Lohengrin, Wagner şi Myron Michailidis, la Opera Naţională Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/lohengrin-wagner-si-myron-michailidis-la-opera-nationala-bucuresti/

Director Artistic al Operei Naţionale din Grecia, Myron Michailidis, este invitatul special al Operei Naţionale Bucureşti. Michailidis va dirija vineri, 23 mai, de la 18.30, opera Lohengrin de Richard Wagner, în regia lui Ştefan Neagrău.

Un articol de Petre Ivan|19 mai 2014

Spectacolul „Lohengrin” se adresează sensibilităţii, în momente de emoţie, tandreţe, pioşenie. Se adresează raţiunii, prin simboluri, metafore, laitmotive vizuale şi celor care acum cred şi celor care acum cercetează… (Ştefan Neagrău – regizor)

Născut în 1968 în Creta, maestrul Michailidis a studiat pianul la Atena şi dirijatul la Academia de Muzică din Berlin, unde printre mentori l-a avut și pe sir Simon Rattle. Este, de asemenea, licenţiat în drept la Universitatea din Atena.

Din anul 2011 este Director Artistic al Operei Naţionale din Grecia, după o carieră importantă în care a fost Director General şi dirijor principal al Orchestrei Naţionale din Salonic (până în 2004), iar între anii 1999 şi 2004, dirijor permanent al Operei din Saxonia de Est, Germania.

De-a lungul carierei sale, Myron Michailidis a dirijat mai multe orchestre importante din Germania, Israel, Italia, Cehia, Mexic, Slovacia, Polonia, Portugalia, precum şi cu majoritatea filarmonicilor din Grecia.

LOHENGRIN – INFO

23 mai, ora 18.30

Operă în trei acte de Richard Wagner

Libretul de Richard Wagner

Dirijor: Myron Michailidis (invitat)

Coordonator artistic, lighting designer: arh. Cătălin Ionescu Arbore

Regia: Ştefan Neagrău

Scenografia: Adriana Urmuzescu

Maestru de cor: Stelian Olariu

Mişcarea scenică: Ileana Niculescu

Rolurile principale vor fi interpretate de invitatul Marius Vlad Budoiu (rolul Lohengrin), Iulia Isaev (Elsa), Valentin Vasiliu (Telramund), Madeleine Pascu (Ortrud).

Foto cu Lohengrin şi Myron Michailidis – ONB

22
/02
/17

Cu 30.000 de bilete individuale epuizate în primele ore de la punerea în vânzare pe 16 februarie, de la ora 10, în rețeaua Eventim, și un total de 34.000 de bilete epuizate în primele 24 de ore, Festivalul Internațional George Enescu a înregistrat și pentru ediția 2017 noi recorduri de vânzare. Abonamentele pentru ediția 2017, puse în vânzare pe 5 decembrie, s-au epuizat, de asemenea, într-un timp record.

21
/02
/17

Foștii membrii Beatles Paul McCartney și Ringo Starr au avut prima lor colaborare după șapte ani. Veteranii muzicieni, singurii membri în viață ai celebrului grup din Liverpool, s-au reunit la sfârșitul săptămânii trecute pentru o colaborare de studio la ultimul album al lui Ringo Starr.

21
/02
/17

Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin” va susține un concert extraordinar pentru a marca Ziua Madrigalului, pe 26 februarie 2017, începând cu ora 17:00, la Sala de Spectacol “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică București. Concertul este consacrat împlinirii a 92 de ani de la nașterea regretatului dirijor și compozitor Marin Constantin, fondatorul Corului Madrigal.

16
/02
/17

Biletele individuale pentru Festivalul Enescu 2017 s-au pus în vânzare în această dimineață (16 februarie), de la ora 10.00, în rețeaua EVENTIM, atât online, cât și în rețeaua magazinelor EVENTIM din întreaga țară la birourile EVENTIM din București și din țară, precum și pe site-urile EVENTIM din străinatate şi în reţelele EVENTIM internaţionale. Între 2 și 24 septembrie, Festivalul Enescu aduce la București și în alte șapte orașe din peste 3.000 de artiști din întreaga lume în cadrul a 80 de evenimente.

15
/02
/17

Concertul Orchestrei Naţionale Radio din 17 februarie 2017, ora 19.00, de la Sala Radio, îl va aduce la pupitru pe cunoscutul dirijor Cristian Oroșanu. Programul va cuprinde exclusiv muzică rusă, respectiv Simfonia concertantă în mi minor pentru violoncel şi orchestră, op. 125 de Prokofiev, avându-l ca solist pe tânărul violoncelist Ştefan Cazacu, şi superba Simfonie Manfred în si minor, op. 58, de Ceaikovski.

13
/02
/17

Cântăreaţa britanică Adele a câştigat cinci trofee cea de-a 59-a ediţie a galei premiilor Grammy, la categoriile cel mai bun album al anului, cel mai bun cântec al anului, înregistrarea anului, cel mai bun album pop şi cea mai bună interpretare pop. David Bowie a fost premiat postum, pentru ”Blackstar”, cu un trofeu Grammy.

13
/02
/17

În urmă cu un secol și jumătate, într-o zi de 13 februarie (1867), Johann Strauss (fiul) prezenta în premieră, la Viena, "Dunărea Albastră", valsul care va deveni una dintre cele mai populare piese muzicale ale repertoriului classic. Cu ocazia jubileului de 150 de ani, muzeul Dinastiei Strauss găzduiește o expoziție care prezintă contextul istoric în care s-a născut valsul vienez.

10
/02
/17

Un veritabil templu al operei, Teatro alla Scala are o tradiție de peste 300 de ani și reputația unui spațiu muzical magic, în care orice muzician își dorește să ajungă măcar o dată în carieră și fiecare iubitor de operă visează să vadă măcar un spectacol.

09
/02
/17

Biletele individuale pentru Festivalul Internațional "George Enescu" se pun în vânzare pe 16 februarie, de la ora 10,00, în rețeaua Eventim. Peste 3.000 de artiști din întreaga lume vor fi prezenți la București și în alte șapte orașe din țară, în cadrul a 80 de evenimente, la ediția 2017 a Festivalului Enescu (2 - 24 septembrie).

09
/02
/17

"Dansul este o sculptură cinetică, pentru că trupul balerinului adună în el toată tensiunea mişcării. Artistul coregraf este un compozitor al vieţii în mişcare ." - Maestrul Oleg Danovski. În urmă cu un secol, într-o zi de 9 februarie (1917) se năștea, în localitatea Vosnesensk din Ucraina, coregraful și balerinul Oleg Danovski.