Lansare AG WEINBERGER – „Lamentări, observații, studii, poezii și alte texte”
https://www.ziarulmetropolis.ro/lansare-ag-weinberger-lamentari-observatii-studii-poezii-si-alte-texte/

LIBRIS EDITORIAL lansează vineri, 28 aprilie, ora 19.00 în Bucureşti volumul intitulat SINGULAR. Lamentări, observaţii, studii, poezii şi alte texte al artistului AG WEINBERGER. Evenimentul va fi găzduit de librăria Cărtureşti Carusel.

Un articol de Petre Ivan|27 aprilie 2017

Cartea conține eseuri, poezii, studii și articole muzicologice, o selecție de texte într-o formulă originală, având o calitate editorială de excepție și a fost lansată oficial în luna martie a.c. la Târgul Internațional de Carte și Muzică Libris Brașov.

Portret AG Weinberger- Mr. Blues al Romaniei

Cel mai bun interpret de blues pe care l-a dat România vreodată, inegalabilul AG Weinberger, s-a născut la Oradea în anul 1965. Este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, secţia Compoziţie. Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, fiind definit „întâiul misionar al muzicii Blues” și supranumit de cǎtre critica de specialiate Mr. Blues al României.

În mai 2000, pleacă „în exil cultural” în Statele Unite, iar în 2006 albumul „Nashville Calling” este selectat pentru nominalizare la Premiile Grammy pentru 7 categorii. Are 11 albume discografice şi a scris muzica pentru 18 spectacole de teatru.

În 2011 a fost decorat cu „Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler” de cǎtre Preşedinţia României, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente.

În 2016, albumul „Mighty Business” face înconjurul lumii, fiind în Top 40 în S.U.A., la secţia Rock/Blues.

APRECIERI CRITICE:

„Încunoştinţat de sinele său, AG Weinberger poartă în cele două sute de pagini ale volumului de faţă mesajul apologiei izolării. Nu teoretizează, ci, precum existenţialiştii, respiră tema răului din lume, o mestecă la vedere, asumându-şi inevitabila povară a indezirabilităţii mulţimii. Vibraţia puternică a unei existenţe uliseene, curajul asumării, îi conferă lui AG Weinberger privilegiul desenatorului propriei poetici, esenţializând sonoritatea zgomotului diurn în relaţie cu etica individuală.” – Raluca MOISAN, critic

Volumul este expresia forței artistice a lui AG Weinberger surprins într-o altă dimensiune creatoare, aceea de autor de poezii, eseuri și texte diverse. Singular. Lamentări, observații, studii poezii și alte texte este o carte manifest în care îl regăsim pe AG Weinberger în ipostaze pline de sinceritate, cu mărturisiri care reflectă starea sa de spirit în diverse momente ale vieții, așa cum au fost publicate și pe blogul personal.  – Dana ANGHELESCU, Director Libris Editorial

Volumul este disponibil pe librăria online Libris.ro.

Foto: AG WEINBERGER – www.libris.ro

27
/03
/18

Astăzi este Ziua Mondială a Teatrului, dar și ziua în care sărbătorim un secol de la Unirea Basarabiei cu România, prilej de a readuce în prim plan, pentru o clipă, câțiva dintre artiștii născuți pe teritoriul actual al Basarabiei și deveniți parte integrantă a memoriei, identității și culturii naționale.

25
/03
/18

Publicitar, prozator, dramaturg, Alex Tocilescu (40 de ani) este unul dintre cei mai în vogă oameni de litere din România zilelor noastre. Este foarte urmărit pe rețelele de socializare, unde a dobândit o simpatie aparte pentru fotografiile cu pisicile sale (însoțite de câteva gânduri ale felinelor).

23
/03
/18

Scrisă și regizată de Guillermo del Toro, versiunea cinematografică a romanului Forma apei/ The Shape of Water a intrat în cinematografele din România în data de 23 februarie 2018. Romanul a apărut în această săptămână în colecția „Biblioteca Polirom”, în traducerea Veronicăi D. Niculescu.

21
/03
/18

CĂRȚI DE NEOCOLIT Misticismul ebraic își găsește expresia concentrată în Cabala. Este o doctrină esoterică despre Dumnezeu și Univers ca formă foarte veche a revelației (de aici și sensul literar al cuvântului cabala, tradiție), transmisă de un lung șir de inițiați.

20
/03
/18

Pornim, astăzi, pe urmele scriitorului de Nobel Gabriel Garcia Marquez (născut într-o zi de 6 martie), prin câteva din multele orașe care l-au găzduit.

20
/03
/18

Nici mare, dar nici minor – îl aprecia G. Călinescu într-o cronică din 1932, pentru ca, în „Istoria literaturii“ din 1941, să găsească strălucita formulă: „El nu-i niciodată aşa de liric încât să fie mare, niciodată atât de facil încât să nu fie poet“. Autorul cunoscutelor „Balade vesele şi triste”, George Topîrceanu, contemporan cu Arghezi, Blaga şi Barbu, s-a născut la 20 martie 1886, la Bucureşti, în familia unui cojocar.

16
/03
/18

Joi, 22 martie, de la ora 19.00, se lansează la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, romanul Visul numărul 9, de David Mitchell, recent apărut în traducerea lui Mihnea Gafița. Într-un registru stilistic uimitor, scriitorul britanic ne poartă în acest roman prin lumea halucinantă a metropolei Tōkyō. Romanul preia titlul cântecului #9 Dream de John Lennon, compozitorul preferat al personajului central.

15
/03
/18

Miercuri, 21 martie, ora 19.00, la Salon für Kunstbuch din cadrul Muzeului Belvedere 21 din Viena, va fi lansat volumul bilingv Dan Perjovschi. The Book of Notebooks / Cartea carnetelor (contribuții de: Jelena Vesić, Alina Șerban, What, How & for Whom / WHW, Kristine Stiles). La eveniment vor participa artistul Dan Perjovschi şi istoricul de artă și curatorul Alina Șerban.