Librăria unde schimbi lumea
https://www.ziarulmetropolis.ro/libraria-unde-schimbi-lumea/

Pe 27 februarie se lansează oficial librăria online Seneca, „librăria unde schimbi lumea”.

Un articol de Petre Ivan|22 februarie 2021

Seneca Anticafe, librăria atipică din București care nu își calculează profitul în bancnote, ci în acțiuni sustenabile. „Mai exact, transformăm lunar vânzarea de carte în fapte bune: alimente pentru sute de bunici singuri. Toate cărțile sunt selecționate si nu poți să faci decât alegeri bune! Împreună, credem că vom avea puterea de a convinge mai mulți oameni să citească și astfel să ajute mai mulți bunici. Aici îi poți vedea pe bunicii pe care i-am ajutat în lockdown și care ne-au devenit, între timp, misiune. Iar aici poți urmări în cifre ce facem lună de lună.

Ce ar trebui să faci dacă ai alege să ne fii aproape?

Dai vestea lansării librăriei online mai departe pe Social Media. 

Dacă 10 persoane din comunitatea ta ar achiziționa cărți de la noi, am putea asigura masa zilnică pentru 1 bunic timp de o lună. 

Dacă vrei să faci parte și offline din poveste, te așteptăm cu drag pe 27 februarie la „cortul magic”, unde vom transforma împreună cărțile în pachete pentru bunici“, vă îndeamnă întemeietorii librăriei. 

22
/03
/22

Editura Nemira ne propune un nou volum semnat de Bogdan Munteanu, „Stai jos sau cazi”, în colecția „n’autor”, coordonată de Eli Bădică. Este a doua carte publicată la editura Nemira de scriitorul timișorean, după bestsellerul „Ai uitat să râzi” din 2016. Ziarul Metropolis vă invită să citiți un fragment.

14
/03
/22

Dintotdeauna omul a căutat un refugiu în artă în momente de criză. Zilele acestea, când Europa se află în fața celui mai dificil moment din istoria sa recentă, întâmplarea m-a dus la o expoziție multimedia care aduce în prim-plan poezia scrisă de femei în România, deschisă la Art Hub, pe strada Budișteanu numărul 10, între 1 și 24 martie.

13
/03
/22

„Pentru mine, fericirea înseamnă creaţie şi iubire pentru şi de la cei dragi. Dar, dacă mi s-ar cere să aleg între a fi fericit şi a fi util, cred că aş alege a fi util”, spune unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori francezi de azi, totodată și unul dintre dramaturgii contemporani cei mai jucați.

11
/03
/22

„Cartea din Week-end”, proiect online gândit special pentru pasionații de citit, va oferi publicului fragmente din volumele incluse, scurte biografii ale autorilor, recenzii apărute în ziarele italiene, dar și mărturii video ale editorilor, criticilor și traducătorilor italieni privind motivația lor de a publica și promova autorii români pe piața literară italiană.

07
/03
/22

Despre Nicolas d’Estienne d’Orve s-a spus frecvent că este scriitorul contemporan care surprinde Parisul ca nimeni altul tocmai pentru că îl iubește atât de mult. Eiffel, ultimul lui roman, publicat de Editura Trei reușește să-i facă pe cititori să se-ndrăgostească la rândul lor de Paris prin intermediul poveștii romanțate a vieții lui Gustave Eiffel, inginerul de geniu care a ridicat monumentul-simbol al Franței. Care este secretul „Doamnei de fier” din inima Parisului? Ce istorie vrea să transmită peste secole tuturor celor care o privesc?

28
/02
/22

Margaret MacMillan, autoarea bestsellerurilor „Făuritorii păcii”, „Războiul care a pus capăt păcii” și „Oamenii istoriei” oferă o perspectivă provocatoare asupra războiului ca o componentă esențială a umanității în noul său volum: „Războiul. Cum ne-au modelat conflictele”, publicat de Editura Trei în colecția Istorie.