Longevivul și uimitorul thriller „Cursa de șoareci”,  în premieră  la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/longevivul-si-uimitorul-thriller-cursa-de-soareci-in-premiera-la-tnb/

Cea mai longevivă piesă a tuturor timpurilor şi genurilor,  „Cursa de şoareci”, de Agatha Christie, ii aşteaptă pe iubitorii teatrului la Sala Studio a TNB , începând din această lună, în regia lui Erwin Șimşensohn  şi cu o distribuţie dublă,  alcătuită din  binecunoscuţi  actori Teatrului National din Bucureşti. 

Un articol de Petre Ivan|5 februarie 2018

O poveste plină de suspans,  ce îmbină umorul negru, situațiile-limită, emoția și jocurile întortocheate ale minții.

Un irezistibil thriller clasic, într-un decor elegant și atrăgător, realizat de scenografa Liliana Cenean.

Spectatorii sunt asteptati la acest thriller ce traversează deceniile cu același aer suprinzător ca la premiera ce a avut loc în 1952, pe scena londoneză.

În distribuție :

Ileana Olteanu, Dragoş Stemate / Florin Călbăjos,  Lari Giorgescu / Petre Ancuța, Simona  Bondoc,  Tomi Cristin, Ada Galeș / Cosmina Olariu,  Mihai Calotă / Silviu Biriş, Gavril Pătru / Răzvan Oprea.

Premiera oficială este programată pentru zilele de  joi 15 și vineri 16 februarie 2018,  ora 19.00,  Sala Studio.

Foto: Cursa de șoareci – facebook

06
/12
/13

12 Years a Slave, regizat de Steve McQueen, a fost desemnat filmul anului 2013 în Topul 10 al revistei Rolling Stone, după ce, marţi, cineastul american a primit, pentru aceeaşi peliculă, titlul de cel mai bun regizor din partea New York Film Critics Circle.

06
/12
/13

MEMORIA CULTURALĂ Pe 12 decembrie se împlinesc 30 de ani de la moartea lui Amza Pellea. Sanda Toma, partenera sa de scenă, scria în decembrie 1983, în revista Teatrul, un text prin care-și lua adio (nu „adio”, ci numai „la revedere”) de la actorul care a fost „întotdeauna egal cu el însuși, prietenos și cald ca o zi luminoasă de vară”.

05
/12
/13

CRONICĂ DE FILM „Majordomul”, în regia lui Lee Daniels, este un film croit pe placul Academiei Americane, dar şi al unui public dornic de poveşti motivaţionale. Transpunerea vizuală a scenariului este, însă, cât se poate de convenţională.

04
/12
/13

În 1983, cu doi ani înainte de moartea lui Octavian Cotescu, Fănuş Neagu îi descria viaţa într-un adevărat poem în proză în care amintea despre marile lui roluri, despre pasiunea pentru teatru şi despre actorii pe care i-a format.