Laureații Galei HOP 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/laureatii-galei-hop-2018/

Ediţia a XXI-a a Galei Tânărului Actor HOP, desfăşurată la Vox Maris Grand Resort din Costineşti, s-a încheiat pe 6 septembrie.

Un articol de Liliana Matei|8 septembrie 2018

Juriul final a fost format din Felix Alexa – regizor, Roberto Bacci – regizor, Cosmina Olariu – actriță, câştigătoarea Marelui Premiu „Ştefan Iordache” 2017, Florin Piersic Jr. – actor și Anca Sigartău – actriţă.

PREMIILE GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2018

Premiul „Ștefan Iordache” – Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP a fost acordat actorului DAN PUGHINEANU pentru „Omul cu darul în mână”, după Omul cu floarea în gură de Luigi Pirandello.

Premiul se acordă în memoria marelui artist Ştefan Iordache, cel care a fost membru al juriului la mai multe ediţii ale Galei HOP, un apropiat al acestui eveniment şi al susţinerii tinerilor la început de carieră. Dacă iniţial, începând cu ediţia 2009, premiul a fost acordat celui mai bun actor la secţiunea individual, începând din anul 2013, organizatorii Galei au decis ca Premiul „Ştefan Iordache” să devină MARELE PREMIU AL GALEI.

Premiul a fost înmânat de regizorul Roberto Bacci și de doamna Ramona Manole, directoarea Centrului Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” al Primăriei sector 5, București – partener al Galei Tânărului Actor HOP 2018.

Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual a fost acordat actriţei ANDREEA TĂNASE pentru „Cine sunt Eu?”, după Unul, niciunul și o sută de mii de Luigi Pirandello. Premiul a fost înmânat de regizorul Felix Alexa.

Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual a fost acordat actorului ALEX MIHAI POPA pentru „Victoria furnicilor”, dramatizare după Luigi Pirandello. Premiul a fost înmânat de actriţa Anca Sigartău.

Premiul „Cornel Todea”  – Premiul pentru cea mai bună trupă de actori a fost acordat trupei spectacolului SCHIST, după Omul cu floarea în gură de Luigi Pirandello, cu actorii RADU CATANĂ şi ADRIAN LOGHIN.

Premiul este susţinut, începând cu ediţia a 16-a, de familia Todea.  Premiul a fost înmânat de actorul Florin Piersic Jr.

Premiul „Sică Alexandrescu” – Premiul special al juriului a fost acordat actorului Andrei Nedelea pentru rolul interpretat în spectacolul „Acum se improvizează”, după Astă seară se improvizează de Luigi Pirandello. Premiul a fost înmânat de actrița Cosmina Olariu.

PREMIUL PUBLICULUI

Cea mai bună actriţă: CEZARA MUNTEANU

Cel mai bun actor: ALEXANDRU BANCIU

Cea mai bună trupă de actori: Acum se improvizează!, după Luigi Pirandello, cu: RUSALINA BONA, CARLA MIHAI, CEZARA MUNTEANU, ANDREI NEDELEA și VLAD NICOLICI.

PREMII GĂZDUITE ÎN CADRUL GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP

Premiul „1/10 pentru FILM la TIFF”  a fost acordat actorului TIBERIU ENACHE pentru „Atenţie, se filmează!”, după Caietele lui Stefano Gubbio, operator de Luigi Pirandello. Premiul a fost înmânat de Oana Stoica, critic de teatru și membru în juriul programului „10 pentru FILM la TIFF”. Începând cu ediţia a 17-a, regizorul şi producătorul de film TUDOR GIURGIU acordă unuia dintre concurenţii Galei HOP şansa de a face parte din programul „10 pentru FILM la TIFF”.

PREMIUL pentru prestanţă şi rostire scenică a fost acordat actriței ANA-MARIA POP pentru „Fiecare cum vede”, după Fiecare cum vede, Omul cu floarea în gură, Șase personaje în căutarea unui autor de Luigi Pirandello. Premiul a fost oferit și înmânat de actriţa Dorina Lazăr.

OPORTUNITATE!

Cu prilejul celei de-a patra ediţii a Festivalului EuRoCultura, actorul şi omul politic Mircea Diaconu îi invită la Bruxelles pe câştigătorii Galei HOP 2018.

Foto: Andrei Gîndac

30
/10
/14

Invitatul emisiunii Nocturne de vineri, 31 octombrie, este regizorul de film şi scenaristul Radu Mihăileanu. Discuţia dintre Marina Constantinescu şi Radu Mihăileanu este un regal de spiritualitate, filosofie şi umanitate, chiar la ore târzii, emisiunea fiind programată la TVR 1, TVR HD şi TVR+, de la ora 24.00.

30
/10
/14

Vineri, 31 octombrie, de la ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cişmigiu îi invită pe iubitorii de literatură la lansarea celui mai nou roman al Hertei Müller, “Astăzi mai bine nu m-aş fi întâlnit cu mine însămi”. De asemenea, Ada Milea va susţine un minirecital cu piesele favorite ale Hertei Müller, iar Corina Bernic va prezenta un colaj de filme cu şi despre Herta Müller

30
/10
/14

La Librăria Humanitas de la Cișmigiu au avut loc două lansări de carte ale autorului Vlad Zografi: „Infinitul dinăuntru” și „Toate mințile tale”. Volumele au apărut la Editura Humanitas.

30
/10
/14

Câteva din cele mai apreciate lungmetraje de animație recente, o retrospectivă a unui animator celebru, scurtmetraje și o conferință despre animație și propagandă sunt câteva din atracțiile celei de-a patra ediții a Festivalului Anim’est Chișinău, care are loc de joi până duminică la Cinema Odeon și Re:Animation Hub – Tipografia 5.

30
/10
/14

Duminică, 14 decembrie, Ateneul Român va găzdui cele două concerte de Crăciun ale Corului Național de Cameră Madrigal - Marin Constantin. Dirijate de Anna Ungureanu, cele două evenimente (ora 17:30 și ora 20:00) aduc în fața publicului bucureștean tradiționalele colinde de Crăciun pe care Madrigalul le interpretează de 51 de ani.

29
/10
/14

Sâmbătă, 29 noiembrie, în cadrul seriei de concerte bilunare Jazzaj la ARCUB, va avea loc concertul „In Memoriam Johnny Răducanu“, susținut de Nicolas Simion Trio feat. Kruno Levačić și Sorin Romanescu. Evenimentul se desfășoară la Sala ARCUB din Str. Batiște nr. 14, de la ora 20:00.

29
/10
/14

Marţi, 4 noiembrie, ora 19:00, A1 găzduieşte ultimul eveniment din seria CIMRO DAYS 2014, FRESCOMANIA - un proiect inedit prin care Centrul de Informare Muzicală din România al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti a provocat tineri şi foarte tineri compozitori să creeze variaţiuni contemporane pe o temă de Girolamo Frescobaldi (sec. XVII).

29
/10
/14

Începutul lunii noiembrie aduce pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu două dintre cele mai îndrăgite povești ale copilăriei: „Cipollino” după Gianni Rodari și „Sarea-n bucate” după Petre Ispirescu.

29
/10
/14

Numeralul de identificare ne dă, de multe ori, bătăi de cap. Lucrurile sunt mai complicate deoarece, în timp, folosirea lui în limbajul vorbit a suferit câteva modificări care au fost, până la urmă, acceptate ca norme gramaticale.

29
/10
/14

După ce a debutat ca lider în box office-ul american, Furia: Eroi anonimi conduce detaşat şi clasamentul încasărilor din România, unde a generat venituri de 557.000 RON, fiind vizionat în weekendul de lansare de aproximativ 30.000 de spectatori.

29
/10
/14

CRONICĂ DE FILM. „Maidan”, cel mai nou film de non-ficțiune al regizorului ucrainean Serghei Loznița, despre recentele revolte istorice de la Kiev, este o operă puternică, solicitantă, extrem de fin lucrată la nivelul imaginii și, mai ales, al sunetului.