„Landscape”, un tablou de Adrian Ghenie estimat la 120.000 de euro, scos la vânzare
https://www.ziarulmetropolis.ro/landscape-un-tablou-de-adrian-ghenie-estimat-la-120-000-de-euro-scos-la-vanzare/

Tabloul „Landscape” al lui Adrian Ghenie, cu valoare estimată între 80.000 şi 120.000 de euro, va fi scos la vânzare în Licitaţia de Artă Postbelică şi Contemporană a casei Artmark din 17 aprilie.

Un articol de Petre Ivan|4 aprilie 2019

Licitaţia, care va avea loc la palatul Cesianu-Racoviţă, prezintă cele mai importante nume ale perioadei: de la Ion Ţuculescu la Corneliu Baba, de la Andrei Cădere la Geta Brătescu, la care se adaugă artişti precum Ştefan Câlţia, Sorin Ilfoveanu, Sorin Dumitrescu şi mai tinerii Adrian Ghenie, Mi Kafchin, Şerban Savu, Mircea Suciu, Roman Tolici, Ciprian Mureşan şi Dumitru Gorzo.

Sunt scoase la vânzare 138 de loturi, iar după tabloul lui Ghenie, ulei pe pânză, cel mai scump este „Arlechin”, de Corneliu Baba, a cărui valoare este estimată între 40.000 şi 60.000 de euro.

Foto: Landscape de Adrian Ghenie – facebook

 

13
/10
/20

Expoziția-fenomen „Woman Unchained“ by Irina Greciuhina, care-a fost deschisă timp de o lună în spațiul expozițional Arbor.art.room, perioadă în care s-a bucurat de un imens succes, s-a închis în „real“, dar iubitorii de frumos mai au o șansă să contemple „Cina cea de taină“ cu femei și alte lucrări care i-au încântat pe bucureșteni în această perioadă.

12
/10
/20

Maria Orosan-Telea condensează în spațiul Kunsthalle Bega Box sub numele Later Edit 13 evenimente cuprinse în programul „Draft” - un program curatorial despre proiecte artistice în stadiu de idee, parțial realizate sau replicabile la scară mai mare, desfășurat din 2018 în Biblioteca Pavilion din Timișoara.

05
/10
/20

O expoziție de fotografie, proiecții de filme, teatru, recital de saxofon – programul Institutului Cervantes din București pentru luna octombrie include o serie de evenimente artistice care evidențiază creativitatea și caracterul inovator al mediului artistic de limbă spaniolă, o formă de a marca Ziua Națională a Spaniei, celebrată pe 12 octombrie. Totodată, octombrie înseamnă și reluarea activităților cu prezență la sediul instituției, din Bulevardul Regina Elisabeta 38.

01
/10
/20

În ciuda restricțiilor contextului pandemic, 32.405 de persoane au participat la ediția a 7-a Art Safari, finalizată duminică noapte, probabil cel mai mare eveniment dedicat artei în România, unic ca amploare, concept și structură. Muzeul temporar, deschis pentru două săptămâni, de data aceasta în Victoria Tower, a ocupat cu artă o suprafață de 6.000 de metri pătrați și a găzduit 800 de opere în valoare totală de peste 12 milioane de euro.

28
/09
/20

Când arta devine o formă de a pătrunde dincolo de vizibil, în adâncurile nevăzute ale ființei, artistul accede la o conectare profundă cu el însuși prin accesarea părților nevăzută ale Sinelui. Creația capătă un substrat mult mai profund, iar artistul devine mai mult decât un simplu imitator al conținutului realității. Cel care lasă emoția să se manifeste pe pânză, invită privitorul spre expresivități și trăiri care compun un întreg ansamblu de stări ale creatorului.

24
/09
/20

Fundația Calea Victoriei aduce o mulțime de noutăți în programul de cursuri online al lunii octombrie, ca să te bucuri de seri reușite și energizante. Istorie și artă urbană, dicție și cetăți medievale, negociere și literatură sau comedie sunt doar câteva posibilități.