Labyrinthus a câştigat trofeul KINOdiseea
https://www.ziarulmetropolis.ro/labyrinthus-a-castigat-trofeul-kinodiseea/

„Labyrinthus” a primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj la Festivalul de Film pentru Copii KINOdiseea. Trofeul European Children’s Film Association (ECFA) a revenit producţiei „Păsări călătoare”, iar o menţiune specială — peliculei care a fost proiectată în închiderea festivalului — „Curcubeul”.

Un articol de Petre Ivan|23 noiembrie 2015

Cu ocazia galei de premiere KINOdiseea, directorul evenimentului, Daniel Mitulescu, a subliniat necesitatea ca în București să existe mai multe cinematografe dedicate producțiilor de autor.

„A fost foarte multă muncă în spatele acestei ediții. Aceasta a fost cea mai complicată, cu foarte multe cinematografe, a trebuit să înlocuim unele cinematografe din cauze de securitate. (…) Am demarat o petiție pentru ca în București să fie mai multe cinematografe dedicate filmului de autor, filmului european, filmului românesc”, a declarat Mitulescu, la finalul galei de premiere de la KINOdiseea, pe scena Cinematecii Eforie.

În cadrul galei au fost premiate și scurtmetraje, în urma voturilor unor jurii formate din copii. Astfel, premiul pentru „Cel mai bun scurtmetraj pentru copii cu vârste între 3 și 6 ani” a revenit producției „Llama Drama”.

Premiul pentru scurtmetraj pentru vârste între 6 și 9 ani a fost acordat filmului „Freeze”, iar premiul pentru scurtmetraj pentru vârste între 9 și 12 ani — filmului „Leul și șoricelul cel curajos”.

Premiul pentru „Cel mai bun scurtmetraj pentru vârste între 12 și 15 ani” a fost acordat producției „Nelly”.

Foto: Labyrinthus , KINOdiseea – facebook

18
/02
/20

CRONICĂ DE FILM Chiar dacă titlul său trimite, în primul rând, la teribilul incendiu din 2015, documentarul „colectiv” (2019), regizat de Alexander Nanau, urmărește mai degrabă efectele tragediei asupra societății. Este o alegere ambițioasă, dar nu lipsită nici de riscuri.

17
/02
/20

„Călătoria fantastică a Maronei” (r. Anca Damian), „La Gomera” (r. Corneliu Porumboiu), „Monștri.” (r. Marius Olteanu), „Parking” (r. Tudor Giurgiu) și „Touch Me Not” (r. Adina Pintilie) intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj. Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul Galei Premiilor Gopo, care va avea loc marți, 24 martie, la Teatrul Național I.L. Caragiale din București.

17
/02
/20

Timp de două săptămâni, realizatorii și protagoniștii filmului ”colectiv” se vor întâlni cu publicul din Cluj, Sibiu, Timișoara, Craiova, Sfântu Gheorghe, Brașov, București, Iași, Galați, Constanța, Piatra Neamț și Bacău

13
/02
/20

CRONICĂ DE FILM La aproape 90 de ani, Clint Eastwood nu se lasă: propune un nou film ca regizor, „Richard Jewell” (2019), ajuns acum şi în cinematografele din România. O altă poveste inspirată din realitate despre un erou apărător al Americii, regizată cu aparentă simplitate, dar şi cu obişnuitul patos.

13
/02
/20

Cea de-a 5-a ediție Alpin Film Festival este un tribut adus alpinistului Zsolt Török, pornit în 2019 într-o ultimă expediție, în munții Făgăraș. Sâmbătă, pe 28 februarie, un eveniment special în memoria celui care a dus numele României pe cele mai înalte culmi va avea loc la Castelul Cantacuzino din Bușteni.

12
/02
/20

Asociația Cinemascop cu sprijinul HBO Europe lansează cea de-a 2-a ediție a concursului de scenarii: WRITE A SCREENPLAY FOR…/ SCRIE UN SCENARIU PENTRU…, organizat cu ocazia ediției a patra a American Independent Film Festival, care va avea loc în București, în perioada 24-30 aprilie 2020.

11
/02
/20

CRONICĂ DE FILM În „Tipografic Majuscul”, unul din cele două filme cu care participă la Berlinale, în secţiunea Forum, Radu Jude îşi continuă interesul pentru trecutul României. Acum o face sub forma unui film-eseu greu de încadrat, prin care duce căutările sale stilistice recente într-o zonă radicală şi extrem de ofertantă.

Page 1 of 25812345...102030...Last »