Lansare de librarie in Bucuresti in prezenta lui Pascal Bruckner
https://www.ziarulmetropolis.ro/lansare-de-librarie-in-bucuresti-in-prezenta-lui-pascal-bruckner/

O nouă librărie de carte franceză va fi inaugurată vineri în Capitală, în prezenţa scriitorului Pascal Bruckner, potrivit site-ului agenţiadecarte.ro. Scriitorul francez Pascal Bruckner a fost invitat la eveniment de Institutul Francez, pentru o sesiune de autografe şi discuţii cu publicul. Librăria „Kyralina” va fi deschisă pentru publicul larg începând de sâmbătă şi va cuprinde […]

Un articol de Andrada Văsii|22 noiembrie 2012

O nouă librărie de carte franceză va fi inaugurată vineri în Capitală, în prezenţa scriitorului Pascal Bruckner, potrivit site-ului agenţiadecarte.ro. Scriitorul francez Pascal Bruckner a fost invitat la eveniment de Institutul Francez, pentru o sesiune de autografe şi discuţii cu publicul.

Librăria „Kyralina” va fi deschisă pentru publicul larg începând de sâmbătă şi va cuprinde în proporţie de 80% titluri în limba franceză, dar şi câteva în limba germană şi traduceri în limba română ale unor autori francezi şi germani aparţinând literaturii clasice şi contemporane. Presa franceză va fi prezentă atât prin cotidiane, cât şi prin reviste specializate. Un segment important va fi cel al cărţilor de copii şi al benzilor desenate. Librăria se adresează mai ales francofililor şi germanofililor din România, dar şi expaţilor francofoni şi germanofoni din ţara noastră.

Proiectul este finanţat parţial dintr-o bursă câştigată de Sidonie Mézaize, unul dintre cei doi asociaţi ai librăriei. Fundaţia Lagardere este cea care a acordat bursa, restul investiţiei provenind din fondurile proprii ale celor doi acţionari.

Potrivit lui Sidonie Mézaize, Kyralina face referire la Panait Istrati şi la personajul său Chira Chiralina.
„Istrati, autor de sânge român şi de limbă franceză, reprezintă o punte literară între cele două ţări. Dar mai mult de atât, ne este drag pentru ceea ce a fost: un om pasionat, dornic de libertate şi de călătorii, independent şi plin de fantezie. Kyralina reprezintă ceea ce a fost el, un spirit liber, în căutare de poveşti şi poezie. (…) Ne dorim ca acest spaţiu să fie unul viu şi să găzduiască evenimente în care să interacţionăm cu publicul, de la ateliere dedicate copiilor până la degustări de vin. Vom organiza seri ‘apéritif’, aniversări pentru copii în sala de lectură, dar şi alte tipuri de întâlniri. În cadrul acestor evenimente vrem să ne întâlnim cu clienţii noştri şi să le aflăm părerea, de care vom ţine seama atunci când vom face selecţia de carte sau vom gândi viitoare evenimente”, a afirmat Sidonie Mézaize, potrivit sursei.

Cei doi asociaţi au în plan şi dezvoltarea unei platforme online prin intermediul căreia să vândă în întreaga ţară titlurile din oferta librăriei.

Născut la Paris în 1948, Pascal Bruckner este un celebru romancier şi eseist francez.

Profesor invitat al universităţilor americane, Bruckner a ţinut, de asemenea, mai multe conferinţe în cadrul Institutului de studii politice din Paris şi a colaborat cu publicaţii precum „Le Nouvel Observateur” şi, în prezent, „Le Monde”.

Descris adesea drept „filosof al actualităţii”, Pascal Bruckner este cunoscut în România mai ales pentru romanele : „Paria, Luni de fiere” (adaptat la cinema de Roman Polanski), „Hoţii de frumuseţe” (Premiul Renaudot, 1997) şi „Copilul divin”.

Pascal Bruckner se numără printre invitaţii din acest an ai Institutului Francez la Târgul de carte Gaudeamus 2012, care s-a deschis miercuri la Romexpo.

Sursa: Agerpres

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.