”La La Land” și ”Moonlight”, cele mai multe nominalizări la Globurile de Aur
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-la-land-si-moonlight-cele-mai-multe-nominalizari-la-globurile-de-aur/

Musicalul romantic ”La La Land”, în regia lui Damien Chazelle, cu Emma Stone şi Ryan Gosling în rolurile principale, a obţinut şapte nominalizări pentru Globurile de Aur 2017, în timp ce drama ”Moonlight”, regizată de Barry Jenkins, a fost nominalizată la şase categorii.

Un articol de Petre Ivan|12 decembrie 2016

Nominalizări Globurile de Aur2017. La categoria Cel mai bun film dramă au fost selectate Hacksaw Ridge, Hell or High Water, Lion, Manchester by the Sea și Moonlight.

Filmele 20th Century Women, Deadpool, Florence Foster Jenkins, La La Land și Sing Street își dispută Categoria cea mai bună comedie sau musical la secțiunea film.

Casey Affleck pentru rolul din Manchester by the Sea, Joel Edgerton — Loving, Andrew Garfield — Hacksaw Ridge, Viggo Mortensen — Captain Fantastic și Denzel Washington pentru rolul din Fences sunt actorii selectați la categoria Cel mai bun rol masculin într-un film dramă.

La categoria Cel mai bun film străin se luptăDevine, Elle, Neruda, The Salesman și Toni Erdmann

Pentru categoria cea mai bună actriță într-un film dramă au fost selectate: Amy Adams — Arrival, Jessica Chastain — Miss Sloane, Isabelle Huppert — Elle, Ruth Negga — Loving și Natalie Portman pentru rolul principal din Jackie.

La categoria cel mai bun actor într-un musical sau comedie au fost desemnați: Colin Farrell în The Lobster, Ryan Gosling în La La Land, Hugh Grant în Florence Foster Jenkins, Jonah Hill în War Dogs și Ryan Reynolds în Deadpool.

Pentru categoria cea mai bună actriță într-un rol de comedie sau musical au fost selectate: Annette Bening — 20th Century Women, Lily Collins — Rules Don’t Apply, Hailee Steinfeld — The Edge of Seventeen, Emma Stone — La La Land și Meryl Streep pentru rolul din Florence Foster Jenkins.

The Crown, Game of Thrones, Stranger Things, This Is Us și Westworld își împart nominalizările la categoria cel mai bun film dramă de televiziune.

Pentru cel mai bun musical sau comedie de televiziune au fost selectate: Atlanta, “black-ish”, Mozart in the Jungle, Transparent și Veep.

Rami Malek pentru rolul din serialul Mr. Robot, Bob Odenkirk pentru rolul din Better Call Saul, Matthew Rhys în The Americans, Liev Schreiber pentru rolul din Ray Donovan și Billy Bob Thornton pentru rolul din Goliath își dispută categoria cel mai bun actor într-un film dramă.

La categoria cea mai bună actriță într-un serial dramă au fost nominalizate: Caitriona Balfe pentru rolul din Outlander, Claire Foy pentru rolul din The Crown, Keri Russell în The Americans, Winona Ryder în Stranger Things și Evan Rachel Wood în Westworld.

Pentru cel mai bun actor într-un serial de comedie au fost selectați: Anthony Anderson în “black-ish”, Gael Garcia Bernal în Mozart in the Jungle, Donald Glover în Atlanta, Nick Nolte în Graves și Jeffrey Tambor în Transparent.

În schimb pentru cea mai bună actriță într-un serial de comedie au fost selectate: Rachel Bloom în Crazy Ex-Girlfriend, Julia Louis-Dreyfus în Veep, Sarah Jessica Parker în Divorce, Issa Rae în Insecure, Gina Rodriguez în Jane The Virgin și Tracee Ellis Ross în “black-ish”.

La categoria cel mai bun serial de televiziune sau serial limitat au fost selectate: American Crime, The Dresser, The Night Manager, The Night Of și The People v. O.J Simpson: American Crime Story.

Câștigătorii vor fi anunțați la 8 ianuarie anul viitor în cadrul unei ceremonii găzduite de comedianul Jimmy Fallon. Cu prilejul ceremoniei de la Los Angeles, actrița Meryl Streep va primi distincția Cecil B. DeMille pentru întreaga carieră.

Foto: Globurile de Aur – goldenglobes.com

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.