La La Land, tot mai aproape de Oscar
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-la-land-tot-mai-aproape-de-oscar/

Cineastul Damien Chazelle a fost recompensat cu marea distincţie acordată la cea de-a 69-a ediţie anuală a premiilor Sindicatului Regizorilor Americani – The Directors Guild of America (DGA Awards) pentru comedia muzicală romantică “La La Land”. Premiul obţinut de regizorul filmului “La La Land” consolidează poziţia de favorită la Oscar a peliculei din distribuţia căreia fac parte Ryan Gosling şi Emma Stone.

Un articol de Petre Ivan|6 Februarie 2017

Premiul pentru Cel mai bun regizor acordat în cadrul galei DGA Awards este considerat un barometru elocvent pentru premiile Oscar, prestigioasele statuete ale Academiei americane de film urmând a fi acordate la data de 26 februarie.

Șaptesprezece dintre cei douăzeci și unu de câștigători ai DGA Awards au fost recompensați cu premiul Cel mai bun regizor la galele Oscar. Toate cu excepția unuia dintre ele au câștigat și premiul cel mare acordat pentru Cel mai bun film.

“La La Land” a câștigat, la începutul lunii ianuarie, la Globurile de Aur, toate cele șapte premii pentru care primise nominalizări și este nominalizată la 14 categorii la premiile Oscar, inclusiv la cea pentru Cel mai bun regizor.

Musicalul romantic a fost nominalizat la nu mai puțin de 14 premii Oscar, performanță la care au ajuns în istoria filmului doar două producții — “Titanic” (1997) și “All About Eve” (1950).

Filmul regizorului Damian Chazelle a fost nominalizat pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, scenariu original și coloană sonoră, precum și pentru montaj, imagine, decoruri, costume și Cel mai bun sunet.

Actorii principal din film, Ryan Gosling și Emma Stone au fost nominalizați pentru cele mai bune roluri principale masculin și feminin. De asemenea, “La La Land” a obținut două nominalizări la categoria Cel mai bun cântec original, pentru “City of Stars” și “Audition”.

The Directors Guild este un grup nonprofit ce reprezintă peste 16.000 de regizori de film, de televiziune și de publicitate din Statele Unite.

Foto: La La Land – facebook

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

06
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Regizoarea Anca Damian revine cu a treia animaţie de lungmetraj din carieră, "Călătoria fantastică a Maronei", povestea unei căţeluşe care trece pe la diverşi stăpâni. Filmul îmbină inspirat mai multe stiluri de animaţie şi etalează o fantezie exuberantă, afectată însă uşor de repetitivitatea unor momente de reverie.

04
/10
/19

Prima producţie marca Vertical Content, comedia ,,Inve$titorii” a început filmările în localitatea Cristian, unde sub îndrumarea regizorului Iura Luncaşu, actorii: Codin Maticiuc, Cosmin Natanticu, Andrei Mateiu, Radu Gabriel şi Maria Popovici vor interpreta în unul dintre cele mai ambiţioase proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani.

Page 1 of 24912345...102030...Last »