La La Land, 14 nominalizări la Oscar. Ce filme se bat pentru râvnita statuetă?
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-la-land-14-nominalizari-la-oscar-ce-filme-se-bat-pentru-ravnita-statueta/

Musicalul romantic “La La Land” a fost nominalizat la 14 premii Oscar, performanţă la care au ajuns în istoria filmului doar două producţii: “Titanic” (1997) şi “All About Eve” (1950).

Un articol de Petre Ivan|24 Ianuarie 2017

Filmul regizorului Damian Chazelle a fost nominalizată pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, scenariu original și coloană sonoră, precum și pentru montaj, imagine, decoruri, costume și cel mai bun sunet.

Actorii principal din film, Ryan Gosling și Emma Stone, au fost nominalizați pentru cele mai bune roluri principale masculin și feminin. De asemenea, “La La Land” a obținut două nominalizări la categoria cel mai bun cântec original, pentru “City of Stars” și “Audition”.

La Globurile de Aur, care au fost decernate la 8 ianuarie, “La La Land” a obținut un număr record de șapte premii, din tot atâtea nominalizări.

Care va fi cel mai bun film al anului?

“La La Land” va concura cu alte opt filme la categoria cel mai bun film: “Arrival”, “Fences”, “Hacksaw Ridge”, “Hell or High Water”, “Hidden Figures”, “Lion”, “Manchester by the Sea” și “Moonlight”.

La categoria cel mai bun actor

sunt nominalizați Casey Affleck (“Manchester by the Sea”), Denzel Washington (“Fences”), Ryan Gosling (“La La Land”), Viggo Mortensen (“Captain Fantastic”) și Andrew Garfield (“Hacksaw Ridge”).

La categoria cea mai bună actriță

au primit nominalizări Isabelle Huppert (“Elle”), Ruth Negga (“Loving”), Natalie Portman (“Jackie”), Emma Stone (“La La Land”) și Meryl Streep (“Florence Foster Jenkins”), pentru care este cea de a 20-a nominalizare la un premiu Oscar.

Cel mai bun film străin

Cinci filme au fost selecționate de pe o listă scurtă de nouă pentru a concura la Oscarul pentru cel mai bun film străin. Este vorba despre producția germană “Toni Erdmann”, filmul franco-iranian “The Salesman”, “A Man Called Ove” (Suedia), “Land of Mine” (Danemarca) și “Tanna” (Australia).

Cea de-a 89 ceremonie a Premiilor Oscar va fi prezentată într-o emisiune televizată de la 26 februarie, a cărui gazdă va fi comedianul Jimmy Kimmel.

Foto: Oscar – facebook

21
/10
/19

Seria invitaţilor de marcă la ediţie a X-a a Les Films de Cannes à Bucarest continuă cu unul dintre cele mai promiţătoare talente ale cinematografiei braziliene: Juliano Dornelles, regizorul filmului „Bacurau”, pe care îl semnează împreună cu Kleber Mendonça Filho, peliculă câștigătoare a Premiului Juriului la Cannes 2019.

18
/10
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul „Jurnalul familiei -escu” (2018), regizorul Șerban Georgescu discută pe un ton jucăuș, ironic, ce (mai) înseamnă a fi român, la 100 de ani de la apariția României moderne, perioadă în care țara a trecut prin multe șocuri și transformări.

18
/10
/19

În Bucureşti, gala de deschidere a Les Films de Cannes à Bucarest este programată vineri, de la ora 19:00 la Cinema PRO, în prezența sărbătoritului ediţiei, Vlad Ivanov şi a cineastului Claude Lelouch.

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

Page 1 of 25012345...102030...Last »