Legende ruseşti şi poveşti din O mie şi una de nopţi, la Sala Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/legende-rusesti-si-povesti-din-o-mie-si-una-de-nopti-la-sala-radio/

Orchestra Nationala Radio invită publicul, astăzi, de la ora 19,00, la Sala Radio, pentru o calatorie muzicala printre legende transpuse in muzică de compozitori rusi, partituri-bijuterie ale patrimoniului compozitional. Itinerariul va incepe cu celebra uvertura a operei Ruslan si Ludmila de Mihail Ivanovici Glinka si se va incheia in lumea celor O mie si una […]

Un articol de Andrada Văsii|9 noiembrie 2012

Orchestra Nationala Radio invită publicul, astăzi, de la ora 19,00, la Sala Radio, pentru o calatorie muzicala printre legende transpuse in muzică de compozitori rusi, partituri-bijuterie ale patrimoniului compozitional. Itinerariul va incepe cu celebra uvertura a operei Ruslan si Ludmila de Mihail Ivanovici Glinka si se va incheia in lumea celor O mie si una de nopti cu Seherezada lui Nikolai Rimski – Korsakov. Melomanii vor putea de asemenea să asculte si Concertul nr. 1 in mi bemol major pentru violoncel si orchestra, creatie a altui important compozitor rus – Dimitri Sostakovici – cu participarea foarte tanarului violoncelist Stefan Cazacu. Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

 

Sursa: Radiocultura

15
/01
/24

Scriem cuvinte în grabă, le rostim în grabă. Folosim adesea structuri gramaticale greşite, preluate multe dintre ele din mass-media şi propagate cu o viteză uimitoare. Pe Facebook, pe whatsApp, aruncăm cuvinte, propoziții, toate scrise rapid și cel mai adesea fără grijă. Corectitudinea exprimării nu prea mai interesează pe nimeni.

15
/01
/24

Teatrul Maghiar de Stat Cluj își ia cu tristețe rămas bun de la actorul András Csíky, laureat al premiilor Kossuth și Jászai Mari, distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate, care s-a stins din viață în data de 13 ianuarie 2024, la vârsta de 94 de ani

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.