Louis Garrel, Laetitia Casta și Lily Rose-Depp într-un triunghi amoros în „L’homme fidèle“
https://www.ziarulmetropolis.ro/louis-garrel-laetitia-casta-%c8%99i-lily-rose-depp-%c3%aentr-un-triunghi-amoros-%c3%aen-%e2%80%9el%e2%80%99homme-fid%c3%a8le%e2%80%9c/

Independenţa Film prezintă din 20 septembrie pe marile ecrane din România Un om fidel / L’homme fidèle, cel de-al doilea lungmetraj regizat de starul francez Louis Garrel, în care acesta joacă alături de soţia sa, celebrul model şi actriţă Laetitia Casta, şi Lily Rose-Depp, fiica lui Johnny Depp şi a Vanessei Paradis.

Un articol de Petre Ivan|11 septembrie 2019

Lansat la Festivalul Internațional de Film de la Toronto 2018 și câștigător al Premiului Special al Juriului la TIFF 2019, Un om fidel / L’homme fidèle este o comedie romantică sofisticată ce spune povestea unui triunghi amoros, pasional și confuz, în care două femei concurează pentru dragostea unui bărbat.

Abel (Louis Garrel) și Marianne (Laetitia Casta) s-au despărțit în urmă cu 10 ani. După ce s-au reîntâlnit, Abel decide să o recucerească pe Marianne. Dar situația s-a schimbat: Marianne are un fiu, pe Joseph, iar mătușa lui, tânăra Eve (Lily Rose-Depp), este acum femeie în toată firea. Și toți au secrete de ascuns…

“Este un film despre sex și moarte, despre prietenii destrămate și, în general, este un film franțuzesc” –  Louis Garrel

Louis Garrel (36 ani), autorul filmului, care s-a remarcat ca parte dintr-un alt trio amoros celebru –  Visătorii / The Dreamers (regia Bernardo Bertolucci), alături de Eva Green și Michael Pitt -, a lucrat la scenariul Un om fidel cu Jean-Claude Carrière, colaborator de lungă durată al lui Luis Buñuel pentru magnifica serie de filme realizate în anii ‘60 – ‘70. Un om fidel / L’homme fidèle a fost premiat recent la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian pentru Cel mai bun scenariu.

Născut într-o familie de cineaști – fiu al regizorului Philippe Garrel și al actriței Brigitte Sy, nepot al reputatului actor francez Maurice Garrel și fratele actriței Esther Garrel -, Louis Garrel a debutat la 6 ani în Le baisers de secours, un film regizat de tatăl său. A devenit celebru în 2002 prin rolul interpretat în filmul lui Bernardo Bertolucci și a colaborat de-a lungul carierei sale cu regizori precum Michel Hazanavicius (Godard Mon Amour), Arnaud Desplechin (Fantomele lui Ismael), Xavier Dolan (Heartbeats) și, în repetate rânduri, cu Philippe Garrel și Christophe Honoré.

Un rol important a avut în A Castle in Italy, alături de fosta sa iubită Valeria Bruni Tedeschi, care este și regizoarea filmului nominalizat la Palme d’Or în 2013. 

În 2017, Louis Garrel s-a căsătorit cu actrița Laetitia Casta (41 ani). 

“Am văzut cum acest film a luat naștere sub ochii mei. Am citit fiecare scenă, am interpretat fiecare personaj. Nu am crezut nici trei secunde că voi juca în el, perfect conștientă de faptul că, dacă se va întâmpla, va fi o experiență specială, dat fiind faptul că eu și Louis ne cunoaștem atât de bine în intimitate”, a declarat Laetitia Casta într-un interviu acordat publicației Teller Report.

Lily Rose-Depp (20 ani), fiica lui Johnny Depp și a Vanessei Paradis, este la primul rol consistent din cariera sa. L-a cunoscut pe Louis Garrel pe platourile de filmare de la Planetarium (r. Rebecca Zlotowski), pe când avea 15 ani:

“Am citit scenariul și am exclamat <Eve sunt eu!>. Când eram mică aveam o singură dorință, și anume să cresc. Pentru că în  feminitate există foarte multă putere. Când dintr-o dată devenii femeie și îți asumi feminitatea, simți o putere pe care nu o ai atunci când ești fetiță, și că viața încă ne aparține”.

Un om fidel / L’homme fidèle va intra în cinematografele din România din 20 septembrie, distribuit de Independența Film.

Foto © Shanna Besson / Why Not Productions

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.