La La Land, tot mai aproape de Oscar
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-la-land-tot-mai-aproape-de-oscar/

Cineastul Damien Chazelle a fost recompensat cu marea distincţie acordată la cea de-a 69-a ediţie anuală a premiilor Sindicatului Regizorilor Americani – The Directors Guild of America (DGA Awards) pentru comedia muzicală romantică “La La Land”. Premiul obţinut de regizorul filmului “La La Land” consolidează poziţia de favorită la Oscar a peliculei din distribuţia căreia fac parte Ryan Gosling şi Emma Stone.

Un articol de Petre Ivan|6 februarie 2017

Premiul pentru Cel mai bun regizor acordat în cadrul galei DGA Awards este considerat un barometru elocvent pentru premiile Oscar, prestigioasele statuete ale Academiei americane de film urmând a fi acordate la data de 26 februarie.

Șaptesprezece dintre cei douăzeci și unu de câștigători ai DGA Awards au fost recompensați cu premiul Cel mai bun regizor la galele Oscar. Toate cu excepția unuia dintre ele au câștigat și premiul cel mare acordat pentru Cel mai bun film.

“La La Land” a câștigat, la începutul lunii ianuarie, la Globurile de Aur, toate cele șapte premii pentru care primise nominalizări și este nominalizată la 14 categorii la premiile Oscar, inclusiv la cea pentru Cel mai bun regizor.

Musicalul romantic a fost nominalizat la nu mai puțin de 14 premii Oscar, performanță la care au ajuns în istoria filmului doar două producții — “Titanic” (1997) și “All About Eve” (1950).

Filmul regizorului Damian Chazelle a fost nominalizat pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, scenariu original și coloană sonoră, precum și pentru montaj, imagine, decoruri, costume și Cel mai bun sunet.

Actorii principal din film, Ryan Gosling și Emma Stone au fost nominalizați pentru cele mai bune roluri principale masculin și feminin. De asemenea, “La La Land” a obținut două nominalizări la categoria Cel mai bun cântec original, pentru “City of Stars” și “Audition”.

The Directors Guild este un grup nonprofit ce reprezintă peste 16.000 de regizori de film, de televiziune și de publicitate din Statele Unite.

Foto: La La Land – facebook

22
/10
/21

Documentarul „Regele Mihai: Drumul către casă”, care prezintă povestea vieții suveranului în exil, de la expulzarea sa forțată până la înmormântare, dar include și un interviu cu Prințul Philip despre prietenia sa din copilărie cu regele Mihai, va fi lansat duminică, pe 24 octombrie, pe HISTORY Channel.

18
/10
/21

Easter Eggs, producția belgiană semnată de Nicolas Keppens, câștigă Trofeul Animest la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație, prima organizată într-o formulă hibrid, atât în cinematografele din capitală cât și online, disponibilă în toată țara.

12
/10
/21

Seria de proiecții „Cinema sub clar de lună” se încheie în weekend-ul 14-17 octombrie cu patru povești surprinzătoare care au făcut turul marilor festivalurilor în ultimul an: emoționantul Petit Maman, care a concurat pentru Ursul de Aur la Berlin, Patrick, o aventură existențială într-o tabără de nudiști, Persian Lessons, istoria plină de suspans a unui prizonier care trebuie să-și dovedească identitatea, și Falling, filmul regizat de celebrul actor Viggo Mortensen.

12
/10
/21

Ediţia din 2021 a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău, care s-a desfăşurat între 7 şi 10 octombrie, a avut un program mai bogat ca oricând. Invitatul special a fost actorul Ion Sapdaru, originar din Republica Moldova.

11
/10
/21

Călătoria documentarelor KineDok prin țară va continua și în lunile ce urmează, oferind publicului din diferite orașe acces la câteva dintre cele mai captivante filme realizate în ultimii ani, ce vor fi însoțite de dezbateri cu specialiști din domeniile prezentate.

06
/10
/21

HBO Max a anunțat lansarea serviciului de streaming în 27 de teritorii în prima fază a extinderii în Europa. În completarea celor 20 de teritorii deja confirmate, urmează a fi live în alte șapte țări în 2022 - Olanda, Turcia, Grecia, Islanda, Estonia, Letonia și Lituania.

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.