Lost in transition – crowdfunding pentru teatrul independent
https://www.ziarulmetropolis.ro/lost-in-transition-crowdfunding-pentru-teatrul-independent/

Cea mai nouă producţie a companiei independente de teatru şi film Create.Act.Enjoy, din Cluj-Napoca, este un spectacol de teatru-dans, creat pentru spaţii alternative. ,,Lost in Transition” porneşte de la ideea că societatea de astăzi se află într-un moment de răscruce: între comoditate şi acţiune, între stagnare şi reacţie, între rutină şi inovaţie.

Un articol de Corina Vladov|11 noiembrie 2013

Cea mai nouă producţie a companiei independente de teatru şi film Create.Act.Enjoy, din Cluj-Napoca,  este un spectacol de teatru-dans, creat pentru spaţii alternative. ,,Lost in Transition” porneşte de la ideea că societatea de astăzi se află într-un moment de răscruce: între comoditate şi acţiune, între stagnare şi reacţie, între rutină şi inovaţie.

Scenariul spectacolului, care are la bază un concept propriu, este o expunere comică a situațiilor dintre oameni și a lipsei comunicării dintre ei.

Spațiul fictiv al spectacolului este aeroportul – un spațiu neutru, un No Man’s Land în care oamenii vin sau pleacă, stau sau se grăbesc, se întâlnesc sau se despart. Aeroportul este un spațiu tranzitoriu în care oamenii se reunesc, iar diferențele și asemănările dintre ei devin vizibile.

Pentru unii, stilul calculat și matematic al acestui spaţiu a devenit o parte importantă din viaţa personală sau profesională. Lost in Transition vorbește despre oamenii aflați în tranziție: fie că pleci, fie că revii, aeroportul devine filtrul nevoii pentru schimbare.

Formele de exprimare artistică prin care creatorii spectacolului au ales să aducă în fața publicului aceste teme sunt dansul și muzica live. Ei vor să concentreze aceste idei într-un mod cât mai accesibil, adresându-se unui public variat, necondiționat de vârstă, sex sau naționalitate.

Crowdfunding pentru Lost in Transition

Demararea proiectului „Lost in Transition” implică o sumă de 2 500 euro, necesari pentru acoperirea costurilor de producție (scenografie, costume, echipament tehnic) și a costurilor de promovare (afișe, flyere, caiete program etc.). Publicul poate susține financiar acest proiect, prin intermediul platformei Creștem idei.

05
/11
/15

Într-o zi de 5 noiembrie se năştea Joe Dassin, unul dintre cei mai populari cântăreţi francezi ai anilor ‘60-’70 şi, totodată, unul dintre cei mai admiraţi şi la nivel mondial, autorul unor melodii precum “Et si tu n'existais pas", “À toi”, “Aux Champs-Elysées sau “L'Été Indien”

04
/11
/15

Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls (Festivalul Internațional al Teatrului de Animație “Spectacole de colecție”), va debuta sâmbătă, 7 noiembrie, la ora 10.00, cu un spectacol eveniment, pentru toate vârstele, Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, o producție a Teatrului Merlin din Timișoara.

04
/11
/15

Paganini n-a cântat în România niciodată. Dar a fost faimos și aici, încă din timpul vieții; ziarele scriau despre el pe la 1836. Mai recent, magia muzicii sale a fost surprinsă de regizorul Mick Davis, la Teatrul Metropolis. Producția, care îl are pe Tudor Aaron Istodor în rolul principal, se joacă pe 8, 9 și 10 noiembrie.

04
/11
/15

Spectacolul After Hours de Radu Iacoban va avea premiera în zilele de vineri 6 și sâmbătă 7 noiembrie, ora 20.00, la Sala Mică a Teatrului Național “I.L. Caragiale”, în cadrul celei de-a doua stagiuni a Programului 9G la TNB.

04
/11
/15

Vernisajul Expoziției „Lada cu zestre. Nunta – cultură și tradiție din Nordul Rusiei”, organizat de Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” și Muzeul Etnografic din Sankt-Petersburg, va avea loc la București, str. Şos. Kiseleff, nr.28-30, sector 1, pe 5 noiembrie, la 12.00, Sala Gheorghe Focsa. Expoziţia va fi deschisă publicului pana la 29 noiembrie. Aceasta […]

04
/11
/15

Scriitorul Mathias Enard a primit premiul Goncourt pe 2015, pentru romanul său "Boussole", apărut la editura Actes Sud. Romanul relatează povestea unei insomnii trăite de un tânăr muzicolog vienez, bântuit de amintirile sale din Orient.

03
/11
/15

Între 30 octombrie și 12 noiembrie dramAcum tratează indiferența în orașele Timișoara, Oradea, Târgu Mureș, Baia Mare, Bistrița, Suceava, Craiova, RâmnicuVâlcea, printr-un spectacol de teatru documentar.

03
/11
/15

Pe 4 noiembrie, la ora 20:00, Teatrul de pe Lipscani inaugurează cel mai nou spaţiu al sau: Lipscani Atelier Alternativ. Pe scena Sălii Atelier a Teatrului de pe Lipscani, veti putea urmări producţii ale unor tineri regizori şi actori, experimente teatrale şi alte manifestări culturale menite să promoveze tinerele talente din lumea culturală autohtonă.

03
/11
/15

După „Aferim!” de Radu Jude și „Nunta de piatră” de Dan Piţa și Mircea Veroiu, incluse în programul „Zilelor Culturii Române” organizate de ICR Londra la Edinburgh în perioada 10-17 octombrie, proiecțiile din cadrul sezonului „Mark Cousins prezintă…” continuă în 4 noiembrie, la cinematograful de artă Filmhouse din capitala scoțiană, cu filmul care a lansat poetica noului val românesc - „Moartea domnului Lăzărescu”, în regia lui Cristi Puiu.

03
/11
/15

Expoziția de fotografie London Unedited - A Series of Unphotoshopped Photos by Tedora Maftei a fost vernisată, luni seară, în prezența a numeroși prieteni și colegi ai fotojurnalistei, precum și a numeroși bucureșteni care au aflat despre eveniment de pe paginile de socializare. Expoziția, deschisă la London Street Atelier, cuprinde 23 de fotografii realizate de Teodora Maftei în luna august la Londra și a fost organizată în scop caritabil.

03
/11
/15

Prima ediție “Bucharest International Dance Film Festival” (6 – 8 noiembrie) a pregătit publicului un program diversificat care își propune să promoveze producțiile cinematografice dedicate dansului și artei coregrafice. 64 de producții din 27 de țări incluse în Competiția Oficială, documentare de scurt și lungmetraj, selecția celor mai apreciate filme de dans din cadrul “Pool International Dance Film Festival” din Berlin, precum și un workshop de creație dedicat pasionaților de dans. Proiecțiile se vor desfășura la Cinemateca Union.

03
/11
/15

Festivalul Național de Teatru, ediția a XXV-a, s-a încheiat duminică seară cu spectacolul "Bizoni. Fabula urbană #2" după Pau Miro, în regia lui Radu Afrim, producție a Teatrului Național "Radu Stanca" din Sibiu. Evenimentul, desfășurat la Sala Studio a Teatrului Național "I.L. Caragiale" din București, a început cu un moment de reculegere și mesajul UNITER pentru tragedia din clubul Colectiv.