Le Grand Prix de l’ Opéra, câştigat de o soprană olandeză
https://www.ziarulmetropolis.ro/le-grand-prix-de-l-opera-castigat-de-o-soprana-olandeza/

Cea de-a treia ediţie a Concursului Internaţional de Canto ,,Le Grand Prix de l’Opéra” s-a încheiat aseară la Opera Naţională Bucureşti, juriul internaţional desemnându-i pe câştigătorii competiţiei din acest an. Premiul întâi a fost câştigat de soprana Deirdre Judith Angenent din Olanda.

Un articol de Petre Ivan|24 august 2015

Din cei peste 150 de tineri artiști lirici provenind din 49 de țări care s-au înscris la ediția a treia, nouă concurenți au intrat în finala ,,Le Grand Prix de l’Opéra” concurând atât pentru aplauzele publicului cât și pentru premiile în valoare de peste 15.000 euro.

Juriul internațional al etapelor cu pubilc ale concursului care s-au desfășurat în perioada 19 – 22 august a fost compus din importanți directori de teatre lirice și critici.

Premiul întâi al celei de-a treia ediții a Concursului Internațional de Canto ,,Le Grand Prix de l’Opéra” a fost câștigat de soprana  Deirdre Judith Angenent din Olanda.

Deirdre Angenent a absolvit Academia Națională Olandeză de Operă în anul 2010 şi, cu ajutorul unei burse oferite deMinisterul Olandez al Educației, Culturii și Științei, a studiat la New York cu Ira Siffin și la Berlin cu Thomas Michael Allen.

A primit bursa societății olandeze Wagner în vara anului 2012, iar în decembrie 2013 a interpretat rolul Judith din ,,Castelul Prințului Barbă-Albastră”.

Concursul Internațional de Canto ,,Le Grand Prix de l’Opéra”

-Laureații ediției a III -a –

Premiul I: Deirdre Judith Angenent (soprană, Olanda)Le Grand Prix de l’ Opéra

Premiul II: Agatha Schimdt (mezzo-soprană, Franța/Polanda)

Premiul III: Jakub Jozef Orlinsk (contratenor, Polonia)

Premiu special al Publicului – Ibrahim Yeșilay (tenor, Germania/Turcia)

Premiului de Excelență ROSSIA pentru interpretarea unei arii a unui compozitor rus – Galina Averina (soprană, Anglia/Rusia)

Premiului de Excelență pentru interpretarea unei arii a unui compozitor italian – Kim Eunhee (Italia/Coreea de Sud)

Premiului de Excelență pentru cea interpretarea unei arii a unui compozitor german – Iustinian Zetea (bas, Romania)

Premiul special al juriului pentru cel mai bun tânar interpret – Mikolaj Trabka (23 de ani, bariton, Polonia)

Premiul Radio Romania Cultural – George Ionuț Vîrban (tenor, România)

Premiul ,,Colla parte” – pianistul Michal Biel (Polonia)

Le Grand Prix de l’ Opéra

Foto montaj Eugen Oprina

Foto: Le Grand Prix de l’ Opéra, Deirdre Angenent – Gin Photo, operanb.ro

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.