Leo Hussain va dirija Orchestra Filarmonicii ,,George Enescu”
https://www.ziarulmetropolis.ro/leo-hussain-va-dirija-orchestra-filarmonicii-george-enescu/

Leo Hussain este invitat să dirijeze unele dintre cele mai importante orchestre ale lumii, pe scenele celor mai prestigioase insituţii de muzică din lume prrecum Theater an der Wien, English National Opera, Mariinsky Theatre şi Frankfurt Opera.

Un articol de Andrada Văsii|6 septembrie 2013

Leo Hussain este invitat să dirijeze unele dintre cele mai importante orchestre ale lumii, pe scenele celor mai prestigioase insituții de muzică din lume prrecum Theater an der Wien, English National Opera, Mariinsky Theatre și Frankfurt Opera.

Unul dintre cele mai recente succese ale dirijorului Leo Hussain este ,,Visul unei nopți de  vară”, de Benjamin Britten, la English National Opera. Despre performanța realizată de Hussain, prestigioasa publicație ,,Financial Times” scria: „Ceea ce Leo Hussain și orchestra sa au reușit este pură magie: unul dintre cele mai amețitoare și tulburătoare spectacole de la English National Opera!”.

Născut în 1978, Leo Hussain a studiat la Cambridge University și Royal Academy of Music. A colaborat cu unii dintre cei mai buni dirijori ai lumii:  Sir Simon Rattle, Valery Gergiev, Riccardo Muti.

Leo Hussain și Victor Rebengiuc

Este pentru prima dată când publicul din România poate asculta „Gurre-Lieder“, într-o interpretare spectaculoasă: Festivalului Internațional „George Enescu“ aduce împreună pe scena Sălii Palatului unul dintre cei mai iubiți actori români, Victor Renebgiuc, care va debuta ca narator alături de Corul şi Orchestra Filarmonicii „George Enescu“ – şi unii dintre cei mai importanţi solişti internaționali ai momentului – Nikolai Schukoff, Violeta Urmana, Janina Baechle, Thomas Meyer, totul sub bagheta dirijorului Leo Hussain.

Leo Hussain si Victor Rebengiuc

Dirijorul Corului va fi românul Iosif Ion Prunner, căruia în 1997 maestrul Cristian Mandeal i-a încredințat conducerea Corului Filarmonicii.

O iubire damnată

„Gurre-Lieder“ spune povestea unei legături primejdioase: iubirea damnată dintre regele danez Waldemar şi amanta sa, Tove – ucisă, în cele din urmă, de regină.

Arnold Schönberg a compus „Gurre-Lieder“ pornind de la varianta tradusă în limba germană a poemului danez omonim, de Jens Peter Jacobsen. Se spune că personajele au la bază conducători reali din Danemarca anilor 1500, chiar dacă povestea celor doi amanţi a intrat în legendă, devenind unul dintre miturile-marcă ale Danemarcei, alături de „Cântecul Nibelungilor“.

Leo Hussain

Festivalul ,,George Enescu” este cel mai important eveniment cultural internațional organizat de România și se desfășoară între 1 și 28 septembrie 2013, în București și în mai multe orașe din țară.

Festivalul aduce pe scenele românești unii dintre cei mai mari artiști ai momentului, de la pianistul și dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alături de orchestre de top, cap de afiș oriunde în lume – Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra.

Festivalul ,,George Enescu” este singurul eveniment unde pot fi urmăriți, cu această densitate, pe scenele românești, timp de o lună, cei mai performanți muzicieni contemporani.

Info:

Spectacolul va avea loc sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 19.30, la Sala Mare a Palatului.

Foto credit: Andrei Gîndac

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook!

 

 

31
/05
/21

Filarmonica „George Enescu” anunță că luni, 31 mai, de la ora 12.00, se vor pune în vânzare biletele pentru concertul simfonic cu public de joi, 10 și vineri, 11 iunie 2021, în care Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” va fi condusă de Gabriel Bebeșelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 și 11 iunie are la bază un concept unitar, fiind alcătuit din selecțiuni din muzica originală compusă de Jean-Baptiste Lully pentru piesa "Burghezul gentilom" de Molière și din Suita "Burghezul gentilom" de Richard Strauss.

28
/05
/21

Cum a arătat copilăria pentru trei dintre cei mai cunoscuți artiști rock din toate timpurile – Bruce Springsteen, Freddie Mercury și Keith Richards?

20
/05
/21

S-au pus în vânzare, online și la casa de bilete din incinta Ateneului Român, biletele pentru următorul concert din Stagiunea de marți seara. În 25 mai, la ora 19, publicul meloman este invitat în Sala mică a Ateneului Român ( la capacitatea de 50%) pentru un recital cameral susținut de Valentin Dimitrie Simion, un tânăr dar foarte merituos violoncelist român.

20
/05
/21

Valentin Șerban a câștigat marele premiu al secțiunii de vioară la Concursul Internațional George Enescu, după o finală care a ridicat publicul în picioare și în care a interpretat Concertul în re minor pentru vioară și orchestră op. 47 de Sibelius, miercuri, 19 mai, la Ateneul Român. Pe locul al doilea s-a situat Jaewon Wee din Coreea de Sud, iar locul al treilea i-a revenit lui Tassilo Probst din Germania.

17
/05
/21

Jaemin Han a câștigat marele premiu al secțiunii de violoncel la Concursul Internațional George Enescu, după o finală în care a interpretat Concertul nr. 1 în mi bemol major pentru violoncel și orchestră op. 107 de Shostakovich, sâmbătă, 15 mai, la Ateneul Român. Pe locul al doilea s-a situat Sebastian Fritsch din Germania, iar locul al treilea i-a revenit lui Ștefan Cazacu din România.