LIM | Less is More: Creative Pre-Writing Workshop
https://www.ziarulmetropolis.ro/lim-less-is-more-creative-pre-writing-workshop/

Asociaţia Culturală Control N alături de Le Groupe Ouest (Franţa) organizează în perioada 20 – 25 iunie cea de-a doua ediţie a LIM | Less is More: Creative Pre-Writing Workshop în România.

Un articol de Petre Ivan|19 aprilie 2021

Bazat pe un format creat și implementat cu succes de către experții LGO în multe alte țări, workshop-ul este conceput ca o rezidență de creație asistată, în care cei 10 participanți sunt consiliați de doi traineri cu experiență în domeniul scenaristicii și dezvoltării de proiecte cinematografice – Nolwenn Guiziou (consultant de scenarii, Franța) și Ana Agopian (scenarist, România).

De-a lungul celor cinci zile de lucru intensiv, participanții vor fi ghidați și încurajați să genereze și să găsească cele mai potrivite idei pentru posibile subiecte de filme de lung metraj. Cu un focus accentuat pe importanța acordată perioadei de căutare, LIM | Less is More: Creative Pre-Writing Workshop își propune să fie alături de participanți în delicatul proces de alegere a subiectului. Nolwenn Guiziou și Ana Agopian vor aplica metodologia atent studiată a profesioniștilor de la Le Groupe Ouest (scenariști și consultanți) – inițiatorii acestui tip de workshop, unic în Europa.  Tehnicile de “pre-writing” folosite de trainerii rezidenței își propun să îi sprijine pe participanți în procesul inițial de cercetare, explorare și generare de noi idei, oferind posibilitatea unei explorări infinite de baze de pornire pentru un proiect de film de lung metraj.  LIM|Less is More: Creative Pre-writing oferă o experiență rară, prin modul unic de abordare al începutului unui proces de dezvoltare de scenarii de lung metraj. Prin teorie și exerciții practice, rezidența îi ajută pe participanți să își întărească ideile și direcțiile de interes legate de posibilul subiect ales pentru viitorul film.

LIM|Less is More: Creative Pre-writing se adresează tuturor cineaștilor români aflați la primul sau al doilea lung metraj sau a căror filmografie cuprinde unul sau mai multe scurt metraje, cât și artiștilor din alte domenii, scriitorilor sau jurnaliștilor pasionați de dezvoltarea și scrierea unui scenariu. Workshop-ul va fi susținut în limba engleză și se va desfășura preponderent online. 

Cei interesați să aplice la cea de-a doua ediție a rezidenței LIM|Less is More: Creative Pre-writing trebuie să trimită următorul set de materiale: 

 

    • Scrisoare de intenție (1 pagină, în limba engleză)
    • Descrierea unui potential subiect / premisă pentru un film de lung metraj cu buget limitat (1 pagină, în limba engleză)
    • CV  sau Biografie  a cineastului
  • Link către minim 1 film reprezentativ din filmografia cineastului (scurt sau lung metraj) sau un scenariu de scurt sau lung metraj 

Materialele vor fi trimise pe adresa de email [email protected], până la data de 8 mai 2021

Mai multe detalii despre experiența primei ediții LIM Creative Pre-Writing Workshop din România pot fi urmărite în making-of-ul de mai jos: 

https://www.facebook.com/368092967059/videos/804800403708344

 

LIM|Less is More: Creative Pre-writing este co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).

Susținut de Creative Europe – Programul MEDIA al Uniunii Europene, LIM|Less is More: Creative Pre-writing este inițiat de Le Groupe Ouest (Franța) și dezvoltat alături de Asociația Culturală Control N (România) și Festivalul Internațional de Film Transilvania – TIFF (România) prin platforma unlimited.tiff.ro. 

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Mai multe detalii despre acest proiect și alte proiecte ale Asociației Culturale Control N pot fi aflate la numărul de telefon 0722 678 496 sau pe site-urile și paginile de Facebook ale organizatorilor.

www.controln.ro 

http://www.groupeouestdeveloppement.com/

https://lim-lessismore.eu/

https://www.facebook.com/pg/controlN

17
/01
/24

Din 16 ianuarie, filmul Klaus & Barroso, cu Cosmin „Micutzu” Nedelcu și Adrian Nicolae rulează în cinematografele din toată țara, distribuită de Forum Film. În Republica Moldova filmul va rula din 18 ianuarie, pe ecranele Cineplex.

16
/01
/24

16 ianuarie, 2024 - Cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, evenimentul anual care sărbătorește și recompensează realizările cinematografiei românești, va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

16
/01
/24

Asteroid City, cel mai recent film al lui Wes Anderson, în care joacă Jason Schwartzman (The French Dispatch, The Grand Budapest Hotel), Scarlett Johansson (Black Widow, Jojo Rabbit) și Tom Hanks (Elvis, News of the World), va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime începând din 20 ianuarie.

16
/01
/24

Seria ISTORII se va desfășura în perioada 15 - 30 ianuarie la Cinema ARTA, pe strada Universității nr. 3. Publicul are șansa să descopere în această perioadă, în fiecare zi de marți, o selecție de filme (scurtmetraje sau lungmetraje) curatoriate pentru a deschide conversații despre modul în care istoria este construită și transmisă cu ajutorul limbajului, imaginilor, semnelor și conceptelor.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.

05
/01
/24

Rebel Moon este un adevărat eveniment în universul producțiilor SF și de fantezie și rodul unor eforturi de decenii. În plus, lungmetrajul poartă semnătura lui Zack Snyder, cineastul din spatele filmelor 300 - Eroii de la Termopile, Man of Steel: Eroul și Armata celor morți.

04
/01
/24

Anul 2024 se anunţă unul bogat în filme româneşti de autor, fie ele de ficţiune, documentare sau hibride. V-am pregătit, în exclusivitate, o listă cu cele mai aşteptate titluri, care cuprinde noi filme de regizori consacraţi precum Andrei Ujică, Radu Jude, Cristi Puiu, Stere Gulea, Eugen Jebeleanu, Adrian Sitaru, Tudor Giurgiu sau Emanuel Pârvu, precum şi câteva debuturi foarte promiţătoare.

29
/12
/23

Se anunţă o lună ianuarie bogată în filme pentru care merită să te deplasezi la cinema, inclusiv la multiplexuri. Distribuitorii - mari sau mici - scot o parte din artileria grea chiar de la începutul anului. Ţi-am făcut o listă cu opt titluri de neratat.