La mulţi ani, Adrian Văncică – ”Celentano”!
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-multi-ani-adrian-vancica-celentano/

În ultima perioadă Adrian Văncică este recunoscut pe stradă pentru rolul său din serialul de televiziune „Las Fierbinţi”, unde îl întruchipează, cu mare autenticitate, pe Celentano, un beţiv simpatic, un fel de Cetăţean turmentat al zilelelor noastre.

Un articol de Petre Ivan|18 martie 2014

În ultima perioadă Adrian Văncică este recunoscut pe stradă pentru rolul său din serialul de televiziune „Las Fierbinți”, unde îl întruchipează, cu mare autenticitate, pe Celentano, un bețiv simpatic, un fel de Cetățean turmentat al zilelelor noastre.

Ceea ce, probabil, publicul nu ştie este faptul că actorul Teatrului Nottara, a cărui zi de naștere o sărbătorim astăzi, 18 martie, a avut, în completarea talentului cu care este înzestrat, un traseu norocos, dar şi plin de trudă.

După studiile de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, București, a jucat la Studioul Casandra, un loc ce a avut întotdeauna o aură specială pentru actorii proaspăt-absolvenți.

Acolo a fost protagonist într-un spectacol adaptat după „Micii burghezi” de Maxim Gorki și a interpretat roluri precum Hoțul din

„I love you, America” de J. Clay sau personajele arhetipale Setilă și Craiul, în „Harap-Alb” de Ion Creangă.

Talentul l-a îndrumat iniţial către Teatrul de Comedie, unde a fost Chiriac din „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale. La Teatrul Evreiesc de Stat l-a întruchipat pe Fillipo din piesa lui Matei Vișniec, „Angajare de clovn”.

Regizorul Mihai Măniuțiu l-a distribuit în rolul lui Lucentio, din „Îmblânzirea scorpiei” de William Shakespeare, spectacol montat la Teatrul Bulandra.

În 2003 a jucat primul său rol la Teatrul Nottara: prințul Anatol Kuraghin, în adaptarea romanului „Război și pace”, de Lev Tolstoi.

Au urmat partiturile scenice de succes din „Hangița” de Carlo Goldoni, în regia lui Tino Geirun și „Scandal la operă” de Ken Ludwig, în regia lui Petre Bokor.

Adrian

Adrian Văncică s-a făcut remarcat in productiile Teatrului Nottara

În spectacolul „39 de trepte”, o comedie după un film de Alfred Hitchcock, tot în regia lui Petre Bokor, datorită celor peste zece personaje diferite, pe care le conturează cu inventivitate, Adrian Văncică se aseamănă unui  om-orchestră.

A jucat, de asemenea, în filme cunoscute și apreciate precum: „Hârtia va fi albastră”, „Amintiri din epoca de aur 1”, „Boogie” sau „Marți, după Crăciun”.

Umorul și spontaneitatea i-au oferit posibilitatea să abordeze, cu aceeaşi priză la public, şi stilul stand-up comedy.

Este un optimist, care a învățat de la profesorii săi că profesia de actor depinde nu doar de talent, ci şi de noroc, voință şi multă muncă. Adrian Văncică rămâne totuși un visător.

Într-un interviu, la întrebarea ce ar face dacă ar fi Moș Crăciun, răspunsul a fost amuzant, însă plin de poezie: „M-aș plimba cu sania printre stele, până ar înnebuni renii.”

Foto Adrian Văncică  – Nottara

30
/06
/14

Unul dintre cei mai importanți prozatori români contemporani a împlinit 60 de ani. Fost tipograf, salahor, boxeur, ziarist şi, cel mai adesea, liber profesionist, Radu Aldulescu a debutat în 1993 cu romanul “Sonata pentru acordeon”, pentru care a primit Premiul Uniunii Scriitorilor.

23
/06
/14

Acum doi ani, sub acoperișul Teatrului Bulandra (de la Izvor) lua naștere un spectacol-interogație, energic și emoționant, care a inaugurat un spațiu dedicat căutărilor teatrale: Sala Liviu Ciulei LABORATOR. Sâmbătă, 28 iunie, de la ora 20.00, „Arlechino moare?” sărbătorește doi ani de existență și vă așteaptă să-l (re)descoperiți.

11
/04
/14

Actorul Florin Zamfirescu împlineşte 65 de ani, pe 12 aprilie. E un moment în care îşi priveşte viitorul în ochi şi se vede jucând. Se vede chiar şi însurat, cu o doctoriţă. Şi se mai gândeşte şi la sănătate, şi la roluri, şi la cei 42 de ani în teatru, ca actor şi ca profesor.

18
/03
/14

În ultima perioadă Adrian Văncică este recunoscut pe stradă pentru rolul său din serialul de televiziune „Las Fierbinți”, unde îl întruchipează, cu mare autenticitate, pe Celentano, un bețiv simpatic, un fel de Cetățean turmentat al zilelelor noastre.

06
/03
/14

Margareta Pogonat împlineşte astăzi 81 de ani. “Dacă nu eram conştientă că am îmbătrânit, nu coboram de pe scenă. Pe studenţii mei îi învăţ ceea ce am învăţat şi eu… teatru. Îi învăţ în primul rând să se culturalizeze, pentru că eu consider că un actor prost şi incult nu îşi mai are locul. Nu întotdeauna reuşesc, dar măcar ştiu că am încercat.”, spune actriţa care cucerit publicul cu interpretarea sa din filmul „Actorul şi săbaticii”.

26
/02
/14

S-a născut pe 26 februarie 1940, la Bucureşti. A fost fratele mijlociu din Fraţii Karamazov, a fost Claudiu din Hamlet sau Lopahin din Livada de vişini. Alexandru Repan mărturiseşte că hobby-ul său e teatrul, iar meseria sa e viaţa.

17
/02
/14

Și-a împrumutat vocea unui important post de televiziune. Pe scena Teatrului „Nottara”, a fost: Miles Gloriosus din „Miresele căpitanului”, Kutuzov în „Război și pace” sau Haritonov, în „Bătrânul”. Constantin Cotimanis împlinește, astăzi, 59 de ani.

14
/02
/14

Regizoarea de teatru şi de operă Alice Barb își serbează ziua de naștere de Valentine's Day, pe 14 februarie. „Când m-am născut, fratele meu (tenorul Nagy Robert), care citea «Alice în ţara minunilor», i-a spus mamei că-și dorește să mă numesc Alice”, povesteşte regizoarea născută la Hunedoara, în 1963.

10
/02
/14

„A râs Rebe, înseamnă că-i bine”, povestesc foștii studenți. „E imprevizibil”, spune Liviu Ciulei. „N-are fasoanele unui actor”, adaugă Andrei Pleșu. „E cel mai mare actor în viață”, mărturisea Clody Bertola.