Lia Bugnar, Ilinca Manolache şi Maria Obretin, în expoziţia „FotografIE cu IE“
https://www.ziarulmetropolis.ro/lia-bugnar-ilinca-manolache-si-maria-obretin-in-expozitia-fotografie-cu-ie/

Duminică, 23 iunie, la Muzeul Țăranului Român, are loc vernisajul expoziţiei „FotografIE cu IE”, a Cătălinei Flămînzeanu. Inedita expoziţie arată femei din lumea artistică autohtonă, îmbrăcate în ie.

Un articol de Corina Vladov|21 iunie 2013

Duminică, 23 iunie, la Muzeul Ţăranului Român, are loc vernisajul expoziției „FotografIE cu IE“, a Cătălinei Flămînzeanu. Inedita expoziție arată femei din lumea artistică autohtonă, îmbrăcate în ie.

Luna aceasta se va sărbători pentru prima dată „Ziua universală a iei“. Pentru a marca acest eveniment, Cătălina Flămînzeanu le-a propus unor femei din zone artistice diverse să îmbrace câte o ie, pentru o  ședință foto.  Au rezultat 21 de portrete.

„M-am gândit să celebrez această zi cum știu eu mai bine, prin fotografie cu ie. Protagonistele portretelor mele sunt reprezentante ale culturii românești din diferite domenii – actorie, regie, scenografie, coregrafie, muzică, literatură și comunicare. Am alăturat câteva portrete ale unor fetițe pentru a sugera ciclicitatea vieții. Toate însă își poartă ia, fie ea veche sau stilizată, în ipostaze personale și în conjuncturi, uneori, surprinzătoare.“

Cătălina Flămînzeanu
fotograf 

Vernisajul are loc dumincă, 23 iunie, la Clubul Țăranului (Muzeul Țăranului Român), începând cu ora 18 și este prilej de celebrare a serii de Sânziene și a iei, prin muzică și prin dans. De la ora 19, cântăreața Alexandra Ușurelu va susține un concert.

Expoziția poate fi vizitată până pe 7 iulie.

Foto: Cătălina Flămînzeanu

04
/05
/20

Un eveniment cultural online lansat de Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, este postat în premieră pe 4 mai, la aceasta adresa https://www.youtube.com/watch?v=mdEgBgfVS1w&feature=youtu.be în ziua în care se împlinesc 65 de ani de la de la dispariţia simbolului culturii muzicale româneşti, George Enescu – compozitor, violonist, pianist, dirijor şi ilustru profesor.

27
/04
/20

Pictorii, sculptorii, criticii de artă sau scriitorii sunt cărți deschise ale creației lor, vizibile fiind operele și mai puțin bornele ce duc spre realizarea acestora. Uneori, o întâmplare sau destinul, alteori persoana ce a stat în dreptul lor, au fost sursele ce au dus la expresia formelor de valoare. Soția cunoscutului critic de artă Valentin Ciucă m-a introdus în povestea nescrisă a vieții sale.

08
/04
/20

Centrul Ceh este unul dintre cele mai populare institute culturale din România, cunoscut pentru proiecte ca Documentary Mondays, Future Museum sau Cinemascop. Ca toate instituțiile și organizațiile ce se ocupă cu organizarea de evenimente culturale, Centrul Ceh caută să se adapteze noii situații în care cultura se mută în mediul online. Astfel, seria de interviuri cu artiști români și cehi 5Întrebări va fi publicată în săptămânile următoare.

30
/03
/20

Centrul Cultural Clujean lansează un proiect național care implică artiștii români în lupta cu pandemia COVID-19. Platforma Artiști Împreună răspunde inițiativei Observatorului Român de Sănătate de a transmite teme și subiecte importante ale zilei către un public cât mai larg.

05
/03
/20

La Teatrul Bulandra, ziua de 8 martie va fi cu totul specială și pentru că Gina Patrichi, actrița a cărei amintire se păstrează încă în mintea și sufletul celor care au avut șansa de a o vedea jucând, ar fi împlinit 84 de ani. În semn de respect și pentru aducere aminte, Teatrul Bulandra organizează luni, 9 martie, ora 19.00, la Sala Liviu Ciulei, expoziția Gina Patrichi – o stea în galeria Teatrului Bulandra.