#LETSGETVISUAL LA #BUCHARESTPHOTOFEST
https://www.ziarulmetropolis.ro/letsgetvisual-la-bucharestphotofest/

Din 25 septembrie până pe 8 octombrie, Bucureştiul va fi mai vizual decât oricând. Începe Bucharest Photofest, cel mai intens festival de fotografie din România!

Un articol de Liliana Matei|23 septembrie 2017

Lansat sub sloganul Let’s get visual! și cu un conținut deosebit, Bucharest Photofest își propune să aducă în oraș, sub ochii noștri, frumusețea în manifestările ei artistice și să ne implice într-o poveste culturală din care toți să ieșim mai bogați.

Cele aproape 35 de evenimente – expoziții, proiecții de filme, dezbateri, workshopuri și prezentări de portofoliu – vor crea o poveste cultural-vizuală din care nu avem cum să nu facem parte, fie că suntem profesioniști sau doar iubitori de fotografie.

Suedia este țara invitată special a ediției, iar tema este fotografia documentară.

Timp de două săptămâni, împreună, ne vom bucura de prezența unor artişti de anvergură internaţională, fotografi sau oameni de film, Niclas Hammarström (Suedia), Nidal M. A. Rohmi (Palestina), Troy Moth (Canada), Polina Shubkina (Rusia – România), Dean C.K. Cox (SUA – Suedia), Elisa Purfürst (Germania) și nu numai, artişti ce își vor expune lucrările și-și vor împărtăși experienţele deosebite în mijlocul publicului din România. De asemenea, ne vom bucura și de prezența unor îndrăgiți artiști români: Ada Condeescu, Vlad Petri, Ioana Moldovan, Aurel Manea sau alții.

Seara de luni, 25 septembrie, va fi dedicată deschiderii oficiale și va continua printr-un concert special oferit de ORKID, o trupă românească foarte apreciată, în Expirat – Halele Carol.

Conţinutul acestei ediţii promovează la Bucureşti Sony World Photography Awards – cea mai mare competiție de fotografie din lume -, expoziţii speciale cu subiecte din Korea de Nord până în Iraq sau Fâșia Gaza, din Orientul Mijlociu până în Islanda sau Canada. Proiecțiile oficiale a două filme regizate de cunoscutul fotograf francez Yann Arthus-Bertrand – Terra și A Thirsty World, lansarea și dezbaterea „Protest”, Koudelka: Shooting Holy Land – o proiecție specială de film însoțită de o sesiune Q&A alături de oamenii din echipa de producție -, iată numai câteva dintre momentele – reper ale acestei povești vizuale intense care se va încheia oficial pe 8 octombrie, dar ale cărei ecouri vor dura mult timp.

Fiindcă Bucharest Photofest nu e doar despre fotografie, ci este un festival total al bucuriei vizuale!

„Bucharest Photofest e una dintre poveștile care pot fi spuse despre fotografie, o poveste frumoasă pe care o oferim Bucureștiului an de an din dragoste pentru cultură și frumos. Cu proiecte din lumea întreagă, Bucharest Photofest este proiectul nostru de suflet în care ne implicăm cu multă pasiune și entuziasm şi în care vă invităm să faceţi parte!”, a declarat Ionuț Trandafirescu, directorul Festivalului Internațional de fotografie Bucharest Photofest.

Bucharest Photofest e despre vizual, despre expunere la mai mult frumos decât de obicei. Despre reacție și schimbare a modului de a vedea, despre educație vizuală și despre intermedierea întâlnirilor cu artiști de anvergură internațională.

Bucharest Photofest face parte din Photo Europe Network, cea mai mare reţea de festivaluri de fotografie din Europa.

Organizator: Grupul Filos

Locurile de desfăşurare: Expirat – Halele Carol, Cinema Elvira Popescu, Centrul Ceh, Cinema Muzeul Țăranului, Cinemateca Eforie, Centrul de Cultură Arhitecturală al Uniunii Arhitecților din România, Galeria Odeon, POINT, Qcreator by IQOS, Bistro Carusel, Aeroportul Internațional Henri Coandă București, Control Club.

Detalii pe www.bucharestphotofest.com

28
/02
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine în acest weekend pe scena Sălii Palatului din București, având în rolurile principale pe balerinii Rin Okuno și Robert Enache, alături de ansamblul Operei Naționale București. Reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către publicul prezent, aceasta fiind sold-out.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

16
/02
/24

Anul acesta marcăm Ziua Națională Brâncuși printr-un eveniment cu totul deosebit. Avem bucuria să vă anunțăm că sosește în premieră în România și va putea fi vizitată în exclusivitate la Galeriile Artmark o lucrare realizată de sculptor în 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Baldé)”. Este vorba despre „o operă care nu a fost niciodată văzută, (fiind) considerată pierdută sau distrusă”.

15
/02
/24

Pe 26 martie 2024, începând cu orele 18.30, Opera Națională București va găzdui o ediție specială din ciclul de conferințe SCENA GÂNDIRII. Evenimentul, desfășurat sub titlul „Universitate, societate, creativitate”, va aduce pe scenă trei rectori ai unora dintre cele mai reprezentative universități românești.