„La La Land”, cinci premii BAFTA
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-la-land-cinci-premii-bafta/

„La La Land” a ieşit triumfător duminică seara la cea de a 70-a ediţie a premiilor Academiei britanice de film, primind nu mai puţin de cinci trofee din cele 11 la care a fost nominalizat. Musicalul american a primit premiile BAFTA pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, cea mai bună actriţă în rol principal, cea mai bună coloană sonoră şi cea mai bună imagine.

Un articol de Petre Ivan|13 februarie 2017

Peliculele „Manchester by the Sea” și „Lion” au câștigat câte două premii BAFTA. Pe lângă premiul pentru cel mai bun actor, obținut de Casey Affleck, „Manchester by the Sea” a obținut și premiul pentru cel mai bun scenariu original, în timp ce „Lion” a primit distincția pentru cel mai bun actor în rol secundar (Dev Patel) și cel mai bun scenariu adaptat.

Povestea de dragoste dintre o actriță aspirantă și un muzician de jazz, în care cântă și dansează Emma Stone și Ryan Gosling, a obținut deja șapte Globuri de Aur și a triumfat și la premiile sindicatelor regizorilor și producătorilor, plecând ca mare favorit la gala Oscarurilor din acest an, cu 14 nominalizări.

„La La Land” s-a impus la categoria cel mai bun film în detrimentul producțiilor „Arrival”, „I, Daniel Blake”, „Manchester by the Sea” și „Moonlight”.

La categoria cea mai bună actriță a câștigat Emma Stone („La La Land”), care s-a impus în fața lui Amy Adams („Arrival”), Emily Blunt („The Girl on the Train”), Meryl Streep („Florence Foster Jenkins”) și Natalie Portman („Jackie”).

La categorie dedicată regizorilor, Damien Chazelle a câștigat un premiu BAFTA în fața lui Ken Loach, Denis Villeneuve, Kenneth Lonergan și Tom Ford.

Premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin i-a revenit lui Viola Davis pentru interpretarea din dramă americană „Fences”, regizată de Denzel Washington. Viola Davis a triumfat în fața lui Hayley Squires („I, Daniel Blake”), Michelle Williams („Manchester by the Sea”), Naomie Harris („Moonlight”) și Nicole Kidman („Lion”).

Premiul BAFTA pentru cel mai bun actor, i-a fost atribuit lui Casey Affleck. El a interpretat, cu subtilitate, rolul unui tutore debusolat în filmul „Manchester by the Sea” al lui Kenneth Lonergan.

Premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin i-a revenit lui Dev Patel pentru interpretarea rolului Saroo din „Lion”, un copil din Calcutta care s-a pierdut de familie și a fost adoptat în Australia, dar care revine în țara sa natală pentru a-și descoperi originile.

Actorul britanic s-a impus în fața lui Aaron Taylor-Johnson („Nocturnal Animals”), Hugh Grant („Florence Foster Jenkins”), Jeff Bridges („Hell or High Water”) și Mahershala Ali („Moonlight”).

La categoria filme documentare a câștigat regizoarea americană Ava Duvernay cu „13th”, în timp ce cel mai bun film de animație a fost declarat „Kubo and the Two Strings”.

„Son of Saul”, desemnat cel mai bun film străin

„I, Daniel Blake”, regizat de Ken Loach, deja premiat cu Palme d’or la Cannes în luna mai a anului trecut, a primit premiul BAFTA pentru cel mai bun film britanic, în timp ce „Son of Saul”, al regizorului ungar Laszlo Nemes și în care joacă și actorul român Levente Molnar, a plecat acasă cu premiul pentru cel mai bun film într-o limbă străină.

Este o mare onoare să mă aflu aici. Îi mulțumesc lui Geza Rohrig pentru rolul lui magnific, producătorilor, tuturor actorilor din film și Academiei britanice, Laszlo Nemes.

La categoria cel mai bun film într-o limbă străină au mai concurat filmele „Dheepan” (Franța), regizat de Jacques Audiard, „Toni Erdmann” (Germania), al lui Maren Ade, „Julieta” (Spania — Pedro Almodovar) și „Mustang” (Franța/Turcia — Deniz Gamze Ergüven).

Foto: Premiile BAFTA – facebook

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale: