Leonardo DiCaprio, nouă inițiativă pentru protecția mediului
https://www.ziarulmetropolis.ro/leonardo-dicaprio-noua-initiativa-pentru-protectia-mediului/

Leonardo DiCaprio este copreşedinte al unei noi organizaţii menite să combată schimbările climatice şi pierderea biodiversităţii şi să apere drepturile indigenilor. DiCaprio a pus bazele organizaţiei Earth Alliance (lansată marţi, 2 iulie) împreună cu femeia de afaceri Laurene Powell Jobs şi cu investitorul şi filantropul Brian Sheth.

Un articol de Petre Ivan|3 iulie 2019

Organizaţia aduce laolaltă resursele Leonardo DiCaprio Foundation (fondată de actor), Emerson Collective (fondată de Powell Jobs) şi Global Wildlife Conservation (prezidată de Sheth).

Ea va fi condusă de o echipă independentă de oameni de ştiinţă şi conservaţionişti, potrivit un comunicat. Scopul Earth Alliance este de a proteja ecosistemele, de a susţine energia regenerabilă şi de a asigura drepturile indigenilor.

„Sunt foarte mândru de impactul pe care fundaţia mea l-a avut în ultimii 20 de ani, timp în care a susţinut aproximativ 200 de proiecte realizate de 132 de organizaţii din domeniul cllimatologiei, marin şi al conservării”, a transmis DiCaprio.

DiCaprio a mai spus că echipa noii platforme va indentifica cele mai bune programe care vor introduce schimbarea reală în lume.

Earth Alliance va oferi granturi şi alte oportunităţi educaţionale, va implica comunităţile locale şi va colabora cu organizaţii şi persoane din zonele cele mai afectate de pierderea biodiversităţii şi de schimbările climatice. În plus, platforma va finanţa campanii, filme documentare şi dezbateri publice.

De la iniţierea în 1998, Leonardo DiCaprio Foundation a oferit granturi de peste 100 de milioane de dolari pentru proiecte ce au vizat oceanele şi regiuni de pe cele şapte continente.

Foto: Leonardo DiCaprio – facebook

30
/01
/23

În perioada 20 – 28 ianuarie a avut loc în Franța cea de-a 5-a ediție a Festivalului de film documentar (FIPADOC) de la Biarritz, primul eveniment major al anului din circuitul celor dedicate acestui gen, care reunește anual 50 de țări participante și peste 30.000 de spectatori. Cu această ocazie, „Pâinea noastră cea de toate zilele”, cel mai nou documentar regizat de Șerban Georgescu („Varză, cartofi și alți demoni”; „Jurnalul familiei -escu”) a avut premiera internațională, fiind nominalizat în cadrul secțiunii IMPACT, dedicată producțiilor cu teme sociale, de mediu sau justiție.

26
/01
/23

Pe 27 ianuarie, unul dintre cei mai importanți actori din România împlinește 87 de ani. Pe Florin Piersic îl puteți vedea pe 30 ianuarie în spectacolul „Străini în noapte” de Eric Assous, regizat de regretatul Radu Beligan și găzduit de Naționalul bucureștean.

26
/01
/23

Festivalul Internațional de Film Transilvania (9 – 18 iunie 2023, Cluj Napoca) anunță Focus Nordic, un program complex, cel mai mare de acest fel din istoria TIFF, dedicat unei cinematografii europene bogate, diverse și inovatoare, cea din țările nordice: Suedia, Danemarca, Finlanda, Norvegia și Islanda.

25
/01
/23

CRONICĂ DE FILM Reacţiile la “Close” (2022) par să se fi împărţit în două: “heartbreaking” (cu versiunea românească “vai, cât am plâns”) şi, mult mai rar, “tearjerker”. O zic din capul locului: sunt din a doua categorie. Deşi am plecat setat să mă las emoţionat (nu am nici cea mai mică problemă să dau garda jos în sala de cinema), am ieşit iritat.

22
/01
/23

Apariţia în română, pe final de 2022, la Editura Tracus Arte, a două cărţi de Pier Paolo Pasolini - una de poezii şi alta cu texte despre literatură şi artă - a tulburat puţin apatia cu care a fost marcat la noi centenarul acestui mare cineast şi scriitor.

18
/01
/23

Din 20 ianuarie spectatorii din București, Bacău, Bistrița, Botoșani, Buzău, Cluj, Oradea, Pitești, Satu Mare, Sibiu, Sinaia și Târgu Mureș vor putea vedea pe marile ecrane controversata poveste a trupei Phoenix, spusă chiar de membrii ei în documentarul „Phoenix. Har/Jar”.

13
/01
/23

Două filme din competiţia Festivalului de la Cannes, foarte diferite, pot fi găsite în ianuarie în cinematografe: "Frate şi soră", de Arnaud Desplechin, şi "Păianjenul sfânt", de Ali Abbasi.