„La dracu’ cu bărbaţii!“ – „A True Nice Fuckin Love Story“, în premieră În Culise
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-dracu-cu-barbatii-a-true-nice-fuckin-love-story-in-premiera-in-culise/

Asociaţia Culturală „În Culise“ vă invită astăzi la ora 19.00, la premiera oficială a unui spectacol îndrăzneţ: „A True Nice Fuckin’ Love Story“.

Un articol de Andrada Văsii|8 iunie 2013

Asociaţia Culturală „În Culise“ vă invită astăzi la ora 19.00, la premiera oficială a unui spectacol îndrăzneţ: „A True Nice Fuckin’ Love Story“.

Invitatul special al acestei seri este dramaturgul Ştefan Caraman. Regia este semnată Cristian Bajora, iar în rolurile principale îi putem admira pe Ştefan Nistor, Ioana Chelmuş şi Ştefania Antonescu.

„La dracu’ cu bărbaţii“ – povestea aceasta este despre filmul pasional prin care au trecut Maude şi Maddy sau Maddy şi Maude. Sau oricare dintre voi. Pasiunea se naşte instant, e nevoie numai de câteva secunde şi focul este aprins.

Cristian Bajora ne-a oferit o nouă viziune a textului lui Ştefan Caraman, „M & M – couture à porter“, sub titlul „A True Nice Fuckin’ Love Story“, spectacol excelent a cărei cheie a stat în mâinile Naratorului, care face din povestea dură, fără a fi mortală, a iubirii unisex dintre Maddy şi Maud un soi de corporalizare a propriilor fantasme, cărora le e, totodată, mare maestru. Păstrarea Naratorului între spectatori, cu excepţia unor scurte, dar pregnante intervenţii în jocul personajelor feminine (actorul va avea şi un rol filmat), pare a fi semnul ridicării freudiene a perdelei de pe complexele şi fantasmele noastre, ale tuturor, deşi nici funcţia de teoretician al artelor şi cutumelor mundane nu e uitată.

Doru Mareş,
România Liberă

Cea mai bună metodă de a trece peste finalul trist al unei mari iubiri este să-ţi găseşti pacea şi liniştea într-o altă iubire. Proaspătă, pură, inocentă. Până când focul pasiunii devine, din nou, mistuitor, iar generozitatea se transformă în egoism, dragostea în gelozie şi iubirea în ură. Şi atunci îţi dai seama că iubirea parcă nu-i făcută pentru oameni.

Pendularea personajelor feminine între un anume kitsch al apartamentului lui Maddy, plictisul din pauzele erotice, dramoletele partenerelor şi explozia senzuală, în filtru roşu, al acestei „Love Story“ şi drăguţe şi date naibii (hazul titlului nu e gratuit), încheiată cu o despărţire demonstrativă şi în trombă face din noua montare a textului lui Caraman (premiera absolută a avut loc cu nişte ani buni în urmă la Sfântu Gheorghe) un spectacol neapărat de văzut (poate nu dacă sunteţi excesiv de conservatori, deşi duşul scoţian cu aromă de bulevard parizian are, fără îndoială, rostul lui!).

Cum tot rostul îl are să intraţi „În Culise“

Doru Mareş,
România Liberă

Info:

Rezervările se pot face la telefon 021.320.20.59/0735.026.762 sau pe site http://teatru.inculise.ro/rezervarionline.php.

Foto credit: În Culise

21
/11
/14

Am văzut-o nu doar în reclame la bijuterii exclusiviste, ci şi la vopsea de păr, deci, da, cred că Anna Netrebko este suficient de cunoscută nu numai ca vedetă a teatrului liric, ci şi ca personalitate promovată la nivel mondial.

21
/11
/14

Orchestra Simfonică din Detroit a cerut locuitorilor din acest oraş, fosta "capitală" a industriei de automobile americane, să înregistreze sunetele din mediul înconjurător pentru a alcătui apoi o simfonie a zgomotelor din viaţa de zi cu zi a urbei.

20
/11
/14

„Dăruirea totală este pentru mine un act de patriotism...“, a spus Marin Moraru, într-o conferinţă memorabilă, susţinută la UNATC, în faţa studenţilor Facultăţii de Teatru.

19
/11
/14

În perioada noiembrie – decembrie, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematrografică I.L. Caragiale le-a pregătit iubitorior de teatru două spectacole speciale, Cine e fazanul, de Georges Feydeau şi Fundătura, după un text de Maxim Gorki

19
/11
/14

Cărţi scrise de Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici, Lucian Boia, Haruki Murakami şi Orhan Pamuk, dar şi volumul autobiografic al preşedintelui ales al României Klaus Iohannis se numără printre noutăţile editoriale de la Târgul Internaţional Gaudeamus-Carte de învăţătură 2014.