„Landscape”, un tablou de Adrian Ghenie estimat la 120.000 de euro, scos la vânzare
https://www.ziarulmetropolis.ro/landscape-un-tablou-de-adrian-ghenie-estimat-la-120-000-de-euro-scos-la-vanzare/

Tabloul „Landscape” al lui Adrian Ghenie, cu valoare estimată între 80.000 şi 120.000 de euro, va fi scos la vânzare în Licitaţia de Artă Postbelică şi Contemporană a casei Artmark din 17 aprilie.

Un articol de Petre Ivan|4 aprilie 2019

Licitaţia, care va avea loc la palatul Cesianu-Racoviţă, prezintă cele mai importante nume ale perioadei: de la Ion Ţuculescu la Corneliu Baba, de la Andrei Cădere la Geta Brătescu, la care se adaugă artişti precum Ştefan Câlţia, Sorin Ilfoveanu, Sorin Dumitrescu şi mai tinerii Adrian Ghenie, Mi Kafchin, Şerban Savu, Mircea Suciu, Roman Tolici, Ciprian Mureşan şi Dumitru Gorzo.

Sunt scoase la vânzare 138 de loturi, iar după tabloul lui Ghenie, ulei pe pânză, cel mai scump este „Arlechin”, de Corneliu Baba, a cărui valoare este estimată între 40.000 şi 60.000 de euro.

Foto: Landscape de Adrian Ghenie – facebook

 

20
/04
/23

Spotlight – Bucharest International Light Festival revine între 21 şi 23 aprilie la Bucureşti cu noi experienţe şi locaţii în premieră. Cea de-a şaptea ediţie Spotlight Festival se numeşte ”Geometry of the City” şi transformă Calea Victoriei şi ARCUB – Hanul Gabroveni prin spectacole de video mapping, proiecţii de lumină şi instalaţii multimedia din Franţa, Austria, Ungaria şi România.

20
/04
/23

Expoziția colectivă centrală Chronic desire – Sete cronică, inaugurată odată cu Deschiderea Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, va avea finisajul în acest sfârșit de săptămână. Evenimentul ce se va desfășura pe parcursul a trei zile va conține ateliere, dezbateri, performance, tururi ghidate și concerte care intră în dialog cu sau activează lucrările din expoziție.

10
/04
/23

La începutul lunii, ca într-un city break în care au devorat tot ce se putea în materie de artă contemporană, mai mulți membri ai Comisiei pentru Cultură și Educație (CULT) din Parlamentul European au văzut tot ce are de oferit Timișoara în prezent, în muzee, săli de spectacol și spații neconvenționale. Expresia redundantă, care a fost rostită de mai mulți parlamentari europeni a fost: „Cum putem să ajutăm“?

05
/04
/23

ARCUB, Institutul Francez și Goethe-Institut își unesc forțele pentru o expoziție-eveniment, care aduce laolaltă fotografie, pictură, sculptură, obiect, instalație audio și video, artiști din Germania, Japonia, Franța, Italia și România: 𝙐𝙉𝘿𝙀𝙍 𝙏𝙃𝙀 𝙃𝙊𝙐𝙎𝙀. 

04
/04
/23

Muzeul Național de Artă al României oferă un program special de vizitare în data de 5 aprilie 2023, prima zi de miercuri a lunii în care toți vizitatorii beneficiază de gratuitate.

31
/03
/23

Programul cultural TM2023 pentru luna aprilie include un festival de artă, tehnică și istorie analogică, road performance-uri într-un camion, conferințe cu personalități de renume, sesiuni de plantare, concerte, ateliere de dans, expoziții, cât și tururi ghidate, lansări de carte și multe altele.