Lansarea albumului de teatru „Szabó K. István – Iluzia apartenenței”, la Teatrul Evreiesc de Stat
https://www.ziarulmetropolis.ro/lansarea-albumului-de-teatru-szabo-k-istvan-iluzia-apartenentei-la-teatrul-evreiesc-de-stat/

Teatrul Evreiesc de Stat vă invită marţi, 5 noiembrie 2019, de la ora 17.00, la lansarea albumului de teatru „Szabó K. István – Iluzia apartenenţei” de Daniela Șilindean şi Szabó K. István, apărut la Editura Caiete Silvane, Zalău, 2019.

Un articol de |29 octombrie 2019

Gazda evenimentului: Maia Morgenstern, directorul Teatrului Evreiesc de Stat

Moderator: Raluca Rădulescu, jurnalist Radio România Cultural

Lansarea albumului este urmată de un micro-recital vocal-instrumental susținut de actorul Zoltan Octavian Butuc.

Numele lui Szabó K. István se leagă de un parcurs caracterizat prin seriozitate, disciplină a muncii și rafinament. Analizându-i spectacolele, indiferent de textul montat, trupa cu care a lucrat, zona sau perioada creației din care provin ele, toate au ca numitor comun triada de mai sus. Căutător de armonii, șlefuitor atent al spectacolului în cele mai fine componente ale sale, regizorul are plăcerea și bucuria descoperirilor ce țin deopotrivă de spațiul teatral, dar și de zona antropologicului. (Daniela Șilindean).

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.