Laureații Galei Tânărului Actor HOP 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/laureatii-galei-tanarului-actor-hop-2015/

Ediţia a XVIII-a a Galei Tânărului Actor HOP, desfăşurată la Vox Maris Grand Resort din Costineşti, s-a încheiat aseară.

Un articol de Liliana Matei|12 septembrie 2015

Juriul final a fost format din TUDOR CHIRILĂ – actor, muzician şi compozitor, RADU JUDE – regizor şi scenarist, MAIA MORGENSTERN – actriţă şi director al Teatrului Evreiesc de Stat, IULIANA VÎLSAN – scenografă şi LUIZA ZAN – cântăreaţă şi profesoară de jazz.

PREMIILE GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP

Premiul „ŞTEFAN IORDACHE” – Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP a fost acordat actriţei DANA MARINECI pentru rolul din „Sonata sunetelor primordiale” de Kurt Schwitters, precum şi pentru „Amor estival” – Stela Popescu.

Dana-Marineci0.credit-foto-Maria-Stefanescu-5

Premiul se acordă în memoria marelui artist Ştefan Iordache, cel care a fost membru al juriului la mai multe ediţii ale Galei HOP, un mare apropiat al acestui eveniment şi al susţinerii tinerilor la început de carieră. Dacă iniţial, începând cu ediţia 2009, acesta a fost acordat pentru cel mai bun actor la secţiunea individual, începând din anul 2013, organizatorii Galei au decis ca Premiul „Ştefan Iordache” să devină MARELE PREMIU AL GALEI.

Premiul a fost înmânat de ION CARAMITRU, preşedintele UNITER şi directorul general al Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti.

Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual a fost acordat actriţei MARIA TEODORA FILIP pentru „Un dada clown”, precum şi pentru : „Eşti… unde?” – colaj după Romeo Fantastik – „Carolina”, Sweet Kiss – „Tu Alin, Alin, Alin” și Vama – „Scrisoare către Făt-Frumos”.

Maria-Teodora-Filip-81

Premiul a fost înmânat de directorul Teatrului de Comedie, actorul GEORGE MIHĂIŢĂ.

Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual a fost acordat actorului NICHOLAS CAŢIANIS pentru „Trifoiul cu patru foi” după „Râs Nervos” de Christopher Durang şi „Trifoiul cu patru foi” de Eugène Ionesco, precum şi pentru „Îmi place să mă plimb pe stradă” – Manuela Fedorca.

Nicholas-Catianis.-credit-foto-Maria-Stefanescu-3

Premiul a fost înmânat de actriţa ANA ULARU.

Premiul „SICĂ ALEXANDRESCU” (începând cu a V-a ediţie), premiul special al juriului, a fost acordat actriţei CĂTĂLINA BĂLĂLĂU pentru rolul Ada în „With a little help from my friends” de Maria Manolescu, regia Irina Crăiţă-Mandră, precum şi pentru „Maneaua sfântă” – Vasile Oprea.

Premiul a fost înmânat de LUIZA ZAN.

Catalina-Balalau.-credit-foto-Maria-Stefanescu-1

 

PREMIUL PUBLICULUI

Cea mai bună actriţă: CORINA BORŞ pentru „Evadarea” – colaj după două melodii ale formaţiei Vama Veche („Vara asta am să mă îndrăgostesc” şi „Vama Veche”), fragmente din „Jocul din Ialta” de Brian Friel şi monologul Corinei din „Jocul de-a vacanţa” de Mihail Sebastian, precum şi pentru „Tăte şogoriţele” – Angela Rusu.

Corina-Bors4.credit-foto-Maria-Stefanescu-4

Cel mai bun actor: ADRIAN LOGHIN pentru „Un Om”, inspirat şi adaptat din poeziile lui Tristan Tzara, precum şi pentru „Part Of Your World” din musicalul The Little Mermaid.

Adrian-Loghin-5

Cea mai bună trupă de actori: AMELIA TOAXEN, RAUL HOTCAŞ, CORINA VIŞINESCU şi RADU TUDOSIE cu spectacolul „DA DA VACANŢA!”.

DADA-Vacanta-48

Premiile a fost înmânate de ERZSÉBET FELMÉRI, CSR&Social Media Coordinator MOL România, sponsorul principal al evenimentului şi de actorul BOGDAN DUMITRACHE.

PREMII GĂZDUITE ÎN CADRUL GALEI TÂNĂRULUI ACTOR

PREMIUL pentru prestanţă şi rostire scenică oferit de actriţa Dorina Lazăr, a fost acordat actorului COSMIN DOMINTE pentru „Vacanţa la mare” de Theo Herghelegiu, precum şi pentru „Super femei” – Body & Soul.

Cosmin-Dominte.-credit-foto-Maria-Stefanescu-1

Premiul a fost înmânat de criticul de teatru ILEANA LUCACIU.

PREMIUL VOX MARIS*: DANA MARINECI pentru rolul din „Sonata sunetelor primordiale” de Kurt Schwitters, precum şi pentru „Amor estival” – Stela Popescu.

Premiul (constând într-un sejur de o săptămână pentru două persoane în cadrul resortului) a fost înmânat de reprezentantul VOX MARIS Costineşti, domnul FLORIAN TACHE, în numele patronului NICUŞOR NĂSTASE.

Dana-Marineci.-credit-foto-Adi-Bulboaca

*Premiul Vox Maris, acordat în anul 2013 celui mai tânăr concurent, se acordă, începând cu ediţia 2014, câştigătorului Marelui Premiu.

ŞANSĂ!

Începând cu ediţia 2014, regizorul şi producătorul de film TUDOR GIURGIU acordă unuia dintre concurenţii Galei HOP şansa de a face parte din programul „10 pentru FILM la TIFF”, iniţiat în 2012 de Festivalul Internaţional de Film Transilvania.

Anul acesta această şansă este oferită actorului NICHOLAS CAŢIANIS.

Programul aduce în atenţia publicului, a presei şi a cineaştilor 10 actori talentaţi de teatru. „10 pentru FILM” îşi propune să promoveze figuri noi în filmul românesc şi vizează actorii care s-au remarcat în teatru, dar care nu au avut până acum şansa afirmării în cinema, indiferent de vârstă, aflaţi la debut sau cu roluri minore avute deja în producţii autohtone.

A prezentat actorul ALEXANDRU BOGDAN.
Directorul artistic al Galei HOP: regizorul RADU AFRIM.

FOTO: Maria Ștefănescu, Adi Bulboacă, Sorin Radu

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”