Lansare AG WEINBERGER – „Lamentări, observații, studii, poezii și alte texte”
https://www.ziarulmetropolis.ro/lansare-ag-weinberger-lamentari-observatii-studii-poezii-si-alte-texte/

LIBRIS EDITORIAL lansează vineri, 28 aprilie, ora 19.00 în Bucureşti volumul intitulat SINGULAR. Lamentări, observaţii, studii, poezii şi alte texte al artistului AG WEINBERGER. Evenimentul va fi găzduit de librăria Cărtureşti Carusel.

Un articol de Petre Ivan|27 aprilie 2017

Cartea conține eseuri, poezii, studii și articole muzicologice, o selecție de texte într-o formulă originală, având o calitate editorială de excepție și a fost lansată oficial în luna martie a.c. la Târgul Internațional de Carte și Muzică Libris Brașov.

Portret AG Weinberger- Mr. Blues al Romaniei

Cel mai bun interpret de blues pe care l-a dat România vreodată, inegalabilul AG Weinberger, s-a născut la Oradea în anul 1965. Este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, secţia Compoziţie. Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, fiind definit „întâiul misionar al muzicii Blues” și supranumit de cǎtre critica de specialiate Mr. Blues al României.

În mai 2000, pleacă „în exil cultural” în Statele Unite, iar în 2006 albumul „Nashville Calling” este selectat pentru nominalizare la Premiile Grammy pentru 7 categorii. Are 11 albume discografice şi a scris muzica pentru 18 spectacole de teatru.

În 2011 a fost decorat cu „Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler” de cǎtre Preşedinţia României, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente.

În 2016, albumul „Mighty Business” face înconjurul lumii, fiind în Top 40 în S.U.A., la secţia Rock/Blues.

APRECIERI CRITICE:

„Încunoştinţat de sinele său, AG Weinberger poartă în cele două sute de pagini ale volumului de faţă mesajul apologiei izolării. Nu teoretizează, ci, precum existenţialiştii, respiră tema răului din lume, o mestecă la vedere, asumându-şi inevitabila povară a indezirabilităţii mulţimii. Vibraţia puternică a unei existenţe uliseene, curajul asumării, îi conferă lui AG Weinberger privilegiul desenatorului propriei poetici, esenţializând sonoritatea zgomotului diurn în relaţie cu etica individuală.” – Raluca MOISAN, critic

Volumul este expresia forței artistice a lui AG Weinberger surprins într-o altă dimensiune creatoare, aceea de autor de poezii, eseuri și texte diverse. Singular. Lamentări, observații, studii poezii și alte texte este o carte manifest în care îl regăsim pe AG Weinberger în ipostaze pline de sinceritate, cu mărturisiri care reflectă starea sa de spirit în diverse momente ale vieții, așa cum au fost publicate și pe blogul personal.  – Dana ANGHELESCU, Director Libris Editorial

Volumul este disponibil pe librăria online Libris.ro.

Foto: AG WEINBERGER – www.libris.ro

17
/11
/23

Editura Litera invită cititorii să se bucure de noi apariții editoriale, reduceri și întâlniri cu autorii favoriți, între 22 și 26 noiembrie, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2023, desfășurat la Pavilionul Central Romexpo.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

20
/10
/23

Într-o permanentă alunecare între prezent și trecut, romanul Vorbește-mi despre tata, devenit bestseller imediat după publicarea în Coreea, este nu numai o melancolică scrisoare de dragoste adresată de către o fiică părintelui ei, ci și o dramă psihologică în care, pe fundalul multistratificat al istoriei coreene recente, amintirile pot vindeca răni adânci și restabili relații de familie fragilizate.

18
/10
/23

De la volumul biografic „Martin Scorsese: O călătorie“ de Mary Pat Kelly la cartea de interviuri „Călătorie într-o fotografie” de Dia Radu, cărțile pe care vi le propunem de această dată vă invită să descoperiți fascinante istorii personale.

17
/10
/23

Un târg de carte de teatru – adevărat maraton al lansărilor și prezentărilor unor noi produse editoriale din domeniul artei scenice, cu întâlniri, discuții, întrebări, răspunsuri – constituie o componentă importantă a Festivalului Național de Teatru ajuns la a XXXIII-a ediție.

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.