”Livada de vişini” s-a mutat pe scena mare a TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/livada-de-visini-s-a-mutat-pe-scena-mare-a-tnb/

‘’Livada de vişini’’ revine la Sala Mare a TNB joi, 7 martie, la ora 19 :30.

Un articol de Andrada Văsii|4 martie 2013

Livada de vişini de A.P. Cehov, un spectacol în regia lui Felix Alexa, cu Maia Morgenstern, Mircea Albulescu, Marius Manole în rolurile principale, se reia, joi 7 martie, de la ora 19.30, într-o ambianţă nouă, cea a Sălii Mari a Teatrului Naţional din Bucureşti.

Conceput iniţial pentru scena Sălii Amfiteatru, unde a avut premiera în 2010 şi unde s-a jucat cu săli arhipline, acest spectacol definit de critică drept „un apogeu al virtuozităţii regizorale” a lui Felix Alexa, va putea fi de acum văzut de un număr sporit de spectatori, la Sala Mare a TNB.

Vă invităm să vizionaţi un spectacol rafinat şi modern, într-o scenografie spectaculoasă, semnată de Diana Ruxandra Ion, cu o muzică inconfundabilă, compusă de Alexander Bălănescu, şi să redescoperiţi o cunoscută capodoperă cehoviană despre o lume aflată la crepuscul, căreia o alta îi va lua locul.

Alături de protagoniştii rolurilor principale, îi veţi vedea pe scenă pe: Ioana Anastasia Anton, Irina Movilă, Andrei Finţi, Ana Ciontea, Conrad Mihai Mericoffer (premiul de debut al UNITER în 2011), Ileana Olteanu, Marius Rizea, Mihai Calotă şi Răzvan Oprea.

La fel de surprinzătoare, de la o generaţie la alta, « Livada de vişini », din nou la TNB !

 

19
/11
/14

În perioada noiembrie – decembrie, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematrografică I.L. Caragiale le-a pregătit iubitorior de teatru două spectacole speciale, Cine e fazanul, de Georges Feydeau şi Fundătura, după un text de Maxim Gorki

19
/11
/14

O punere în scenă a unei piese de Brecht care rămâne fidelă poveștii și care totodată reușește să fie autentică și palpitantă pentru spectator este „Omul cel Bun din Seciuan" cu regia semnată de Andrei Șerban la Teatrul Bulandra din București.

18
/11
/14

Caroline Gombé este o actriţă româncă absolventă a UNATC Bucureşti, dar şi a unui Master în Arta actorului în SUA. În prezent, trăieşte şi lucrează în New York, oraşul de care se declară iremediabil îndrăgostită. Despre călătoria ei profesională şi despre viaţa în metropola newyorkeză ne vorbeşte în acest interviu.

17
/11
/14

Tom şi Jerry, Lecţia de violoncel, Două loturi, Conversaţia după înmormântare, Copilăria lui Bach, Mincinosul, Meşteşugul vieţii, Comedie de modă veche, Bună seara, domnule Wilde, Zelda, Povestea lui Jeste şi multe alte spectacole pe scenele bucureştene, în perioada 17 - 23 noiembrie

17
/11
/14

Casa de Producție TVR a programat în această seară un spectacol din Arhiva de Aur a Televiziunii Române – “Dimineața pierdută”, o dramatizare de Cătălina Buzoianu după romanul cu acelaşi nume de Gabriela Adameşteanu. Spectacolul, preluat de la Teatrul L. S. Bulandra, poate fi urmărit luni, 17 noiembrie, de la ora 20.10 (partea I) şi de la ora 23.10 (partea a II-a), la TVR 2.

17
/11
/14

„Câți locuitori are România... 20 de milioane? Merg din sat în sat și tot o să-l găsesc pe Paganini”. Imaginați-vă fraza asta spună în engleză, cu accent scoțian și siguranța de sine a omului care a făcut carieră la Hollywood.

15
/11
/14

Aşteptând să înceapă spectacolul lui Silviu Purcărete “Moliendo Café” (Măcinând cafeaua”), te laşi prada pentru câteva minute unor gânduri legate de starea ta atunci când îţi pregăteşti o cafea acasă, la birou sau când îţi cumperi o cafea, zăbovind în gară sau în aeroport, când ţi se serveşte o cafea fie că eşti într-o vizită, fie că eşti într-o cafenea, într-un birt...

14
/11
/14

Vineri, 14 noiembrie, începând cu ora 19:30, energia, cultura și educația alternativă prin artă, specifice Festivalului Național de Teatru Ideo Ideis, vin pe scena ArCuB din București, la prima ediție a evenimentului Noaptea Teatru Tânăr. Accesul la eveniment este liber, în limita locurilor disponibile.

13
/11
/14

într-o seară de miercuri/ înainte să cadă cortina în lume/la Teatrul Metropolis/din orașul București s-a înfăptuit un miracol.

11
/11
/14

În vara anului 2014 ajung pentru un Festival de Teatru la Timișoara. Plec mai departe către Belgrad, căci, vechi reporter fără frontiere, e prea târziu să mi le pot impune. Supraviețuiesc circulației barbare, ajung în Belgrad, cunosc un bănățean de orgine sârbească rămas aici din vremea războaielor din anii `90.

11
/11
/14

Festivalul Național de Teatru Independent ediția a II-a s-a încheiat duminică, 9 noiembrie. Timp de o săptămână, pe scenele din capitală s-au jucat peste 50 de producții din București, Sibiu, Iași, Cluj, Craiova și Târgu-Mureș. Juriul festivalului a acordat o serie de distincții spectacolelor reprezentative pentru mișcarea independentă actuală.

11
/11
/14

Teatrul Naţional Bucureşti a fost inaugurat luni, în prezenţa conducerii instituţiei şi a mai multor oameni politici. Fotograful Vlad Eftenie, prezent la evenimentul de inaugurare a clădirii, ne propune o scurtă incursiune prin edificiul recent renovat şi consolidat.