LecTURA de vacanta, la ultima… înfăţişare
https://www.ziarulmetropolis.ro/lectura-de-vacanta-la-ultima-infatisare/

Astăzi, începând cu ora 17.00, se desfăşoară ultima LecTURA de vacanţă pe pajiştea din Parcul Izvor. Iubitorii de carte şi pasionaţii de citit vor putea face schimb de cărţi, vor beneficia de o sală de lectură în aer liber, de ateliere şi concursuri cu premii isteţe, anunţă organizatorii.

Un articol de Petre Ivan|28 august 2014

Evenimentul – LecTURA de vacanta, pus la cale de Școala de Valori și Rock FM, îi așteaptă pe cei interesați de lectură cu vouchere și reduceri consistente pentru a-și cumpăra cărțile preferate.

LecTura de Vacanță a demarat pe 4 iulie, iar evenimentul a continuat cu o Caravană a LecTurii de Vacanță, care a poposit în zece orașe mari ale țării:

Cluj-Napoca: 13-14 iulie, Parcul Central

Sibiu: 16-17 iulie, Piata Mare

Brasov: 19-20 iulie, Piata Sfatului

Pitesti: 28-29 iulie, Parcul Trivale

Craiova: 30-31 iulie, Parcul Teatrului

Timisoara: 2-3 august, Strada Marasestilectura de vacanta

Iasi: 1-10 august

Mamaia: 16-17 august

„Fă-ţi vara provizii pentru toamnă cu… cărti. Vino joi la LecTura de Vacanta, in Parcul Izvor, donează o carte veche la schimbul de cărţi si vei pleca acasă cu una nouă”

LecTURA de vacanta – Programul de astăzi

17: 00 – 21:00

Lectura in aer liber

Schimb de cărți

Ateliere:

18:20 – Modelăm bijuterii cu Hermina

19:30 – Improvizăm cu imaginație ghidați de Ciprian

Foto cu LecTURA de vacanta de vacanță – facebook

21
/05
/19

Ludmila Uliţkaia, una dintre cele mai apreciate scriitoare ale lumii, o voce inconfundabilă a literaturii ruse contemporane, va vizita din nou România, în perioada 21-23 mai 2019, la invitaţia editurii Humanitas Fiction. Scriitoarea se va întâlni cu publicul bucureştean la evenimentele care vor avea loc  astăzi (marţi), de la ora 18.30, la Institutul Cervantes (bd. Regina Elisabeta nr. 38).

20
/05
/19

Călătorie în timp, „Melmoth” ne invită să ne întoarcem spre tenebrosul gotic. Ne dezvăluie oameni care ar fi putut fi și istorii născute din istoria pe care o descoperim neîncetat, încercăm să o înțelegem. Noi, cititorii, devenim martori și vedem în fața ochilor scene impresionante din istorii atroce, cum ar fi genocidul armean sau Holocaustul.

17
/05
/19

SEROTONINĂ, al șaptelea roman al scriitorului Michel Houellebecq, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Daniel Nicolescu, este disponibil din 15 mai în librăriile din București și din țară. Cartea va fi lansată la Bookfest 2019 sâmbătă, 1 iunie, de la ora 16.30, la standul Editurii Humanitas.

02
/05
/19

Joi, 9 mai, Librăria Humanitas de la Cișmigiu găzduiește un eveniment dedicat Doinei Cornea și volumului „Puterea fragilității”, apărut recent la editura Humanitas, în ediție de colecție, cu un cuvânt înainte de Gabriel Liiceanu. Vă invităm să parcurgeți un fragment!

24
/04
/19

Pierce Brosnan, în rolul lui Robinson Crusoe, în ecranizarea din 1997 a romanului omonim al scriitorului Daniel Defoe, publicat în urmă cu 300 de ani (25 aprilie 1719) și considerat primul roman scris vreodată în limba engleză. Daniel Defoe a murit într-o zi 24 aprilie (1931).

23
/04
/19

Se obișnuiește să se spună ca Miguel de Cervantes (simbolul literaturii spaniole) și William Shakespeare (cel mai mare scriitor al literaturii de limba engleză) au decedat in aceeasi zi, 23 aprilie (1616). Acest lucru este însă imposibil, deoarece, chiar dacă au murit in aceeași dată, în Marea Britanie se utiliza calendarul iulian, în timp ce în Spania se adoptase cel gregorian. O interesantă explicație a acestei frumoase ficțiuni calendaristice găsim pe blogul eseistului, filosofului și publicistului Valeriu Gherghel, http://filosofiatis.blogspot.com.

18
/04
/19

Plasat în Mexic, la sfârșitul anilor '60, „Sălbaticul” lui Guillermo Arriaga este un roman pe viață și pe moarte, în care scriitorul își arată din plin măiestria, în 725 de pagini de literatură la cel mai înalt nivel.

12
/04
/19

El este peste tot... La Verona, unde n-a existat niciodată balconul Julietei la care se strecoară adolescentul Romeo. În Italia pe care, se pare, n-a văzut niciodată, ci doar a închis ochii și și-a închipuit-o.