Leii popularului documentar BBC, Big Cat Diary, au fost otrăviţi
https://www.ziarulmetropolis.ro/leii-popularului-documentar-bbc-big-cat-diary-au-fost-otraviti/

Opt exemplare dintr-un grup de lei vedete într-un serial documentar foarte popular pe BBC au fost otrăvite în rezervaţia naţională Masai Mara din Kenya. Viaţa acestui grup de lei, numit „The Marsh Pride”, a fost observată timp de 12 ani.

Un articol de Petre Ivan|9 Decembrie 2015

Două dintre aceste animale, printre care Bibi, o femelă de 17 ani, una dintre cele mai vârstnice din grup și vedetă a serialului, au murit după ce au mâncat sâmbătă noapte o carcasă de vită otrăvită. O altă leoaică, Sienna, a dispărut și cel puțin cinci feline se află în prezent în grija veterinarilor.

Viața acestui grup de lei, numit „The Marsh Pride”, a fost observată timp de 12 ani de echipe ale serialului documentar „Big Cat Diary”, difuzat pe BBC.

La autopsia lui Bibi s-au găsit urme de carbofuran, semn că acest insecticid a fost folosit pentru a otrăvi grupul de lei, spune într-un comunicat David Sheldrick Wildlife Trust, ONG de apărare a mediului care a finanțat unitatea veterinară mobilă din Masai Mara.

Doi crescători de animale au fost arestați și inculpați pentru otrăvire, adaugă ONG-ul. Ei riscă închisoarea pe viață pentru că au vizat o specie protejată.

Prezentatorul inițial al emisiunii, Jonathan Scott, zoolog care observă grupul de lei de aproape 40 de ani, a deplâns „sfârșitul unei epoci”. „Big Cat Diary”, serial difuzat sub diferite nume în perioada 1996-2008 și care s-a bucurat de un imens succes, a făcut din Bibi o adevărată vedetă.

Foto: Big Cat Diary – facebook

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

06
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Regizoarea Anca Damian revine cu a treia animaţie de lungmetraj din carieră, "Călătoria fantastică a Maronei", povestea unei căţeluşe care trece pe la diverşi stăpâni. Filmul îmbină inspirat mai multe stiluri de animaţie şi etalează o fantezie exuberantă, afectată însă uşor de repetitivitatea unor momente de reverie.

04
/10
/19

Prima producţie marca Vertical Content, comedia ,,Inve$titorii” a început filmările în localitatea Cristian, unde sub îndrumarea regizorului Iura Luncaşu, actorii: Codin Maticiuc, Cosmin Natanticu, Andrei Mateiu, Radu Gabriel şi Maria Popovici vor interpreta în unul dintre cele mai ambiţioase proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani.

04
/10
/19

A câștigat Leul de Aur, marele premiu de la Festivaul de Film de la Veneția, în același timp a impresionat presa de specialitate la nivel mondial, iar de astăzi mult aclamatul „Joker”, în interpretarea lui Joaquin Phoenix, poate fi vizionat în premieră în cinematografele din toată țară.

Page 1 of 24912345...102030...Last »