La Cenerentola sau Cenușăreasa povestită altfel după Gioachino Rossini…
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-cenerentola-sau-cenusareasa-povestita-altfel-dupa-gioachino-rossini/

Spectacolul „La Cenerentola sau Cenuşăreasa povestită altfel după Gioachino Rossini” va avea premiera la Teatrul Municipal „Bacovia”, secţia Animaţie.

Un articol de Liliana Matei|30 iunie 2022

Primele două reprezentații vor avea loc în zilele de 2 și 3 iulie a.c., de la ora 11.00.

Scenariul acestui spectacol dedicat întregii familii este semnat de Ema Stere, regia de Attila Vizauer, scenografie & grafică afiș: Mihai Pastramagiu, coregrafie: Vava Ștefănescu, lighting designer: Costi Baciu, asistent coregrafie: Carmen Coțofană.

„E un proiect foarte vechi al meu, de foarte mulți ani am încercat să conving directorii să montăm acest spectacol. E o mare încercare să pui pe scenă și să inviți publicul, indiferent dacă este copil sau nu, să asculte împreună cu tine muzica lui Rossini, muzică de operă.

Este o încercare foarte serioasă, dar sunt convins că soluția pe care o avem, și talentul, și energia, și pofta de joc, și bucuria cu care actorii vor interpreta acest spectacol, nu numai că ne vor convinge să stăm cuminți în sală, ci ne vor crea un sentiment de bucurie, de plăcere, de entuziasm. (…) Componenta coregrafică este foarte puternică și importantă și i-am propus Vavei Ștefănescu – un foarte important coregraf, directoarea Centrului Național al Dansului din România – să revenim la teatrul de

animație și în această formulă, în care păpușa și actorul formează împreună un personaj, și sperăm că vom fi convingători”, a declarat regizorul Attila Vizauer.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Ilinca Istrate, Tiberiu Gabor Bitere, Alexandru George Bodron, Andi Andriucă, Andreea Sandu, Laurențiu Budău, Mihai Chihaia, Marlene Duduman, Alina Neagu.

Un element de noutate pentru acest spectacol este parteneriatul cu Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău care va asigura, prin Cvartetul „Consonanțe” (Andrei Onofrei – Vioara întâi, Ștefan Epuran – Vioara a doua, Iulian Bolog – Violă, Ionuț Zamfir – Violoncel), muzica LIVE.

19
/08
/22

Ai Weiwei, unul dintre cei mai mari artiști ai secolului XXI, rememorează istoria vieții sale și a tatălui său în volumul autobiografic „1000 de ani de bucurii și dureri” (Editura Trei, 2022), oferind în același timp o captivantă incursiune în istoria recentă a Chinei.

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.

18
/08
/22

Volumul „Născut în URSS” de Vasile Ernu, publicat la Polirom în cinci ediții, a apărut în limba japoneză, la Gunzosha Publishing Co (traducere de Seiko Takesono). La aceeași editură, se află în pregătire și volumul „Sălbaticii copii dingo” (Polirom, 2021, două ediții).

18
/08
/22

Era anul 1998, la Costinești, când regizorul Cornel Todea, inițiatorul programului, definea Gala Tânărului Actor HOP ca „teritoriul oferit paradoxului de a te putea afirma pe tine prin și alături de ceilalți”, ca „teritoriul oferit îndrăznelii de a fi tu însuți”, „curajului de a experimenta”.