Livada de vișini, în premieră la Teatrul Unteatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/livada-de-visini-in-premiera-la-teatrul-unteatru/

La aniversarea a 5 ani de… Teatrul Unteatru, echipa acestei instituţii a pregătit un spectacol special, Livada de vişini , de A.P. Cehov, a cărui premieră va avea oc marţi, 24 şi miercuri 25 noiembrie, de la orele 19.00.

Un articol de Petre Ivan|17 noiembrie 2015

Livada de vișini a lui A.P. Cehov a devenit usor, pe nesimțite, Livada noastră de vișini.” – spun organizatatorii spectacolului.

Am cautat-o în toate felurile, am descusut-o la toate încheieturile, ne-am petrecut mult timp încercând să îi aflăm adevărul. Am înțeles că adevărul despre ea era adevărul nostru: ne-am dorit să spunem lumii despre dragoste. Și despre familie. Iar Livada de vișini avea tot vocabularul necesar acestui drum. Nu e un spectacol despre o poveste rusească. E despre noi. Toți. Sau unul câte unul. E un gând pentru care 15 oameni și-au pus sufletul gaj. La 5 ani de Teatrul Unteatru, împreună cu echipa teatrului, am îndrăznit să vorbim despre familie. Pentru că așa am simțit. –  conducerea Unteatru.

LIVADA DE VIȘINI de A.P.Cehov – info

traducerea Raluca Rădulescu

scenografia Vladimir Turturica

regia Andrei și Andreea Grosu

Distribuția:

Ranevskaia Liubov Andreevna – Mihaela Trofimov

Ania – Sabrina Iașchevici

Varia – Florina Gleznea

Gaev Leonid Andreevici – Liviu Pintileasa

Lopahin Ermolai Alekseevici – Richard Bovnoczki

Trofimov Piotr Sergheevici – Andrei Seușan

Simeonov-Pişcik Boris Borisovici – Ionuț Grama

Charlotta Ivanovna – Corina Moise

Epihodov Semion Panteleevici – Bogdan Cotleț

Duniaşa – Cristina Casian

Firs – Constantin Cojocaru

Iaşa – Ionuț Vișan

Foto: afiş Livada de vișini – unteatru.ro

01
/09
/23

Creativitatea dobândește o nouă definiție la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 6 și 15 octombrie, singurul eveniment cinematografic din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscaruri aduce pe marile ecrane din capitală cea mai bogată și mai diversă selecție de filme de până acum.

01
/09
/23

Începutul anului 2024 va aduce pe marile ecrane cel mai de anvergură documentar realizat în România despre Generația de Aur a fotbalului românesc. Și despre performanțele sale uluitoare, care au pus România pe harta lumii și au oferit unei țări întregi cele mai frumoase cadouri: identitate, într-o epocă a uniformizării, și multă speranță, într-una a tranziției.

01
/09
/23

Dincolo de a fi o celebrare a mișcării sistemului nostru solar în jurul centrului Căii Lactee, Galactic Tick Festival este un eveniment cultural și educativ dedicat copiilor și tinerilor. O sărbătoare a bucuriei transpusă în activități ce implică, printre altele, dans galatic și ateliere creative menite să facă din această călătorie o poveste de neuitat, asemeni celor pe care bunicii noștri ni le împărtășeau la gura sobei.

01
/09
/23

Ultima săptămână de Cinema în aer liber, care se desfășoară pe Insula Artelor din Parcul Titan, încheie sezonul de anul acesta și aduce pe marele ecran filme de luni până duminică, de la ora 20:00: un documentar, trei filme românești, trei thrillere și o comedie savuroasă.