Ligia Hojda a lansat noul său single „Nomazi” la Teatrul Godot
https://www.ziarulmetropolis.ro/ligia-hojda-a-lansat-noul-sau-single-nomazi-la-teatrul-godot/

Noul single Nomazi, lansat de Ligia Hojda la sfârşitul lunii august, a fost interpretat în cadrul unui concert acustic la Teatrul Godot.

Un articol de |27 septembrie 2021

”Călătorind prin viață creăm legături care ne definesc, ne construiesc ca oameni. Prin privirile, gândurile, acțiunile noastre construim. Aducem zâmbete pe chipul nostru, pe chipurile altor oameni”. Despre această călătorie pe care o facem împreună cântă Ligia Hojda în cel mai recent single al ei. Compus de artistă și produs de Alexandru Ioniță (Bru), single ul Nomazi este publicat în calitatea de artist independent, și este disponibil pe youtube, spotify, apple music și deezer.

„Pentru mine, muzica e cea mai frumoasă formă de artă prin care poți să iți exprimi trăirile, stările, sentimentele, e în interiorul nostru și în jurul nostru. E ceea ce te face să zâmbești, să dansezi, să plângi, să visezi sau să fii liber. E și o formă de terapie străveche care îl ajută pe om să călătorească prin viață.” (Ligia Hojda)

Ligia Hojda s-a născut pe 6 iunie 1988, fiind primul membru al unei familii numeroase din Sighetu Marmației, Maramureș. Dragostea pentru muzică i-a fost insuflată de către familie, unde exista un cult pentru artă și pentru cultură. A cântat pentru prima dată pe scenă, la vârsta de 7 ani, alături de sora sa, Maria Hojda, fiind îndrumate de tatăl lor. A urmat cursurile Școlii de Muzică și Arte Plastice din Sighetu Marmației, clasele I-IV pian,V-VIII chitară.

Deoarece pasiunea pentru muzică și visul din copilărie nu au încetat, în anul 2014 s-a înscris la preselecțiile Vocea României, alături de sora sa, Maria Hojda. A intrat în concurs în echipa lui Tudor Chirilă și a ajuns până în semifinală. Această experiență i-a întărit dorința de a face muzica în mod profesionist și de a le transmite oamenilor emoția, frumosul și bucuria muzicii.

În 2015 semnează cu Agenția de Vise, label-ul lui Tudor Chirilă. Cântă alături de Tudor Chirilă și Trupa Vama în cadrul festivalului Shine Festival în București, continuând să concerteze în festivaluri în deschiderea trupei „Trupa Vama”.

În 2016 a cântat în deschiderea trupei „Carla’s Dreams” la Hard Rock Cafe în București, a susținut concerte cu full band electric la Zilele Clujului, Shine Festival – Arenele Romane, a susținut primul concert exclusiv cu full band acustic, la „Grădina cu Filme” în București, urmând să îl susțină din nou la Berăria H în București. Cu full band electric a mai cântat la Regata Marilor Veliere în Constanța. A susținut un Live Act Online @ Balcony TV în București.

Lansează „Fire Gun” în 2017, un single compus de Ligia și produs de Viky Red. A fost desemnată câștigătoarea celei de-a șaptea ediții a competiției Hard Rock Rising România 2017, reprezentând România în cadrul competiției Globale Hard Rock Rising. A susținut un showcase în cadrul conferinței Mastering The Music Bussines la Fratelli în București.

Continuă să concerteze în numeroase festivaluri din România (FestCo, Afterhills, Festivalul Medieval, Stagiunea Muzicală Estivală, Alternative September Rock, Toamna Orădeană, Backyard Acoustic Session) și cluburi (Doors Club, Unteatru, Teatru de Vară Bacău)

Lansează „Like The Sun” în 2018, un single compus de ea și Daniel Pârvan, produs de Alexandru Parker, Marian Moldoveanu și Tudor Chirilă la DeMoga Music și publicată de Agenția de Vise. Concertează la toate edițiile Street Food Festival din orașele României. Cântă în deschiderea conferinței Mastering The Music Bussines în sala Qreator. Susține un showcase în cadrul festivalului C/O Pop-Koln în Germania.

Continuă să concerteze în cluburi locale și evenimente până în prezent (Amfiteatrul TNB, Hope and Homes for Children, Muzică de pe Canapea pe platforma Vodafone).

Doina din Maramureș, River, Fire Gun, Like The Sun sunt piese publicate online și pe canalul de YouTube al Ligiei.

05
/07
/22

Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal va deschide miercuri, 6 iulie 2022, ora 19.30, la Ateneul Român, celebrul festival international “Vara Magică”. Programul va cuprinde Ludwig van Beethoven – Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 61, solist Josef Špaček şi Modest Musorgski/Maurice Ravel – Tablouri dintr-o expoziție.

05
/07
/22

Festivalul „Folk la altar” revine în perioada 27 - 30 iulie 2022 cu a doua ediţie, în acelaşi loc deosebit - Biserica Evanghelică din Râşnov, cu aceeaşi dorinţă a organizatorilor de a transcrie istoria genului (prin recitaluri, interviuri şi imagini de arhivă).

04
/07
/22

Prima ediție a Bucharest Opera Festival ce s-a desfășurat pe scena Operei Naționale București între 24 iunie și 2 iulie a adus în sală mii de spectatori. Evenimentul de referință în lumea operei și a baletului a reprezentat primul festival ce a invit în capitală toate instituţiile cu rang de operă naţională din România din subordinea Ministerului Culturii.

17
/06
/22

Vineri, 17 iunie, la ora 21:30, are loc în cadrul Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD concertul Alifantis & Zan, cu muzica din spectacolele de teatru. Concertul se desfășoară în curtea interioară de la UNArte.

16
/06
/22

Unicul și cel mai așteptat festival de muzică clasică în aer liber din Republica Moldova, ‘’DescOperă’’, revine în perioada 17-19 iunie, în Rezervația Cultural-Naturală ”Orheiului Vechi”, unde iubitorii de muzică de calitate se vor putea bucura de o atmosferă de nedescris și spectacole de zile mari cu participarea mai multor artiști de operă faimoși atât din țară, cât și de peste hotare, la cea de-a a V-a ediție a festivalului.

16
/06
/22

În anul 2022, întreaga lume muzicală a suferit o mare pierdere prin dispariția pianistului Radu Lupu, unul dintre cei mai mari muzicieni ai secolului al XX-lea. Marți, 21 iunie 2022, la ora 19.00, în sala Ateneului Român, Filarmonica „George Enescu” aduce un omagiu genialului artist printr-un concert care îi va avea ca protagoniști pe Dan Grigore, Cristian Mandeal, Marin Cazacu, Daniel Ciobanu și Robert Creimerman

14
/06
/22

Joi, 16 iunie și vineri, 17 iunie 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de Christian Badea, prim-dirijor principal al instituției, prezintă publicului Preludiul actului 3 din opera Lohengrin de Richard Wagner, Concertul în la minor pentru pian şi orchestră, op. 54 de Robert Schumann, cu pianista americană de origine chineză Claire Huangci în ipostază solistică, și Simfonia nr. 8, în fa major, op. 93 de Ludwig van Beethoven.

12
/06
/22

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu are loc între 24 iunie și 3 iulie și este cea mai mare sărbătoare a artelor spectacolului! Pentru zece zile, orașul și împrejurimile sale vor fi gazda a peste 3500 de participanți din 75 de țări, iar publicul este așteptat la aproape 800 de evenimente în 80 de spații de joc.