Librării CLB închise, program de lucru modificat și dezinfectarea spațiilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/libr%c4%83rii-clb-%c3%aenchise-program-de-lucru-modificat-%c8%99i-dezinfectarea-spa%c8%9biilor/

În urma analizei celor mai recente recomandări şi măsuri formulate de autorităţile naţionale şi locale, Compania de Librării Bucureşti a întocmit un plan de măsuri armonizat cu situaţia creată în capitală ca urmare a epidemiei de coronavirus.

Un articol de Petre Ivan|13 martie 2020

Astfel, o parte dintre cele 43 de librării au fost închise și s-a micșorat programul de funcționare al întregii rețele, din grija echipei de management pentru angajații care au copii școlari, ale căror cursuri sunt suspendate.

La nivelul librăriilor, au fost luate o serie de măsuri, menite să contribuie la siguranța și sănătatea celor aflați în incinta locațiilor: dotarea cu dezinfectanți pentru personal, pentru spații și suprafețele de vânzare, recomandarea pentru client de a păstra distanța minimă de un metru, micșorarea programului de lucru pentru angajați.

S-a efectuat dezinfectarea spațiilor cu o firmă specializată, până în prezent acoperindu-se jumătate din rețeaua activă; pentru restul, procesul este în derulare.

De asemenea, Compania de Librării București a decis decalarea programului de lucru pentru personalul de la birouri sau munca de acasă, cu drepturi de conexiune de la distanță.

Compania de Librării București le reamintește tuturor clienților săi că pot suna cu încredere la librăriile deschise, informație pe care o pot accesa în timp real atât de pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/clbsa/), cât și de pe site-ul CLB (www.clb.ro).

De asemenea, pentru a scurta timpul de căutare, echipa CLB le aduce aminte clienților că pot comanda produsele online, pentru a le ridica apoi de la orice locație disponibilă, scurtând astfel timpul alocat achiziționării.

Compania de Librării Bucureşti este cea mai importantă rețea de librării care a supraviețuit cu succes după Revoluție. În prezent CLB numără 43 de librarii, răspândite unitar în toate cele 6 sectoare ale capitalei, cele mai multe dintre aceste filiale fiind renovate de-a lungul timpului. De la carte şi manuale şcolare, la produse de papetărie şi jucării, oferta este dintre cele mai bogate.

Anul acesta, Compania de Librării Bucureşti aniversează 70 de ani de la fondare.

23
/10
/15

Săptămâna viitoare, în capitală debutează o nouă ediţie a celui mai important târg de carte cu discount din România: KILIPIRIM. Evenimentul va avea loc din nou la Unirea Shopping Center, etajul 2, Aripa Călăraşi, în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie, zilnic între 10.00 şi 21.30, intrarea fiind liberă.

22
/10
/15

Şi în această a 25-a ediţie FNT, un accent deosebit va fi îndreptat spre cartea tipărită, cartea – văzută ca valoare, fie că e vorba de literatură sau carte de teatru ori studiu ştiinţific. Astfel, Festivalul Naţional de Teatru continuă, pe parcursul celor zece zile de desfăşurare, să transforme semnalul editorial în eveniment public, propunând un număr de 16 lansări de carte.

20
/10
/15

Săptămâna acesta debutează cea de a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara (FILTM), un proiect internațional dedicat literaturii, cu focus pe zona Europei Centrale și de Sud-Est. Sub sloganul „La Vest de Est / La Est de Vest”, peste 20 de evenimente vor avea loc în orașul de pe Bega în perioada 21-23 octombrie: lecturi publice, dezbateri, întâlniri ale scriitorilor invitați cu elevii de la cele mai importante licee din Timișoara, conferințe la Universitatea de Vest.

18
/10
/15

Luni, 19 octombrie, de la ora 18.00, la Cinema Studio (Bd. Magheru 29) din Bucureşti, în cadrul celei de-a X-a ediţii a Zilelor Filmului German, va avea loc premiera filmului documentar Le beau danger, regizat de René Frölke, şi dedicat prozatorului şi eseistului român Norman Manea cu ocazia împlinirii vîrstei de 75 de ani.

14
/10
/15

„4 A.M. Cantosuri domestice” este o plachetă de versuri de Radu Vancu. 4 A.M. este cea mai grea oră dintr-o noapte. Puțini reușesc să o depășească. Încă și mai puțini dintre supraviețuitori sunt poeți.

14
/10
/15

Lucian Dan Teodorovici a obţinut Premiul special al cititorilor „Natalia Gorbaniewska”, în cadrul prestigiosului Premiul Literar al Europei Centrale ANGELUS, Polonia, ediţia 2015, pentru romanul Matei Brunul (Polirom, 2011, 2014, disponibil şi în ediţie digitală).

13
/10
/15

În luna noiembrie a acestui an, la București va avea loc o manifestare de amploare, respectiv ”Zilele Culturii Ruse”, aflată deja la a V-a ediție. Sub moto-ul ”Haideți să (re)descoperim Rusia împreună”, Centrul Rus, care, totodată, îşi serbează 90 de ani de existenţă, îi invită pe bucureşteni la o călătorie-circuit prin cultura Rusiei.

09
/10
/15

Volumul "Timp second hand. Sfârşitul omului roşu", scris de Svetlana Aleksievici, laureată a premiului Nobel pentru literatură pe 2015, este în curs de publicare la editura Humanitas, în traducerea din limba rusă a Luanei Schidu.

08
/10
/15

Scriitoarea şi jurnalista belarusă Svetlana Alexievich a primit premiul Nobel pentru literatură pe 2015, "pentru scrierile sale polifonice, un monument dedicat suferinţei şi curajului în zilele noastre", potrivit motivaţiei Comitetului Nobel.

04
/10
/15

Vă era dor de glumele lui Jerry Seinfeld? Acum le puteți găsi și în varianta scrisă, în volumul „Seinfeld. Pe limba mea”, apărut la Editura Allfa.

02
/10
/15

Marți, 6 octombrie, de la 19:00, Revista de Povestiri organizează la Cărturești Verona a patra întâlnire a clubului de lectură Pop-up Stories, care are în centru romanul „Deadline”, de Adina Rosetti. Invitații care vor discuta despre experiențele lor legate de temele cărții sunt Cristina Ion și Bülent Duagi.