La La Land, tot mai aproape de Oscar
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-la-land-tot-mai-aproape-de-oscar/

Cineastul Damien Chazelle a fost recompensat cu marea distincţie acordată la cea de-a 69-a ediţie anuală a premiilor Sindicatului Regizorilor Americani – The Directors Guild of America (DGA Awards) pentru comedia muzicală romantică “La La Land”. Premiul obţinut de regizorul filmului “La La Land” consolidează poziţia de favorită la Oscar a peliculei din distribuţia căreia fac parte Ryan Gosling şi Emma Stone.

Un articol de Petre Ivan|6 februarie 2017

Premiul pentru Cel mai bun regizor acordat în cadrul galei DGA Awards este considerat un barometru elocvent pentru premiile Oscar, prestigioasele statuete ale Academiei americane de film urmând a fi acordate la data de 26 februarie.

Șaptesprezece dintre cei douăzeci și unu de câștigători ai DGA Awards au fost recompensați cu premiul Cel mai bun regizor la galele Oscar. Toate cu excepția unuia dintre ele au câștigat și premiul cel mare acordat pentru Cel mai bun film.

“La La Land” a câștigat, la începutul lunii ianuarie, la Globurile de Aur, toate cele șapte premii pentru care primise nominalizări și este nominalizată la 14 categorii la premiile Oscar, inclusiv la cea pentru Cel mai bun regizor.

Musicalul romantic a fost nominalizat la nu mai puțin de 14 premii Oscar, performanță la care au ajuns în istoria filmului doar două producții — “Titanic” (1997) și “All About Eve” (1950).

Filmul regizorului Damian Chazelle a fost nominalizat pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, scenariu original și coloană sonoră, precum și pentru montaj, imagine, decoruri, costume și Cel mai bun sunet.

Actorii principal din film, Ryan Gosling și Emma Stone au fost nominalizați pentru cele mai bune roluri principale masculin și feminin. De asemenea, “La La Land” a obținut două nominalizări la categoria Cel mai bun cântec original, pentru “City of Stars” și “Audition”.

The Directors Guild este un grup nonprofit ce reprezintă peste 16.000 de regizori de film, de televiziune și de publicitate din Statele Unite.

Foto: La La Land – facebook

25
/09
/20

A XII-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie – 11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii.

25
/09
/20

Independența Film, casa de distribuţie care promovează în România de peste 20 de ani filme independente de referință, anunță datele de lansare pentru titlurile din portofoliu care vor intra în circuitul cinematografic până la finalul anului 2020.

23
/09
/20

OPINIE Prea puținele recompense juste acordate la Gala Premiilor Uniunii Cineaștilor din România, ediția 2020, nu pot șterge senzația generală că un astfel de eveniment este mai puțin despre recunoașterea valorii reale, cât mai ales despre a mulțumi pe cât mai mulți, în special dintre cei apropiați de UCIN.

18
/09
/20

Cel mai nou cinematograf de tip multiplex din România a fost inaugurat de Cineplexx pe 16 septembrie la Târgu-Mureș, în prezența unui public nerăbdător să-și vadă vadă filmele preferate pe marele ecran. Locația nou deschisă reprezintă cea de-a cincea investiție făcută de companie în România într-un singur an de la intrarea pe piața locală.

17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

Pagina 1 din 27112345...102030...Ultima »