La La Land, 14 nominalizări la Oscar. Ce filme se bat pentru râvnita statuetă?
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-la-land-14-nominalizari-la-oscar-ce-filme-se-bat-pentru-ravnita-statueta/

Musicalul romantic “La La Land” a fost nominalizat la 14 premii Oscar, performanţă la care au ajuns în istoria filmului doar două producţii: “Titanic” (1997) şi “All About Eve” (1950).

Un articol de Petre Ivan|24 ianuarie 2017

Filmul regizorului Damian Chazelle a fost nominalizată pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, scenariu original și coloană sonoră, precum și pentru montaj, imagine, decoruri, costume și cel mai bun sunet.

Actorii principal din film, Ryan Gosling și Emma Stone, au fost nominalizați pentru cele mai bune roluri principale masculin și feminin. De asemenea, “La La Land” a obținut două nominalizări la categoria cel mai bun cântec original, pentru “City of Stars” și “Audition”.

La Globurile de Aur, care au fost decernate la 8 ianuarie, “La La Land” a obținut un număr record de șapte premii, din tot atâtea nominalizări.

Care va fi cel mai bun film al anului?

“La La Land” va concura cu alte opt filme la categoria cel mai bun film: “Arrival”, “Fences”, “Hacksaw Ridge”, “Hell or High Water”, “Hidden Figures”, “Lion”, “Manchester by the Sea” și “Moonlight”.

La categoria cel mai bun actor

sunt nominalizați Casey Affleck (“Manchester by the Sea”), Denzel Washington (“Fences”), Ryan Gosling (“La La Land”), Viggo Mortensen (“Captain Fantastic”) și Andrew Garfield (“Hacksaw Ridge”).

La categoria cea mai bună actriță

au primit nominalizări Isabelle Huppert (“Elle”), Ruth Negga (“Loving”), Natalie Portman (“Jackie”), Emma Stone (“La La Land”) și Meryl Streep (“Florence Foster Jenkins”), pentru care este cea de a 20-a nominalizare la un premiu Oscar.

Cel mai bun film străin

Cinci filme au fost selecționate de pe o listă scurtă de nouă pentru a concura la Oscarul pentru cel mai bun film străin. Este vorba despre producția germană “Toni Erdmann”, filmul franco-iranian “The Salesman”, “A Man Called Ove” (Suedia), “Land of Mine” (Danemarca) și “Tanna” (Australia).

Cea de-a 89 ceremonie a Premiilor Oscar va fi prezentată într-o emisiune televizată de la 26 februarie, a cărui gazdă va fi comedianul Jimmy Kimmel.

Foto: Oscar – facebook

29
/10
/20

PORTRET Cunoscuta regizoare japoneză Naomi Kawase, o obişnuită a Festivalului de la Cannes, va susţine sâmbătă, de la ora 17.00, un masterclass online pentru publicul din România, în cadrul "Les Films de Cannes à Bucarest", unde este invitat special. Prilej de a vă propune un scurt portret al acestei cineaste inclasabile.

28
/10
/20

CRONICĂ DE FILM „Mia își ratează răzbunarea” (2020), al doilea lungmetraj, realizat tot în regim independent, al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, este o comedie care vorbește despre feminitate și are ca protagonistă o tânără actriță, jucată de Ioana Bugarin.

23
/10
/20

„Desigur, cel mai important în perioada aceasta este să fim sănătoși și să facem ca lucrurile să continue să meargă cât de cât într-o normalitate, de la școală și familiile noastre și până la joburi – care sunt în pericol, în special cele ale free-lancerilor din domeniul cultural și al organizării de evenimente. Altfel însă, e important și să încercăm să ne păstrăm pe cât se poate obiceiurile din viața noastră de dinainte – inclusiv cele care nu sunt necesare supraviețuirii imediate, cum sunt cele culturale în general și un festival de film în particular. Căci da, nu se oprea lumea în loc dacă nu organizam noi ediția a 11-a a Les Films de Cannes à Bucarest – însă ne-am încăpățânat tocmai pentru fărâma de normalitate pe care continuarea acestei tradiții o aduce în viața noastră” spune Cristian Mungiu, inițiatorul festivalului.

22
/10
/20

Săptămâna aceasta, marele regizor, scenarist și actor Nikita Mihalkov, laureat al premiului Oscar, a împlinit 75 de ani, iar TVR 2 îl aniversează programând două dintre filmele sale reprezentative. Bărbierul din Siberia”, cu Julia Ormond, Oleg Menşikov şi Richard Harris – sâmbătă, la Filmul săptămânii şi Ochi negri (OCI CIORNIE), cu inegalabilul actor Marcello Mastroianni - duminică, la Filmul de Artă.

21
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră la Festivalul Astra de la Sibiu şi selectat la prestigiosul IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam), „Copii pierduţi pe plajă” (2020) este debutul în lungmetrajul documentar al tinerei regizoare Alina Manolache şi încearcă să facă un portret al generaţiei de 30 ani, născută imediat după Revoluţie.

20
/10
/20

Mai sunt doar câteva zile până la startul celei de-a 11-a ediții a Les Films de Cannes à Bucarest ce va avea loc între 23 octombrie și 1 noiembrie. Timp de zece zile spectatorii vor putea vedea cele mai noi titluri de la Cannes 2020 și din selecția celor mai importante festivaluri de film din lume la drive-in dar și outdoor.

19
/10
/20

„Spiral/ Spirala”, primul lungmetraj al regizoarei clujene Cecília Felméri, a fost recompensat cu Mențiunea Specială a Juriului în Competition 1-2 la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia.

19
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Programat să poată fi văzut la noua ediţie a Festivalului "Les Films de Cannes à Bucarest" (23 octombrie - 1 noiembrie), adaptată condiţiilor de pandemie, „Mandibules” (2020), cel mai recent film al excentricului regizor francez Quentin Dupieux, este o comedie absurdă a cărei lejeritate este şi marele său atu.

Pagina 1 din 27312345...102030...Ultima »