La La Land, 14 nominalizări la Oscar. Ce filme se bat pentru râvnita statuetă?
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-la-land-14-nominalizari-la-oscar-ce-filme-se-bat-pentru-ravnita-statueta/

Musicalul romantic “La La Land” a fost nominalizat la 14 premii Oscar, performanţă la care au ajuns în istoria filmului doar două producţii: “Titanic” (1997) şi “All About Eve” (1950).

Un articol de Petre Ivan|24 Ianuarie 2017

Filmul regizorului Damian Chazelle a fost nominalizată pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, scenariu original și coloană sonoră, precum și pentru montaj, imagine, decoruri, costume și cel mai bun sunet.

Actorii principal din film, Ryan Gosling și Emma Stone, au fost nominalizați pentru cele mai bune roluri principale masculin și feminin. De asemenea, “La La Land” a obținut două nominalizări la categoria cel mai bun cântec original, pentru “City of Stars” și “Audition”.

La Globurile de Aur, care au fost decernate la 8 ianuarie, “La La Land” a obținut un număr record de șapte premii, din tot atâtea nominalizări.

Care va fi cel mai bun film al anului?

“La La Land” va concura cu alte opt filme la categoria cel mai bun film: “Arrival”, “Fences”, “Hacksaw Ridge”, “Hell or High Water”, “Hidden Figures”, “Lion”, “Manchester by the Sea” și “Moonlight”.

La categoria cel mai bun actor

sunt nominalizați Casey Affleck (“Manchester by the Sea”), Denzel Washington (“Fences”), Ryan Gosling (“La La Land”), Viggo Mortensen (“Captain Fantastic”) și Andrew Garfield (“Hacksaw Ridge”).

La categoria cea mai bună actriță

au primit nominalizări Isabelle Huppert (“Elle”), Ruth Negga (“Loving”), Natalie Portman (“Jackie”), Emma Stone (“La La Land”) și Meryl Streep (“Florence Foster Jenkins”), pentru care este cea de a 20-a nominalizare la un premiu Oscar.

Cel mai bun film străin

Cinci filme au fost selecționate de pe o listă scurtă de nouă pentru a concura la Oscarul pentru cel mai bun film străin. Este vorba despre producția germană “Toni Erdmann”, filmul franco-iranian “The Salesman”, “A Man Called Ove” (Suedia), “Land of Mine” (Danemarca) și “Tanna” (Australia).

Cea de-a 89 ceremonie a Premiilor Oscar va fi prezentată într-o emisiune televizată de la 26 februarie, a cărui gazdă va fi comedianul Jimmy Kimmel.

Foto: Oscar – facebook

17
/02
/19

CRONICĂ DE FILM În „Marele Dictator” (1940), Chaplin îl parodia pe Hitler. Scena jocului macabru cu globul pământesc folosit ca balon a devenit cult. Un portret sarcastic al unui om diabolic care influenţează întreaga lume face şi regizorul Adam McKay în „Vice”, o satiră la adresa fostului vicepreşedinte american Dick Cheney.

12
/02
/19

Franco Zeffirelli alături de Robert Powell pe platourile de filmare la Iisus din Nazareth (1976). Regizorul şi producătorul de film, teatru şi operă Franco Zeffirelli împlinește, astăzi, 96 de ani.

12
/02
/19

Filmat în haoticele cartiere din Liban, CAPERNAUM prezintă povestea inspirațională a unui băiețel care se luptă să supraviețuiască sorții copleșitoare. Filmul, care a luat Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Cannes din mai 2018 (unde s-a bucurat de 15 minute de ovații în picioare), este acum considerat unul dintre concurenții principali în cursa pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină. Capernaum intră din 8 martie (2019) în cinematografele din România.

10
/02
/19

„Când am început jucam la amatori, îl imitam pe Beligan. Doar când am dat examen la Institut, mi s-a spus «mă, tu îl imiți pe Beligan!». Și atunci mi-am dat seama și am căutat să scap de chestia asta.” , spune Victor Rebengiuc, actorul care a împlinit, astăzi, 86 de ani.

10
/02
/19

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră mondială în secțiunea Forum a Festivalului de la Berlin, „Monștri.”, debutul în regia de lungmetraj al lui Marius Olteanu, este un film care tratează cu delicatețe un moment de cumpănă din relația unui cuplu din București, interpretat de Judith State și Cristian Popa.

10
/02
/19

"Învigătorul uită că se află într-o cursă, lui îi place doar să alerge." - Joe Pesci, "A funny guy", Joe Pesci, laureat al premiilor Oscar, comediant şi interpret al unor personaje extrem de volatile, într-o varietate de genuri cinematografice, născut, la Newark, New Jersey a împlinit, ieri, 76 de ani.

09
/02
/19

Actorul britanic Albert Finney, nominalizat de cinci ori la premiul Oscar şi cunoscut pentru apariţiile sale în filmele "Tom Jones", "The Dresser", "Murder on the Orient Express" şi "Erin Brockovich", a murit la vârsta de 82 de ani. Finney a combinat filmul, apariţiile TV şi scena, de-a lungul unei cariere remarcabile de şase decenii.

08
/02
/19

INTERVIU „Monștri.”, debutul regizorului Marius Olteanu, este singurul film românesc din selecția din acest an a Festivalului de la Berlin, unde a fost inclus în secțiunea Forum. Un film cu o „poveste de dragoste atipică”, așa cum o numește Marius Olteanu, care vorbește pe larg despre realizarea acestui lungmetraj ambițios.

07
/02
/19

Mâine (joi), începe, la Berlinale Palast, Festivalului de Film de la Berlin.Eevenimentul va fi deschis de actriţa Juliette Binoche, preşedinta juriului internaţional de anul acesta, Monika Grütters, ministrul german al Culturii, Michael Müller, primarul Berlinului si Dieter Kosslick, directorului Berlinalei. Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 7 - 17 februarie.

05
/02
/19

Ro Image 2000 împreună cu Idea Film Distribution anunță premiera în cinematografe a filmului semnat de Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru. Inspirat de scandalul media care a cutremurat sistemul medical din România acum trei ani, SĂ NU UCIZI reprezintă debutul în lungmetraj al celor doi regizori și va putea fi văzut în cinematografe din 1 martie.

Page 1 of 22812345...102030...Last »