Labyrinthus a câştigat trofeul KINOdiseea
https://www.ziarulmetropolis.ro/labyrinthus-a-castigat-trofeul-kinodiseea/

“Labyrinthus” a primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj la Festivalul de Film pentru Copii KINOdiseea. Trofeul European Children’s Film Association (ECFA) a revenit producţiei “Păsări călătoare”, iar o menţiune specială — peliculei care a fost proiectată în închiderea festivalului — “Curcubeul”.

Un articol de Petre Ivan|23 Noiembrie 2015

Cu ocazia galei de premiere KINOdiseea, directorul evenimentului, Daniel Mitulescu, a subliniat necesitatea ca în București să existe mai multe cinematografe dedicate producțiilor de autor.

“A fost foarte multă muncă în spatele acestei ediții. Aceasta a fost cea mai complicată, cu foarte multe cinematografe, a trebuit să înlocuim unele cinematografe din cauze de securitate. (…) Am demarat o petiție pentru ca în București să fie mai multe cinematografe dedicate filmului de autor, filmului european, filmului românesc”, a declarat Mitulescu, la finalul galei de premiere de la KINOdiseea, pe scena Cinematecii Eforie.

În cadrul galei au fost premiate și scurtmetraje, în urma voturilor unor jurii formate din copii. Astfel, premiul pentru “Cel mai bun scurtmetraj pentru copii cu vârste între 3 și 6 ani” a revenit producției “Llama Drama”.

Premiul pentru scurtmetraj pentru vârste între 6 și 9 ani a fost acordat filmului “Freeze”, iar premiul pentru scurtmetraj pentru vârste între 9 și 12 ani — filmului “Leul și șoricelul cel curajos”.

Premiul pentru “Cel mai bun scurtmetraj pentru vârste între 12 și 15 ani” a fost acordat producției “Nelly”.

Foto: Labyrinthus , KINOdiseea – facebook

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

06
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Regizoarea Anca Damian revine cu a treia animaţie de lungmetraj din carieră, "Călătoria fantastică a Maronei", povestea unei căţeluşe care trece pe la diverşi stăpâni. Filmul îmbină inspirat mai multe stiluri de animaţie şi etalează o fantezie exuberantă, afectată însă uşor de repetitivitatea unor momente de reverie.

04
/10
/19

Prima producţie marca Vertical Content, comedia ,,Inve$titorii” a început filmările în localitatea Cristian, unde sub îndrumarea regizorului Iura Luncaşu, actorii: Codin Maticiuc, Cosmin Natanticu, Andrei Mateiu, Radu Gabriel şi Maria Popovici vor interpreta în unul dintre cele mai ambiţioase proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani.

Page 1 of 24912345...102030...Last »