Laboratorul de comedie. Mituri urbane
https://www.ziarulmetropolis.ro/laboratorul-de-comedie-mituri-urbane/

Motto: Scrieţi, băieţi, numai scrieţi bine! Festivalul Comediei Româneşti – festCO ediţia a-XIV-a, care va avea loc în perioada 21-29 mai 2016, continuă provocarea adresată tinerilor dramaturgi prin Laboratorul de comedie.

Un articol de Petre Ivan|26 ianuarie 2016

Tema din acest an își propune revitalizarea istoriei recente a Bucureștiului și se va desfășura sub titlul  MITURI URBANE. POVEȘTI DE BUCUREȘTI, sub coordonarea Conf.univ.dr. Ana-Maria Nistor.

Acest atelier se adresează tinerilor sub 35 de ani interesați de scrierea dramatică.

Scrieți un text de comedie de 15-20 de  pagini (cu diacritice) care să aibă maximum 4 personaje și trimiteți-l pe adresa: Teatrul de Comedie, str. Sf. Dumitru nr. 2, sector 3, cod postal 030079, Bucureşti şi pe mail la adresa teatrul@comedie.ro.

Vor fi selectate cele mai bune texte, iar autorii vor participa la Laboratorul de Comedie unde le vor pentru perfecționa în vederea realizării unui spectacol-lectură la Sala Nouă.

Calendar:

1 aprilie: Termen limită înscriere texte

1-10 aprilie: Selecția a 2-4 texte

11-17 aprilie: Laborator, primul modul, noțiuni teoretice

18 aprilie – final de mai: Rescrierea textelor, alegerea regizorilor și a distribuției pentru spectacolul – lectură.

21-29 mai: Repetiții – Spectacol-lectură la Sala Nouă a Teatrului de Comedie.

Foto: Laboratorul de comedie – Teatrul de Comedie

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

13
/05
/22

Într-o mobilizare fără precent, foarte multe muzee, entități culturale, dar și spații neconvenționale din România au pregătit pentru vizitatori peste 210 evenimente, expoziții și activări pe 14 mai, la Noapea Muzeelor.

12
/05
/22

Pe 15 mai, de la ora 19:00, la Teatru³, va avea loc premiera spectacolului „Oameni singuratici”, un proiect al Teatrului Național Iași, realizat în coproducție cu FaPt - Fabrica de Artă și Producție Teatrală și Centrul Cultural German Iași / Deutsches Kulturzentrum Iași; o adaptare după piesa omonimă a lui Gerhart Hauptmann (laureat al Premiului Nobel pentru Literatură), tradusă de Paul B. Marian, montată pe scena ieșeană de Florin Caracala.

12
/05
/22

Un nou concept de eveniment cultural, dedicat în premieră absolută segmentului de vârstă 0 - 3 ani, a epuizat deja biletele pentru prima serie de 4 spectacole, pusă în vânzare de organizatorul Opera Comică pentru Copii. “Bubu și Anotimpurile” este un concept creativ semnat Andreea Soare și Irina Furdui și constituie primul spectacol senzorial și muzical adresat bebelușilor. Reprezentații suplimentare au fost deja programate pentru 27, 28 mai și 4, 5 iunie.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

Compania de dans Jean-Claude Gallotta vine pentru prima dată în România, la cea de-a XXII-a ediție a Întâlnirilor JTI. „My Ladies Rock”, în coregrafia lui Jean-Claude Gallotta va fi prezentat în premieră pentru publicul român la București, pe 30 iunie, ora 20:00, la Teatrul Național București, sala Ion Caramitru. Spectacolul va fi prezentat și în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), pe 2 iulie, ora 17:00 și pe 3 iulie, ora 19:00 la sala Eugenio Barba din Sibiu.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.