Leonardo DiCaprio, nouă inițiativă pentru protecția mediului
https://www.ziarulmetropolis.ro/leonardo-dicaprio-noua-initiativa-pentru-protectia-mediului/

Leonardo DiCaprio este copreşedinte al unei noi organizaţii menite să combată schimbările climatice şi pierderea biodiversităţii şi să apere drepturile indigenilor. DiCaprio a pus bazele organizaţiei Earth Alliance (lansată marţi, 2 iulie) împreună cu femeia de afaceri Laurene Powell Jobs şi cu investitorul şi filantropul Brian Sheth.

Un articol de Petre Ivan|3 iulie 2019

Organizaţia aduce laolaltă resursele Leonardo DiCaprio Foundation (fondată de actor), Emerson Collective (fondată de Powell Jobs) şi Global Wildlife Conservation (prezidată de Sheth).

Ea va fi condusă de o echipă independentă de oameni de ştiinţă şi conservaţionişti, potrivit un comunicat. Scopul Earth Alliance este de a proteja ecosistemele, de a susţine energia regenerabilă şi de a asigura drepturile indigenilor.

„Sunt foarte mândru de impactul pe care fundaţia mea l-a avut în ultimii 20 de ani, timp în care a susţinut aproximativ 200 de proiecte realizate de 132 de organizaţii din domeniul cllimatologiei, marin şi al conservării”, a transmis DiCaprio.

DiCaprio a mai spus că echipa noii platforme va indentifica cele mai bune programe care vor introduce schimbarea reală în lume.

Earth Alliance va oferi granturi şi alte oportunităţi educaţionale, va implica comunităţile locale şi va colabora cu organizaţii şi persoane din zonele cele mai afectate de pierderea biodiversităţii şi de schimbările climatice. În plus, platforma va finanţa campanii, filme documentare şi dezbateri publice.

De la iniţierea în 1998, Leonardo DiCaprio Foundation a oferit granturi de peste 100 de milioane de dolari pentru proiecte ce au vizat oceanele şi regiuni de pe cele şapte continente.

Foto: Leonardo DiCaprio – facebook

16
/04
/21

Competiția ediției de anul acesta a festivalului One World România, care se va desfășura fizic la București între 21 și 30 mai, și online între 31 mai și 6 iunie, cuprinde cele mai incitante 9 filme din selecția de anul acesta, ce vor fi evaluate de două jurii: unul format din profesioniști din industria internațională de film, și celălalt din liceeni din toată țara. Premiul Juriului Internațional este în valoare de 1000 euro și va fi oferit regizorului câștigător cu sprijinul Institutului Cultural Român.

13
/04
/21

Editura Trei, Târgul de Cariere și Cărturești vă invită joi, 15 aprilie, la ora 19.00, la evenimentul de lansare volumului „Învățăm împărtășind”, coordonat de Gabriela Hum. Vor vorbi: Călin Grigorovici, Răzvan Goga, Zamfira Stan, Mónika Pál și Gabriela Hum Moderator: Victor Popescu Evenimentul va putea fi urmărit live pe paginile de Facebook Cărturești, Târgul de […]

13
/04
/21

CRONICĂ DE FILM E ceva ciudat în legătură cu „Another Round” („Încă un rând, 2020), noul film multipremiat al danezului Thomas Vinterberg. Îi simţi lucrătura la fiecare pas, mai ales pe scenariu, dar până la final, cu ajutorul unui moment muzical salvator şi al jocului mereu la înălţime al lui Mads Mikkelsen, reuşeşte să înfrângă o eventuală rezistenţă.

06
/04
/21

Ce destin! Să te naşti la începutul secolului 20, să fii unul din pionerii documentarului din România, dar şi al dezvoltării instituţionale a cinematografiei, să faci filme în două regimuri autoritare şi în timpul unui război şi să mori la aproape 100 de ani. Regizorul Paul Călinescu poate fi descoperit prin 12 documentare de scurtmetraj disponibile online, gratuit, în cadrul Cineclubului One World Romania.

05
/04
/21

În aşteptarea întâlnirii cu publicul, spectacolul „Maria Tănase. O poveste”, pus în scenă de regizoarea Carmen Lidia Vidu la Teatrul de Stat din Constanţa, şi-a avut repetiţia generală, într-un weekend înnorat şi friguros. O vreme ce poate amplifica dezolarea pe care i-o sugerează unui nou-venit multe din clădirile în paragină din centrul oraşului.

01
/04
/21

Cineclubul One World Romania își propune în 2021 să recupereze și să analizeze evoluția filmului documentar românesc din perioada interbelică și din cea comunistă. Primele două sesiuni sunt dedicate filmografiei cineastului Paul Călinescu. 12 dintre documentarele lui, realizate în perioada 1934-1948, sunt disponibile gratuit până la 25 aprilie.