George Alexandru împlineşte 56 de ani!
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-multi-ani-george-alexandru/

George Alexandru, actor al Teatrului „Nottara”, împlineşte astăzi 56 de ani. La mulţi ani!

Un articol de Andrada Văsii|21 noiembrie 2013

George Alexandru, actor al Teatrului „Nottara“, împlineşte astăzi 56 de ani. S-a născut în Bucureşti şi a absolvit Academia de Teatru şi Film.

În film a început să joace din anul 1979, într-o producție a lui Sergiu Nicolaescu, „Ultima noapte de dragoste”. Începând cu anul 1987, a fost distribuit în cel puțin un film pe an sau o dată la doi ani. Amintim câteva dintre acestea: „Rezerva la start”, „Cenușa păsării din vis”, „Escu”, „Coroana de foc”, „E pericoloso sporgersi”.

De asemenea, a jucat în piese de teatru precum „Peer Gynt” de Henrik Ibsen, „Scapino” de Molière, „Rosencrantz și Guildenstern” de Tom Stoppard, „Opera de trei parale” de Bertolt Brecht, „O noapte furtunoasă” și „D`ale…” de I. L. Caragiale. Bineînțeles, palmaresul său actoricesc este mult mai bogat, datorită calităților sale de actor comic și tragic, ce i-au permis să abordeze o gamă variată de roluri.

George Alexandru

George Alexandru joacă în spectacolele teatrului Nottara

La Teatrul „Nottara” a jucat în multe spectacole, roluri de succes apreciate de public și de critica de specialitate. Amintim câteva: Saul Kimmer din „True West” de Sam Shepard, Jeremiah Peachum din „Opera de trei parale” de Bertolt Brecht, Vicontele Clitandre din „Soţul păcălit” de Molière, Ilia Ivanovici Rudolfi, Ksaveri Borisovici Ilcin și Gavril Stepanovici din „Roman Teatral” de Mihail Bulgakov.

De-a lungul carierei sale a lucrat cu regizori importanți: Ion Cojar, Alexandru Dabija, Dan Micu, Dominic Dembinski, Cristian Hadji Culea.

La mulţi ani, George Alexandru!

Foto credit: Teatrul Nottara, foto cu George Alexandru

04
/01
/14

Lia Bugnar, actriţă, regizoare şi scriitoare, împlineşte astăzi 45 de ani. Marcela Moţoc Augessy publică un text-cadou, chiar de ziua ei, în Ziarul Metropolis.

09
/11
/13

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de film din România (unii critici spun că este chiar cel mai important cineast român), împlineşte, astăzi, 80 de ani! Opozant al sistemului comunist, creator de şcoală de film, părinte al „noului cinema românesc“ (pentru că cei mai mulţi regizori au învăţat să facă film de la el, iar „Reconstituirea“ a fost făcut „înaintea timpului său“), Lucian Pintilie şi-a construit o carieră redutabilă, prin pelicule care au primit de multe ori o ştampilă fermă: „capodopere“.

18
/10
/13

Teodora Stanciu este o figură care ți se lipește de suflet prin farmecul și energia pe care le transmite. Aceeași forță se regăsește și în rolurile pe care le-a avut până acum, indiferent că este vorba despre un one woman show (,,Parfum de viață”) sau despre un rol episodic (,,Casa Zoikăi”).