La limita de jos a cerului şi Déjà vu, în premieră la HBO
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-limita-de-jos-a-cerului-si-deja-vu-in-premiera-la-hbo/

Lungmetrajele „Déjà vu”, de Dan Chişu, şi „La limita de jos a cerului”, de Igor Cobileanski, vor fi difuzate, în premieră la HBO.

Un articol de Petre Ivan|20 mai 2014

Totodată, filmul „A Long Story” (Olanda), de Jorien van Nes, cu Raymond Thiry, Victor Copariu, Ioana Flora, Alina Berzunteanu şi Andi Vasluianu, va fi difuzat pe 7, 13 şi 23 iunie, informează Mediafax.

Pelicula este povestea unui bărbat care decide să o găsească pe mama unui băiat lăsat în grija lui. Ward angajează un muncitor român, Doru, să-i zugrăvească locuinţa.

Când Doru dispare brusc, Ward decide să aibă grijă de fiul bărbatului, Mihai, în vârstă de 9 ani, şi împreună pleacă în România, în căutarea mamei lui Mihai. Ward, văduv, trebuie să se împace cu trecutul, dar şi cu viitorul său. Călătoria la Marea Neagră îi duce pe cei doi acasă.

Déjà vu

Difuzat pe 6 şi 15 iunie, filmul „Déjà vu” spune povestea lui Mihai, un bărbat de 55 de ani care are o relaţie extraconjugală de trei ani, Mihai decide să-i mărturisească soţiei despre relaţia lui cu Tania. Cei doi se separă şi Mihai o aduce pe Tania pentru prima dată acasă.

Filmul începe cu momentul în care, a doua zi dimineaţă, Mihai se trezeşte şi o găseşte pe Tania în bucătărie tristă. Toată povestea se derulează în următoarele 75 de minute din viaţa celor doi, în timp real.

Personajul principal nu apare în film, este descoperit de spectator prin ochii mamei, amantei şi ai soţiei. Spectatorul vede ce vede personajul principal în aceste 75 de minute din viaţa lui. Punctul culminant este cel al întâlnirii celor trei, moment în care penibilul escaladează, deoarece relaţia scapă de sub control.

La limita de jos a cerului

De asemenea, „La limita de jos a cerului”, de Igor Cobileanski, cu Igor Babiac, Sergiu Voloc, Ela Ionescu, Igor Caras-Romanov, Angela Ciobanu, va fi difuzat pe 8, 11, 14 şi 23 iunie.

Viorel (Igor Babiac) este un traficant mărunt de droguri, care trăieşte într-un orăşel uitat de lume din Republica Moldova. Cel mai bun prieten al său îl târăşte după el în visul lui nebun de a zbura cu un deltaplan stricat, mama sa îl bate la cap să îşi găsească un serviciu, iar femeia pe care o iubeşte urmează să plece cu iubitul, care trebuie să iasă din arest preventiv.

Viorel decide să îşi schimbe viaţa în bine, însă realizează curând că binele este o chestiune relativă.

Filmul a fost selectat în competiţiile oficiale ale festivalurilor de la Karlovy Vary, Varşovia, Kiev şi Cottbus, la acesta din urmă primind, anul trecut, premiul criticii internaţionale, FIPRESCI.

Foto cu La limita de jos a cerului şi Déjà vu – Cinemagia

27
/02
/24

Admiratorii lui Nicolae Corjos vor putea vedea sau revedea la Cinemaraton pe 27 februarie filmele Ora zero, Pădurea nebună, Un studio în căutarea unei vedete, Declaraţie de dragoste, Liceenii, Extemporal la dirigenţie, Liceenii Rock’n Roll, Alo aterizează străbunica, documentarul Sergiu Celibidache.

27
/02
/24

SkyShowtime a confirmat astăzi că Ted va fi disponibil pentru vizionare în toate piețele în care serviciul este disponibil, începând din 22 februarie. Primele patru episoade vor fi disponibile pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 22 februarie, urmând ca celelalte episoade să fie disponibile din 11 aprilie.

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

Pe 27 februarie se împlinesc 2 ani de la dispariţia regizorului Nicolae Corjos, autorul celebrelor filme Liceenii şi Declaraţie de dragoste. Mai multe televiziuni vor puncta momentul, cu totul excepţională fiind iniţiativa postul de televiziune prin cablu Cinemaraton care pe 27 februarie va difuza întreaga zi titluri din filmografia lui Nicolae Corjos, atât filme artistice, cât şi documentare şi interviuri cu acesta.

21
/02
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

20
/02
/24

De vineri, 23 februarie, în 15 orașe din România va putea fi urmărit unul dintre cele mai premiate și apreciate filme din ultimul an: Sauna Secretelor / Smoke Sauna Sisterhood (regia Anna Hints), proaspăt distins cu trofeul pentru Cel mai bun documentar al anului la Premiile Academiei Europene din Film 2023, inclus de prestigioasa publicație The New York Times în Top 10 al celor mai valoroase filme din 2023.

20
/02
/24

Horia, filmul de debut în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, va fi lansat pe marile ecrane din țară în 10 aprilie și este distribuit de August Film. Vladimir Țeca, Angelina Pavel sunt în rolurile principale. Din distribuție mai fac parte Liviu Cheloiu, Daniela Nane,  Mihaela Velicu, Dragoș Olaru și Robert Onofrei.

19
/02
/24

Peste 100 de producții românești sunt înscrise pentru nominalizările la Premiile Gopo. În total, 107 de filme românești - lungmetraje de ficțiune, documentare și scurtmetraje, lansate în cinematografe, la festivaluri naționale și internaționale sau pe platformele de streaming în 2023, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

18
/02
/24

CRONICĂ DE FILM Cu premiera mondială în secţiunea Forum, necompetiţională, a Festivalului de la Berlin, "Săptămâna Mare", scris şi regizat de Andrei Cohn şi inspirat din nuvela "O făclie de Paşte" a lui I. L. Caragiale, este un film care gravitează în jurul unei întrebări fundamentale: Cum se ajunge ca un om să-i ia viaţa celui de lângă el?