Leonardo DiCaprio, nouă inițiativă pentru protecția mediului
https://www.ziarulmetropolis.ro/leonardo-dicaprio-noua-initiativa-pentru-protectia-mediului/

Leonardo DiCaprio este copreşedinte al unei noi organizaţii menite să combată schimbările climatice şi pierderea biodiversităţii şi să apere drepturile indigenilor. DiCaprio a pus bazele organizaţiei Earth Alliance (lansată marţi, 2 iulie) împreună cu femeia de afaceri Laurene Powell Jobs şi cu investitorul şi filantropul Brian Sheth.

Un articol de Petre Ivan|3 iulie 2019

Organizaţia aduce laolaltă resursele Leonardo DiCaprio Foundation (fondată de actor), Emerson Collective (fondată de Powell Jobs) şi Global Wildlife Conservation (prezidată de Sheth).

Ea va fi condusă de o echipă independentă de oameni de ştiinţă şi conservaţionişti, potrivit un comunicat. Scopul Earth Alliance este de a proteja ecosistemele, de a susţine energia regenerabilă şi de a asigura drepturile indigenilor.

„Sunt foarte mândru de impactul pe care fundaţia mea l-a avut în ultimii 20 de ani, timp în care a susţinut aproximativ 200 de proiecte realizate de 132 de organizaţii din domeniul cllimatologiei, marin şi al conservării”, a transmis DiCaprio.

DiCaprio a mai spus că echipa noii platforme va indentifica cele mai bune programe care vor introduce schimbarea reală în lume.

Earth Alliance va oferi granturi şi alte oportunităţi educaţionale, va implica comunităţile locale şi va colabora cu organizaţii şi persoane din zonele cele mai afectate de pierderea biodiversităţii şi de schimbările climatice. În plus, platforma va finanţa campanii, filme documentare şi dezbateri publice.

De la iniţierea în 1998, Leonardo DiCaprio Foundation a oferit granturi de peste 100 de milioane de dolari pentru proiecte ce au vizat oceanele şi regiuni de pe cele şapte continente.

Foto: Leonardo DiCaprio – facebook

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.

18
/04
/22

Selecția de filme OWR#15 surprinde la scară mică complexitatea mediului natural și este gândită ca un ecosistem în sine, secțiunile dezvoltându-se ca niște ramuri care cresc din același trunchi și care doar împreună formează un întreg.