La București continuă Festivalul de muzică sacră belgiană
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-bucure%c8%99ti-continu%c4%83-festivalul-de-muzic%c4%83-sacr%c4%83-belgian%c4%83/

Sub patronajul Ambasadei Regatului Belgiei la Bucureşti, sâmbătă 30 septembrie va avea loc la ora 19:00, la Biserica Sf Tereza din Bucureşti (Șos. Olteniţei 3-5), al doilea din cele cinci concerte de muzică sacră şi poezie belgiană din cadrul Festivalului de Muzică Sacră Belgiană, organizat de Asociaţia Culturală de Prietenie România-Belgia. La concertul de sâmbăta aceasta, în prezenţa Ambasadorului Regatului Belgiei la Bucureşti, publicul va putea audia lucrări semnate de Jacques-Nicolas Lemmens şi Cesar Franck (compozitori celebri în secolul IX) şi doi compozitori contemporani (Jan Van Landeghem şi Raoul de Smet, care au scris două lucrări special pentru această serie de concerte).

Un articol de Cristina Enescu Aky|28 septembrie 2017

Tinerii muzicieni care interpretează această serie de concerte sunt:

Anca Cecilia Păuleț (soprană)

Gabriel Mărtinaș (clarinet)

Eduard Antal și Ioan Paul Păuleț (orgă)

Ștefan Gheorghiu și Corenlia Petroiu (violă)

Loredana Vișan (vioară)

Corul Bisericii Sf Elena din București – dirijor Erica Dămoc

În cadrul celorlalte concerte vor fi interpretate și lucrări semnate de alți compozitori belgieni de secol 15, 18, 19 și 20.

Soprana Anca Cecilia Păuleț, masterandă a Universității de Muzică din București, a spus despre muzica de care se va bucura atât publicul prezent la eveniment cât și, la primul concert, chiar Ambasadorul Regatului Belgiei la București:

Muzica sacră belgiană este remarcabilă, un adevărat regal, chiar dacă este prea puțin cunoscută. Repertoriul ales pentru aceste concerte are un conținut bogat armonic, ce reunește elemente contrastante: de la puritatea liniei melodice la Lemmens, trecând prin emoția puternică a muzicii lui Franck, până la muzica contemporană scrisă de Landeghem și Raoul de Smet. Va fi o călătorie interesantă atât pentru noi cât și pentru public.

Următoarele concerte din cadrul evenimentului vor avea loc după cum urmează:

– miercuri 4 octombrie, ora 19:00, la Sala ”George Enescu” a Universității de Muzică din București (intrare liberă)

– sâmbătă 7 octombrie, ora 19:00, la Sala Mică a Ateneului Român (biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Ateneului)

– duminică 8 septembrie, ora 12:00, la Biserica Sf Elena (Str. Cuza Vodă 102)

Festivalul de Muzică Sacră Belgiană este organizat în parteneriat cu Arhiepiscopia Romano-Catolică de București, Universitatea Națională de Muzică București, Filarmonica ”George Enescu” București și Nuova Musica Consonante – Living Music Foundation.

Mai multe informații despre acest Festival găsiți pe pagina de FB a evenimentului, accesând Belgian Sacred Music Festival.10
/06
/21

Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto ce poartă numele legendarei soprane Hariclea Darclée, născută la Brăila, ne aduce de un sfert de veac acele manifestări extraordinare inspirate şi coordonate de o altă mare artistă, Mariana Nicolesco, a cărei personalitate a atras până acum în oraşul de pe Dunăre şi în teatrul în care ilustra predecesoare debuta la numai 21 de ani, în 1881, peste 2900 de tineri artişti lirici din 50 de ţări şi 5 continente.

10
/06
/21

Joi, 10 iunie, și vineri, 11 iunie, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”  va fi condusă de  Gabriel Bebeșelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 și 11 iunie este alcătuit din selecțiuni din muzica originală compusă de  Jean-Baptiste Lully pentru piesa Burghezul gentilom de  Molière și din Suita Burghezul gentilom de Richard Strauss. […]

09
/06
/21

Iubitorii muzicii clasice care vor să achiziționeze abonamente la Festivalului George Enescu 2021 sunt invitați să se înscrie la acest link, începând de astăzi, 9 iunie, pentru a participa la loteria în cadrul căreia vor fi distribuite abonamentele. Biletele individuale se pun în vânzare pe 19 iulie 2021, la ora 12:00, iar biletele și abonamentele pentru vizionare în sistem pay-per-view vor fi disponibile începând cu 2 august 2021.

03
/06
/21

Nisip fin, vegetație și umbră, o plajă care se păstrează încă sălbatică, pescari de la prima oră a dimineții și apă verde-turcoaz, pe scurt - plaja de la Tuzla. În acest loc bine ascuns, sub coasta sălbatică a mării, se va întâmpla a doua ediție a festivalului Living Rock, dedicat tuturor iubitorilor de alternativ, fie că vorbim de muzică, destinații de vacanță, preferințe gastronomice sau activități de petrecere a timpului liber.

02
/06
/21

Sâmbătă, 5 iunie, începând cu ora 18:30, Gala Aniversară „Ruxandra Donose 30” va ajunge pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, într-un eveniment extraordinar menit să celebreze cei 30 de ani de activitate artistică ai celebrei mezzosoprane. La pupitrul Orchestrei Operei Naționale București se va afla Tiberiu Soare, conceptul regizoral fiind semnat de Paula Stoica.

02
/06
/21

În seara zilei de duminică, 6 iunie, la ora 19, flautista Miruna Didu, violonista Corina Mitroi, violista Iulia Goiana și violoncelistul Eugen Bogdan Popa, toți instrumentiști din Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” din București, propun iubitorilor muzicii de cameră un program integral Mozart.

31
/05
/21

După câteva luni în care, din motive pandemice, toate evenimentele stagiunii au fost transmise live de la Sala Radio – pe calea undelor sau online – publicul va reveni fizic în sală! Primul concert în care spectatorii se vor bucura de reîntâlnirea „vie” cu muzica și, reciproc, artiștii vor retrăi emoția interacțiunii cu publicul, se va derula vineri, 4 iunie (ora 19.00).

31
/05
/21

Filarmonica „George Enescu” anunță că luni, 31 mai, de la ora 12.00, se vor pune în vânzare biletele pentru concertul simfonic cu public de joi, 10 și vineri, 11 iunie 2021, în care Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” va fi condusă de Gabriel Bebeșelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 și 11 iunie are la bază un concept unitar, fiind alcătuit din selecțiuni din muzica originală compusă de Jean-Baptiste Lully pentru piesa "Burghezul gentilom" de Molière și din Suita "Burghezul gentilom" de Richard Strauss.