Lisa Simone, The Kenny Werner Trio și Trilok Gurtu, la Bucharest Jazz Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/lisa-simone-the-kenny-werner-trio-si-trilok-gurtu-la-bucharest-jazz-festival/

ARCUB face primele dezvăluiri cu privire la numele artiştilor care vor urca în această toamnă, între 19 şi 25 septembrie 2016, pe scena celei de-a cincea ediţii Bucharest Jazz Festival din Piaţa George Enescu.

Un articol de Liliana Matei|27 iulie 2016

Cântăreața de soul Lisa Simone, fiica celebrei Nina Simone, trupa unuia dintre cei mai erudiți și viscerali pianiști, The Kenny Werner Trio, și neconvenționalul percuționist indian, Trilok Gurtu, sunt doar câteva din capetele de afis ale festivalului. Cu un nou director artistic, Teodora Enache, și o nouă perioadă de desfășurare, Bucharest Jazz Festival anunță o doză concentrată de jazz, concertele live fiind completate, în fiecare seară, cu expoziții, conferințe, proiecții și numeroase alte evenimente conexe.

După ce, pe scena Bucharest Jazz Festival 2016 din Piața George Enescu, vor urca legende ale jazzului românesc și internațional, artiști aflați la debut și talente nedescoperite, a cincea zi de festival este rezervată artistei care împarte nu doar același nume de familie cu legenda soul-gospel-jazz, Nina Simone, ci și aceeași pasiune pentru muzică. Vineri, 23 septembrie de la ora 9:30 PM, Lisa Simone, fiica Ninei Simone, vine la Bucharest Jazz Festival cu My World, ultimul său album lansat în martie 2016, un soul modern tentat de o tușă de muzicalitate africană, în care piesele spirituale se îmbină cu bucăți de funk-groove.
Jazzul contemporan american este reprezentat la Bucharest Jazz Festival 2016 de trio-ul compozitorului și pianistului nominalizat la premiile Grammy și câștigătorul unei burse Guggenheim, Kenny Werner. Cu 15 ani de concerte și cinci albume influente la activ, muzica trupei The Kenny Werner Trio e recunoscută pentru flexibilitatea basului lui Johannes Weidenmueller, improvizația tobelor lui Ari Hoenig și sufletul și știința pianistului de clasă mondială, Kenny Werner. Sâmbătă, 24 septembrie, de la ora 9:30 PM, Bucharest Jazz Festival 2016 prezintă în Piața George Enescu, concertul The Kenny Werner Trio.

Nota de final a celei de-a cincea ediții Bucharest Jazz Festival o dă unul dintre cei mai inovativi percuționiști, Trilok Gurtu. Acompaniat de Jonathan Ihlenfeld Cuniando la bas, de Tulug Tirpan la pian și de Frederik Koester la trompetă, Trilok Gurtu urcă pe scena din Piața George Enescu, duminică, 25 septembrie, de la ora 9:30PM, pentru un recital live de world music.

Accesul la toate reprezentațiile din cadrul festivalului este gratuit.

23
/07
/21

În perioada 23 iulie - 26 septembrie, se va desfășura seria de concerte live „Alternative Brunch”, dedicată tuturor celor a căror poftă de muzică nu ține cont de oră. Sezonul din acest an înseamnă 12 concerte, susținute de patru trupe, în trei orașe din Republica Moldova și România: Iași, Bacău și Chișinău.

22
/07
/21

Între 16 și 24 iulie EUROPAfest sărbătorește vara cu o ediție bogată în jazz. Diferite stiluri și ritmuri cu artiști din 20 de țări se pot auzi zilnic la Sala Auditorium a Palatului Regal / Muzeul Național de Artă al României.

08
/07
/21

EUROPAfest lansează invitația unui maraton de 9 zile de muzică live. În perioada 16-24 iulie București devine capitala jazz-ului. Seară de seară, scena Sălii Auditorium a Palatului Regal/Muzeul Național de Artă al României va găzdui concerte, recitaluri, seri de jam sessions, spectacole de gală cu artiști din 20 de țări. Biletele s-au pus în vânzare […]

28
/06
/21

Pe 2 iulie, de la ora 20, în Parcul Coloanei fără sfârşit din Târgu Jiu va poposi recitalul Vioara lui Enescu, eveniment ce va aduce în faţa publicului un exemplu unic de generozitate artistică. Gabriel Croitoru şi legendara vioară Guarneri del Gesù pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflat în patrimoniul Muzeului Național “George Enescu”) străbat România alături de pianistul Horia Mihail, aducând muzica aproape de comunităţi dintre cele mai diferite România.

10
/06
/21

Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto ce poartă numele legendarei soprane Hariclea Darclée, născută la Brăila, ne aduce de un sfert de veac acele manifestări extraordinare inspirate şi coordonate de o altă mare artistă, Mariana Nicolesco, a cărei personalitate a atras până acum în oraşul de pe Dunăre şi în teatrul în care ilustra predecesoare debuta la numai 21 de ani, în 1881, peste 2900 de tineri artişti lirici din 50 de ţări şi 5 continente.