Literatura via cinema, la Festivalul Emineschool din Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/literatura-via-cinema-la-festivalul-emineschool-din-bucuresti/

Publicul bucureştean va putea descoperi literatura prin intermediul cinematografiei, între 6 şi 8 aprilie, la Emineschool, un festival de film dedicat culturii scrise, care propune ecranizări celebre, discuţii şi întâlniri cu scriitorii la cinema şi documentare despre autori români şi străini.

Un articol de Petre Ivan|27 Martie 2015

Literatura via cinema / Festival de film dedicat culturii scrise, Emineschool BFF încearcă să acopere o arie de interes larg. Relaţia dintre literatură şi film nu se rezumă la clasicele ecranizări, ea incluzând, printre altele, documentare şi booktrailere.

Contrar oricăror aşteptări tradiţionale, autorul devine un personaj cu un potenţial uriaş de expresie, indiferent de mediul său de manifestare.

Povestea lui, pe măsură ce câştigă teren cinematografic, poate dovedi că între cele două arte, cea cinematografică şi cea literară, există o relaţie specială, se arată pe site-ul evenimentului cinematografic.

Emineschool propune o formulă de a îmbina reţeta de succes a marelui ecran cu imaginile-document cu autorii români şi străini, o soluţie concretă de a prezenta scriitorii publicului tânăr (şi şcolar) altfel decât în modul obişnuit.

Emineschool BFF invită publicul, între 6 şi 8 aprilie, la Cinemateca Union, la trei zile de proiecţii, discuţii şi întâlniri cu scriitorii la cinema şi cu filmul prin literatură.

Festivalul este unul independent, această primă ediţie fiind una necompetiţională.

Fiecare ediţie a festivalului Emineschool va încerca să aducă în faţa publicului ecranizări celebre, dar şi avanpremiere şi premiere ale documentarelor cu şi despre scriitori români şi nu numai.

Foto: Literatura via cinema – cinemagia

23
/04
/19

INTERVIU O întâlnire cu actrița Ana-Maria Ivan, pe care o regăsim în distribuția așteptatului musical „We Will Rock You”, semnat de Răzvan Mazilu, care a avut de curând premiera la Sala Palatului. „Musicalul mă face să mă simt împlinită cu adevărat și mă provoacă să îmi doresc mai mult de la mine”, spune Ana-Maria.

23
/04
/19

Premiera de gală Parking – una dintre cele mai așteptate ale anului - deschide cea de-a 18-a ediție TIFF. Proiecția va avea loc vineri, pe 31 mai, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în prezența regizorului Tudor Giurgiu, președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania. Actorul Mihai Smarandache, scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari, autorul bestseller-ului ,,Apropierea’’, care a inspirat scenariul filmului, precum și alți actori și membri ai echipei filmului vor fi prezenți la Gala de Deschidere programată de la ora 20:45.

23
/04
/19

Sean Connery, fotografiat înainatea unei partide de golf, în 1962, anul în care actorul scoțian dădea viață agentului 007 în „Dr. No”, primul film din seria James Bond.

22
/04
/19

Filmul „Under the Silver Lake” (regia: David Robert Mitchell) intră în cinematografe pe 26 aprilie. L-am vizionat deja în cadrul American Independent Film Festival. Iată ce am văzut.

19
/04
/19

Realizarea unui film necesită timp și mulți bani. Doar o nevoie interioară de nestăpânit ar trebui să împingă pe cineva la un efort atât de mare. Însă două filme românești recente, lansate într-un trist anonimat, arată că nu trebuie să ai talent şi nici măcar meșteșug pentru a te pretinde cineast.

18
/04
/19

Lungmetraje regizate de cineaşti precum Jim Jarmusch, Pedro Almodóvar, Ken Loach şi fraţii Dardenne au fost selectate în competiţia oficială a celei de-a 72-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes. România este reprezentată în cursa pentru Palme d'Or de „La Gomera”, de Corneliu Porumboiu, ]n timp ce Alain Delon va primi un Palme d'Or onorific.

18
/04
/19

„La Gomera / The Whistlers”, cel mai recent lungmetraj semnat de regizorul Corneliu Porumboiu, va avea premiera mondială în cadrul celei de-a 72-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Filmul a fost inclus în competiția oficială a prestigiosului eveniment care se va desfășura luna viitoare, în perioada 14-25 mai 2019.

16
/04
/19

"Nu sunt nostalgică, obişnuiesc să privesc înainte, dar îmi e dor de momentele magice petrecute cu Visconti şi Fellini." - Claudia Cardinale. Celebra actriţă italiană a împlinit 81 de ani.

15
/04
/19

Independența Film anunță lansarea în cinematografele din România, din 26 aprilie, a neo-noir-lui regizat de David Robert Mitchell: Under the Silver Lake. Filmul a fost prezentat în competiția oficială a Festivalului de la Cannes 2018, unde a atras atenția criticilor de film și cinefililor prin originalitatea sa, regie, soundtrack și imagine.

Page 1 of 23312345...102030...Last »