Labyrinthus a câştigat trofeul KINOdiseea
https://www.ziarulmetropolis.ro/labyrinthus-a-castigat-trofeul-kinodiseea/

„Labyrinthus” a primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj la Festivalul de Film pentru Copii KINOdiseea. Trofeul European Children’s Film Association (ECFA) a revenit producţiei „Păsări călătoare”, iar o menţiune specială — peliculei care a fost proiectată în închiderea festivalului — „Curcubeul”.

Un articol de Petre Ivan|23 noiembrie 2015

Cu ocazia galei de premiere KINOdiseea, directorul evenimentului, Daniel Mitulescu, a subliniat necesitatea ca în București să existe mai multe cinematografe dedicate producțiilor de autor.

„A fost foarte multă muncă în spatele acestei ediții. Aceasta a fost cea mai complicată, cu foarte multe cinematografe, a trebuit să înlocuim unele cinematografe din cauze de securitate. (…) Am demarat o petiție pentru ca în București să fie mai multe cinematografe dedicate filmului de autor, filmului european, filmului românesc”, a declarat Mitulescu, la finalul galei de premiere de la KINOdiseea, pe scena Cinematecii Eforie.

În cadrul galei au fost premiate și scurtmetraje, în urma voturilor unor jurii formate din copii. Astfel, premiul pentru „Cel mai bun scurtmetraj pentru copii cu vârste între 3 și 6 ani” a revenit producției „Llama Drama”.

Premiul pentru scurtmetraj pentru vârste între 6 și 9 ani a fost acordat filmului „Freeze”, iar premiul pentru scurtmetraj pentru vârste între 9 și 12 ani — filmului „Leul și șoricelul cel curajos”.

Premiul pentru „Cel mai bun scurtmetraj pentru vârste între 12 și 15 ani” a fost acordat producției „Nelly”.

Foto: Labyrinthus , KINOdiseea – facebook

28
/04
/15

Prima sa experienţă cinematografică a venit după vârsta de 40 de ani. De atunci a fost distribuit de majoritatea regizorilor importanţi de film din România, interpretările sale impresionante aducându-i notorietate şi aprecierea publicului.

27
/04
/15

Cea de-a patra ediție a Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica s-a deschis oficial duminică, 26 aprilie, la Cinema Studio din București, în prezența a sute de invitați și spectatori. Gala a fost urmată de proiecția peliculei 13 Minutes/ Elser, un thriller despre una dintre tentativele eșuate de asasinare ale lui Adolf Hitler, fim care a avut premiera mondială la Festivalul de la Berlin.

27
/04
/15

Regizorul Mircea Daneliuc va fi celebrat anul acesta la Festivalul Internațional de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie), la 40 de ani de la debutul său cu lungmetrajul Cursa. O amplă retrospectivă îi va fi dedicată cineastului român, cuprinzând 12 filme, o expoziție cu afișele peliculelor sale, fotografii de la filmare și alte documente inedite aduse pentru prima dată în fața publicului.

25
/04
/15

CRONICĂ DE FILM Aflat sub interdicția de a realiza filme, de a vorbi cu media străine și de a părăsi Iranul, Jafar Panahi sfidează de câțiva ani prima măsură împotriva sa și continuă să regizeze - clandestin și independent. Cu cel mai recent film, „Taxi”, a câștigat Ursul de Aur.

23
/04
/15

CRONICĂ DE FILM Bazat pe o piesă de August Strindberg și scris și realizat de cunoscuta actriță (și, ocazional, regizoare) norvegiană Liv Ullmann, „Miss Julie” („Domnișoara Julie”) funcționează cel mai bine în momentele de (aparentă) farsă.

23
/04
/15

Recent selecționat la Festivalul de Film de la Cannes 2015 în secțiunea oficială Un Certain Regard, filmul COMOARA/THE TREASURE va avea premiera în cinematografele din România în data de 29 mai. Regia și scenariul îi aparțin lui Corneliu Porumboiu.

22
/04
/15

Un proiect unic, Words with Gods/ Vorbind cu zeii, un film-antologie care pune în discuție relația directă a individului cu divinitatea - sau absența acesteia - în diferitele religii, va închide Festivalul Internațional de Film Cinepolitica, pe 30 aprilie, la ora 20.00, la Cinema Studio din București.

22
/04
/15

Miss Julie (2014), cu Colin Farrell, Jessica Chastain şi Samantha Morton, în regia norvegiencei Liv Ullmann, va avea premiera în România vineri, 24 aprilie, distribuit de Independenţa Film.