Liceul Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes, cea mai bună trupă la Festivalul Vocea Teatrului Licean Bucureştean
https://www.ziarulmetropolis.ro/liceul-teoretic-bilingv-miguel-de-cervantes-cea-mai-buna-trupa-la-festivalul-vocea-teatrului-licean-bucurestean/

S-a încheiat prima ediţie a Festivalului Vocea Teatrului Licean Bucureştean. Premiul pentru cea mai bună trupă a mers anul acesta către echipa Liceului Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes.

Un articol de Ziarul Metropolis|12 iunie 2022

Au participat 6 licee din Capitală: Liceul Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes, Liceul Teoretic Decebal, Colegiul Național Mihai Eminescu, Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, Colegiul Național Gheorghe Lazăr și Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti.

Trofeul a fost înmânat de către Primarul General Nicușor Dan.
Câștigătorii celorlalte secțiuni sunt:

Denisa Predescu (Colegiul Național Mihai Eminescu) – Premiul pentru mișcare scenică;
Trupa Colegiului Național de Arte Dinu Lipatti – Premiul pentru dicție;
Diana Stan (Liceul Teoretic Decebal) – Premiul de popularitate;
Filip Nicolae (Colegiul Național Gheorghe Lazăr) – Premiul de popularitate;
Mihaela Jipa (Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu) – Premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar;
Gabriel Ise (Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu) – Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar;
Arina Costea (Liceul Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes) – Premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal;
Tudor Gavrilă (Liceul Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes) – Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal;
Trupele liceelor Decebal și Gheorghe Lazăr – Premiul juriului.

Premiile constau în legitimații de acces gratuit la spectacolele teatrelor din subordinea municipalității, in posibilitatea de a performa pe scena unui teatru din subordinea Primăriei Municipiului București și în sejururi pe litoralul românesc.

Demarat la inițiativa Primăriei Municipiului București, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism și PROEDUS, proiectul Vocea Teatrului Licean Bucureștean a pus laolaltă trupele elevilor, care au fost ajutate de profesioniști din teatrele MIC, METROPOLIS, EVREIESC DE STAT, BULANDRA și DRAMATURGILOR cu scopul de a iniția elevii pasionați de arta spectacolului în tainele profesiei de actor.



29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.