„Librarul” Cristi Puiu recomandă
https://www.ziarulmetropolis.ro/librarul-cristi-puiu-recomanda/

Regizorul de film Cristi Puiu a participat, miercuri seară, la campania „Librar pentru o zi”, organizată de Librăria Bizantină din Bucureşti, unde le-a recomandat cititorilor mai multe volume, declarând că vede cărţile ca pe „nişte pietre pe care calci pentru a traversa un pârâu”.

Un articol de Petre Ivan|19 februarie 2016

Prestigiosul cineast recomandă cititorilor mărturiile din închisorile comuniste, ” necesare  spre a le reaşeza în minte”.

Printre acestea se numără:”Regele şi cadavrul. Poveste despre biruinţă sufletului asupra răului”, de Heinrich Zimmer, „20 de ani în Siberia. Amintiri din viaţă”, de Anita Nandriş-Cudla, „Bucureştii de altădată. 1878-1884 (vol. II”), de Constantin Bacalbaşa, „Bucureşti”, de Paul Morand, şi „Tortură, pe înţelesul tuturor”, de Florin Constantin Pavlovici.

Pe vremea lui Ceauşescu mi se întâmpla chiar să fur cărţi sau să nu le dau înapoi, după ce le închiriam de la bibliotecă.  Am o relaţie foarte specială cu cărţile. Nu sunt cel mai bun ambasador al acestor cărţi, dar socotesc eu că aceste cărţi nu prea sunt la vedere, nu pentra că n-ar fi editate,ci pentru că aceste cărţi sunt pitite în cotloanele librăriilor . – Cristi Puiu.

Foto: Cristi Puiu – facebook

02
/08
/20

Pentru recomandările de lectură ale lunii august, ne-am oprit la publicistica lui Gabriel García Márquez, memoriile Ditei Kraus și un roman-tribut de David Grossman.

22
/07
/20

O prezentare a biografiei unuia dintre cei mai mari exploratori și oameni de știință români, dublată de un spectaculos jurnal de călătorie, volumul Din Antarctica la Scărișoara. Pe urmele lui Emil Racoviță de Cristian Lascu și Helmut Ignat, publicat recent la Editura Humanitas, va fi lansat marți, 28 iulie, la ora 19.00, în grădina Muzeului Antipa.

01
/07
/20

O incursiune în lumea lui Ingmar Bergman, creionată de scriitoarea norvegiană Linn Ullmann, fiica regizorului, în romanul „Neliniște”, publicat în 2015 și apărut recent și în limba română, la Editura Polirom.

16
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Nu știu să existe vreo carte în limba română despre Alain Delon, nici măcar în traducere. Dar pentru că accesul la volume în limbi străine e mai ușor decât oricând, recomand două splendide albume în franceză – „L'encyclopédie Alain Delon” (2016) și „Alain Delon. Film par film” (2019).

Pagina 1 din 10612345...102030...Ultima »