Lansare de carte: „Iubirile lui Hemingway povestite de el însuși și consemnate de A. E. Hotchner”
https://www.ziarulmetropolis.ro/lansare-de-carte-iubirile-lui-hemingway-povestite-de-el-insusi-si-consemnate-de-a-e-hotchner/

Marţi, 5 martie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, Radu Paraschivescu şi Sever Voinescu ne aşteaptă la o întâlnire despre tulburătoarea viaţă a lui Ernest Hemingway.

Un articol de Liliana Matei|4 martie 2019

Cartea „Iubirile lui Hemingway povestite de el însuși și consemnate de A. E. Hotchner” (editura Humanitas) vorbește despre evenimentele care i-au marcat marelui scriitor existența, dezvăluite prietenului său de încredere în ultima parte a vieții.

Volumul „Iubirile lui Hemingway povestite de el însuși și consemnate de A. E. Hotchner”, apărut recent la Humanitas, în traducerea lui Alexandru Macovescu, este una dintre lecturile de neratat în această primăvară.

Accesul la evenimentul de lansare este gratuit pe baza unei rezervări prin Eventbook*.

„Cu cincizeci de ani în urmă, la câţiva ani după moartea lui Ernest Hemingway, am scris Papa Hemingway, o carte în care am depănat cei treisprezece ani de aventuri, cu bune şi cu rele, petrecuţi împreună. […] Dar, uitându mă în urmă la acei ani, s a întâmplat ceva care ne a întrerupt periplul: cele două accidente aviatice consecutive suferite de Ernest în jungla africană. În al doilea accident văzuse moartea cu ochii, iar experienţa l a dat peste cap şi a vrut să mi povestească despre o perioadă dureroasă din viaţa lui, despre care nu mai vorbise, dar pe care ţinea s o cunosc în caz că nu mai apuca să o istorisească. În următorii ani, pe când călătoream amândoi, a retrăit agonia perioadei petrecute la Paris pe când scria Fiesta trecând totodată prin suferinţa îngrozitoare de a fi îndrăgostit de două femei în acelaşi timp, o experienţă care avea să nu i dea pace până la moarte.[…] Am trăit multă vreme cu povestea lui Ernest în minte. Nu este o amintire îngropată şi scoasă la lumină. Ceea ce mi a povestit de a lungul călătoriilor noastre mi a fost încredinţat cu un scop. Am ţinut povestea în mine atâţia ani, iar acum simt că am obligaţia faţă de Ernest să o aştern pe hârtie, dând frâu liber amintirilor.” – A.E. Hotchner

22
/09
/20

Editura Arthur face primul pas în asumarea unei noi identități vizuale care debutează cu anunțarea noului logo și, plecând de la acesta, va continua cu transformarea tuturor colecțiilor și proiectelor Arthur.

06
/09
/20

Pe rafturile lor găsim mai mereu câte o tentație. Fizice sau online, librăriile ne tentează cu ceva tot timpul. Deși 2020 nu este un an ca oricare altul, criza sanitară provocând schimbări în viața noastră cotidiană, editurile din România tot au reușit să le ofere cititorilor cărți care merită toată atenția.

04
/09
/20

„Bărbatul cu haină roșie” de Julian Barnes, „Vânătăi ascunse: Ce nu știi despre violența domestică te poate ucide” de Rachel Louise Snyder și „Biblioteca de la miezul nopții” de Matt Haig, propuse de Editura Nemira, se numără printre cele mai așteptate apariții literare în această toamnă.

01
/09
/20

Pe lista de lecturi a lunii septembrie, am inclus „O librărie în Berlin” de Françoise Frenkel, „Îți voi da toate acestea” de Dolores Redondo, „Către frumusețe” de David Foenkinos, „Arsă cu acid” de Naziran și Célia Mercier și „Atlasul fericirii” de Helen Russell. Iată de ce!

12
/08
/20

15 fragmente din remarcabila biografie a filosofului german, semnată de scriitoarea anglo-norvegiană Sue Prideaux și apărută recent și în limba română, la Editura Polirom, în colecția Plural M: „SUNT DINAMITĂ! Viața lui Nietzsche” (traducere de Bogdan-Alexandru Stănescu).

07
/08
/20

În dimineața zilei de 2 martie 1998, Natascha Kampusch, o fetiță de zece ani, este urcată cu forța într-o furgonetă albă. Câteva ore mai târziu, zace înfășurată într-o pătură pe podeaua rece a unei pivnițe. În jur e beznă, iar aerul are un iz stătut. Povestea ei este disponibilă acum și în limba română, la Editura Humanitas, în traducerea Cristinei Cioabă.