Laureații Galei Tânărului Actor HOP 2022
https://www.ziarulmetropolis.ro/laureatii-galei-tanarului-actor-hop-2022/

Ediţia a 25-a a Galei Tânărului Actor HOP, program de tradiţie al UNITER s-a încheiat în seara zilei de 27 august, la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia.

Un articol de Petre Ivan|28 august 2022

Tema ediției a fost Musical = Actor Total + Show Total. Directorul artistic al Galei HOP a fost coregraful și regizorul RĂZVAN MAZILU. Juriul concursului: MARINA CONSTANTINESCU – critic de teatru, LUCIAN IONESCU – actor, ELENA PUREA – actriţă, CARMEN STANCIU – teatrolog, LUCIAN VĂRȘĂNDAN – manager cultural.

Înainte de a anunța câștigătorii ediției aniversare, dorim să mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în organizarea Galei Tânărului Actor. Pentru generozitatea, disponibilitatea și bucuria cu care am fost însoțiți în această aventură. Mulțumim și celor 21 de actori care au dat viață acestui al 25-a HOP!

PREMIILE GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2022

Premiul „ŞTEFAN IORDACHE” – Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP
a fost acordat actriței LAURA GABRIELA OANA, pentru: „Doamnelor de la Brunch”, din musicalul Company (Secțiunea Individual) și pentru „(încă un) Musical!” (Secțiunea Grup).
Premiul a fost anunțat de criticul de teatru, MARINA CONSTANTINESCU.

Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual
a fost acordat actriţei MARIA GROSU pentru „Zuza din 14G”.
Premiul a fost anunțat de IOANA BOGĂȚAN, directoarea Teatrului de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia împreună cu ION DUMITREL, președintele Consiliului Județean Alba.

Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual
NU S-A ACORDAT.

Premiul „CORNEL TODEA” – Premiul pentru cea mai bună trupă de actori
a fost acordat trupei spectacolului „(încă un) Musical!”, cu ANDREI DUȚU, DRAGOȘ IONIȚĂ și
LAURA GABRIELA OANA.
Premiul a fost anunțat de DRAGOȘ BUHAGIAR, președintele UNITER.

Premiul „SICĂ ALEXANDRESCU”– Premiul special al juriului
a fost acordat actriței CRISTINA DANU pentru „Sexy” din musicalul Mean Girls (Secțiunea Individual) și pentru „There’s Gotta be Something Better Than This!” din musicalul Sweet Charity (Secțiunea Grup).
Premiul a fost anunțat de AURA CORBEANU, vicepreședintele UNITER și de actorul
PETRU MĂRGINEAN – câștigătorul premiului de anul trecut.

PREMIII GĂZDUITE

Premiul pentru prestanţă, rostire scenică şi expresie corporală
a fost acordat de actrița DORINA LAZĂR, directoarea Teatrului Odeon, actorului TUDOR-GRAŢIAN MANEA.

Premiul „1/10 pentru FILM la TIFF”
a fost acordat de directoarea de casting FLORENTINA BRATFANOF actriței SARA PONGRAC.

PREMIILE PUBLICULUI (decise în urma votului pe site-ul www.galahop.uniter.ro)

Cea mai bună actriţă: GABRIELA PORUMBACU
Cel mai bun actor: ROBERT AGAPE
Cea mai bună trupă de actori: spectacolul „Te iubesc, dar nu pe tine”, regia Vlad Sălbatecu, cu: EDUARD CRUCIANU, ANDREI MĂRGINEANU, MIHAI ANDREI PLEȘA, SARA PONGRAC, PAUL ȘTEFAN TONCA. Les Chobeaux

Prezentatorii Galei HOP 2022 au fost actorii Monica Odagiu și Alex Ștefănescu.

GALERIA FOTO / VIDEO GALA HOP 2022
ziua 1: https://galahop.uniter.ro/concurs-hop-25-aug-2022/
ziua 2: https://galahop.uniter.ro/concurs-hop-26-aug-2022/
credit foto: ANDREI GÎNDAC

Concursul a fost transmis prin livestreaming, de RoEvents, pe site-ul https://galahop.uniter.ro/ și contul de Facebook al Galei HOP https://www.facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]