Liceul Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes, cea mai bună trupă la Festivalul Vocea Teatrului Licean Bucureştean
https://www.ziarulmetropolis.ro/liceul-teoretic-bilingv-miguel-de-cervantes-cea-mai-buna-trupa-la-festivalul-vocea-teatrului-licean-bucurestean/

S-a încheiat prima ediţie a Festivalului Vocea Teatrului Licean Bucureştean. Premiul pentru cea mai bună trupă a mers anul acesta către echipa Liceului Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes.

Un articol de Ziarul Metropolis|12 iunie 2022

Au participat 6 licee din Capitală: Liceul Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes, Liceul Teoretic Decebal, Colegiul Național Mihai Eminescu, Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, Colegiul Național Gheorghe Lazăr și Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti.

Trofeul a fost înmânat de către Primarul General Nicușor Dan.
Câștigătorii celorlalte secțiuni sunt:

Denisa Predescu (Colegiul Național Mihai Eminescu) – Premiul pentru mișcare scenică;
Trupa Colegiului Național de Arte Dinu Lipatti – Premiul pentru dicție;
Diana Stan (Liceul Teoretic Decebal) – Premiul de popularitate;
Filip Nicolae (Colegiul Național Gheorghe Lazăr) – Premiul de popularitate;
Mihaela Jipa (Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu) – Premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar;
Gabriel Ise (Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu) – Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar;
Arina Costea (Liceul Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes) – Premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal;
Tudor Gavrilă (Liceul Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes) – Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal;
Trupele liceelor Decebal și Gheorghe Lazăr – Premiul juriului.

Premiile constau în legitimații de acces gratuit la spectacolele teatrelor din subordinea municipalității, in posibilitatea de a performa pe scena unui teatru din subordinea Primăriei Municipiului București și în sejururi pe litoralul românesc.

Demarat la inițiativa Primăriei Municipiului București, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism și PROEDUS, proiectul Vocea Teatrului Licean Bucureștean a pus laolaltă trupele elevilor, care au fost ajutate de profesioniști din teatrele MIC, METROPOLIS, EVREIESC DE STAT, BULANDRA și DRAMATURGILOR cu scopul de a iniția elevii pasionați de arta spectacolului în tainele profesiei de actor.



06
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață, sau mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit.

06
/12
/23

Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) – ediția a 10-a va fi deschisă de Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, Raluca Turcan, Ministrul Culturii și Andrei Chistol, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii din Republica Moldova, joi, 7 decembrie 2023, începând cu ora 09.30.

06
/12
/23

Evenimentul de lansare a albumului expoziției „De la frici uitate, la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn”, curator: Adrian Majuru, organizată de Art Safari în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Institutul de Antropologie Francisc I. Rainer și Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici, are loc vineri, 8 decembrie, la 18:30, la Art Safari;

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

EVENIMENT Deschisă din 1 decembrie la Muzeul Național de Artă al României, expoziția „Victor Brauner. Între oniric și ocult” dezvăluie arta de dincolo de granițe și formule a celebrului artist originar din România.

05
/12
/23

Cu emoție, bucurie și multă speranță, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” dorește să comunice publicului una din cele mai importante victorii obținute în instanță, legată de însăși identitatea sa instituțională: redobândirea dreptului de administrare asupra Studioului de Teatru Casandra.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Musicalul Hedwig and the Angry Inch, în regia lui Răzvan Mazilu, producţie a Teatrului Stela Popescu, se va juca pentru prima oară pe scena Teatrului Odeon, Sala Majestic, pe 6 decembrie, ora 19.00, în distribuţia Hedwig – Lucian Ionescu, Yitzhak – Ana Maria Ivan, band-ul “The Angry Inch” Johnny Bica (pian) Irina Cărămizaru și Cristina Danu (backing vocal), Andrei Paraschiv (percuție), Ciprian Pop (chitară), Vlad Vedeș (chitară bas).

04
/12
/23

Cu Maya și Elfie - o poveste de Crăciun, în regia şi coregrafia Ioanei Macarie, Teatrul Stela Popescu readuce pe scenă magia lunii decembrie la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor pe 9 decembrie, cu două reprezentaţii la orele 10 şi 11,30 şi la Sala Mare a Palatului Naţional al Copiilor pe 13 decembrie.