Lucia, de la A la Z
https://www.ziarulmetropolis.ro/lucia-de-la-a-la-z/

Lucia vorbeşte, într-un interviu sub formă de alfabet, despre oameni şi pisici, piese preferate şi vieţi visate, mereu cu o melodie bună pe fundal. Lucia va concerta în cadrul festivalului Living Rock 2021, care are loc în perioada 20-22 august, pe Plaja Tuzla (Constanţa), în data de 22 august, la ora 14.00.

Un articol de Dan Boicea|20 august 2021

A – Alexei Țurcan

Compozitor și producător, alături de care am scris albumul „Samsara” și cu care lucrez și pentru viitorul nostru EP, Immersia. Aș zice că e un mic geniu, dar de fapt e un mare geniu. 

B – bass 

Probabil range-ul meu preferat din muzică, de care simt nevoia mereu din plin și în piesele mele, dar pe care nu-l înțeleg și disting la fel de clar ca pe celelalte. 

C – coincidențe

Deși nu cred 100% în sincronicitate, îmi place să mă bucur de toate coincidențele bizare din viața mea, toate evenimentele care se pupă cumva fără niciun sens sau explicație.  

D – Dan Georgescu

A treia parte a trio-ului cu care am scris EP-ul pe care îl lansăm în toamnă. Omul multitalentat pe care, probabil, l-am disperat de nenumărate ori. Cu toate astea, continuă să mă ajute în haosul numit cariera mea muzicală – în calitate de, ca să-l citez chiar pe el, “flight attendant”.  

E – echipă

Mi-a luat mult timp să-mi dau seama cât de important e să ai una în jurul tău și încă lucrez la abilitățile mele de lucrat în echipă. Merge greu, dar merge, zic eu.  

F – foame

Nu există moment în care să nu-mi fie foame. Sunt un aspirator de mâncare fără fund. De fapt, cu un fund mare. Din cauza mâncării, evident.  

G – greu

Încerc mereu să nu zic că mi-e greu, că aia e greu, că asta e greu, dar zău dacă nu e greu. La tăți ni-i greu.  

H – hibernare

Perioadă experimentată de muzicieni în lunile de iarnă, când nu mai există concerte în aer liber și de fapt nu prea mai există evenimente deloc. Din păcate, pandemia asta a făcut hibernarea de 100 de ori mai nasoală.  

I – impact

Cred că toți, ca artiști, ne dorim să avem un impact asupra celor care ne consumă arta. Deși sper ca impactul ăla să fie unul pozitiv, cred că orice reacție e bună: cât timp oamenii simt ceva când ne ascultă muzica, my job here is done.  

J – jonglat

Cam asta simt că fac zi de zi, jonglez cu toate lucrurile din jurul meu ca să le fac să meargă. Fie că e vorba de trupă, de timpul liber, de job-urile pe care le mai iau pe lângă muzică, sunt o jongleuză profesionistă. 

K – kitsch

Ador estetica kitsch-ului. De la ăla românesc la ăla universal, da, vreau tot kitsch-ul din lume: pe mine, în jurul meu, hai să ne distrăm puțin și să normalizăm piticii de grădină ca decorațiuni de interior.  

L – Lucia

Uneori mă gândesc că ar fi fost fun să am un nume de scenă, dar nimic nu părea mai potrivit decât propriul meu nume. Lucia înseamnă „lumină”, ceea ce mi s-a părut mereu super drăguț.  

M – mama

Cea mai bună prietenă a mea. Nu știu ce loterie cosmică am câștigat, dar cred că m-am născut copilul celei mai mișto mame.  

N – nu

Cuvântul pe care încă învăț când să-l spun și când să nu.  

O – Overground Music

Mâna de oameni fără de care nimic n-ar mai funcționa. Echipa mea. Oamenii care o să mă înjure că am întârziat cu scrisul acestui interviu. 

P – PISICI

Dacă e ceva pe lumea asta care mă liniștește instant, sunt pisicile. Am cinci la ai mei acasă și două la mine. Chiar dacă s-ar termina lumea, dacă aș rămâne ultima persoană de pe planetă și totul ar fi în flăcări, aș fi ok dacă aș avea pisici.  

Q – Quarrel – Moses Sumney

Primul lucru care mi-a venit în cap, o piesă de pe albumul meu preferat de la el. Recomand, aruncați o ureche.  

R – Riga Crypto și lapona Enigel

Poezie de care am crezut că am scăpat după liceu, dar care a venit să mă bântuie când Oigăn m-a întrebat dacă vreau să cânt pe piesa Limba și literatura română (spoiler alert am vrut).  

S – Soviet Kitsch – Regina Spektor

Primul album pe care l-am cumpărat vreodată din banii de buzunar.  

T – timp

Mereu simt că n-am destul. Aveam 17 ani, am clipit puțin, și acum am 27.  

U – Unda Recording

Iar oameni care mă primesc ca acasă. Aici am înregistrat și albumul Samsara și aici suntem în lucru și cu EP-ul Immersia.   

V – Videotape – Radiohead

Știți cum e în filme atunci când moare cineva și i se derulează toată viața prin fața ochilor? Ei bine, la mine piesa asta o să fie pe fundal.  

W – “Who”

Primul single lansat de pe Immersia și, deși nu e bine să alegem copilul preferat, e posibil ca ea să fie. Se găsește pe YouTube cu un videoclip minunat făcut de niște fete minunate.  

X – xilofon

Am avut un șoc când am văzut prima oară unul în mărime naturală. Credeam că sunt mititele, ca alea pentru copii.  

Y – “Yours”

Piesa care încă îmi place de pe primul nostru album, Silence. 

Z – zână

Eu sunt una. Am zis.

Living Rock afis 2021

Bilete la singurul festival de rock alternativ de la mare, din weekendul 20-22 august, găsiți aici.

Festivalul Living Rock, unicul festival de alternativ de la mare, are ca scop promovarea scenei underground din România și sprijinirea artiștilor din zona de rock alternativ. Construit pe conceptul unic de combinare a rock-ului alternativ cu frumusețea Mării Negre, evenimentul are loc în aer liber, pe plaja Tuzla, una dintre cele mai frumoase plaje din România. Citiți mai multe despre festival, aici.

Citiți și un interviu sub formă de alfabet cu Teodora Moroșanu (Rockabella), care va fi prezentă în cadrul festivalului.

01
/03
/22

Concertele 𝑬𝒀𝑬𝑫𝑹𝑶𝑷𝑺 au fost descrise ca fiind, în mod paradoxal, energizante și generatoare ale unei stări de puternică melancolie. Trupa și-a început povestea în 2012, cu piese în limba engleză. Odată cu anul 2015 și cu îmbrățișarea limbii române ca mediu de exprimare, și-au consolidat propria poziție pe piața românească de muzică alternativă, lansând piese ca „Spre Soare”, „Prezent”, „Bicicleta” sau „Mai Stai".

24
/02
/22

Ioan Tugearu vorbeşte despre: moda spectacolelor de balet sovietice din anii ’70, semnificaţia repertoriului Operei Române, valoarea dansului pe plan european, succesul unui spectacol de dans într-o societate totalitară şi/sau democratică, situaţia profesională a dansatorului român, într-un interviu publicat în cartea „Românii secolului XXI“, de Rhea Cristina.

22
/02
/22

Sergiu Anghel vorbeşte despre: moda spectacolelor de balet sovietice din anii ’70, semnificaţia repertoriului Operei Române, valoarea dansului pe plan european, succesul unui spectacol de dans într-o societate, situaţia profesională a dansatorului român, moneda „euro“ în spaţiul european al culturii, într-un interviu publicat în cartea „Românii secolului XXI“, de Rhea Cristina.

15
/02
/22

„Jack of all Trades“ este o formație de rock alternativ, care susține că oferă publicului un produs muzical „autobiografic și complet sincer de la cap la coadă”. În noiembrie 2014, aceștia au lansat primul videoclip, „Cum vrei să fiu”, marcând totodată și începutul activității de concerte live.

17
/01
/22

Ziarul Metropolis vă recomandă „Pauza de bine“, un podcast despre life design, despre cum să îți creezi o viață care îți vine ca turnată. "Îmi place să spun că Pauza de Bine e locul în care te invit să te întâlnești cu tine, dacă ești pregătit să trăiești o viață mai conștientă, aliniată cu valorile tale" - Cristina Oțel.

12
/11
/21

O întâlnire cu scriitorul portughez José Luís Peixoto, prezent în acest an la Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT), pornind de la romanul „Autobiografia”, disponibil în limba română la Editura Pandora M. Despre Lisabona, José Saramago și Pilar del Rio, anii ’90 și provocări în literatura contemporană, cu unul dintre cei mai apreciați autori de limbă portugheză de azi!

28
/10
/21

A jucat în peste 60 de filme, a colaborat cu regizori din întreaga lume, de la Luchino Visconti și Liliana Cavani, la Woody Allen, Sidney Lumet și Alan Parker. Duminică, 31 octombrie, la 23.00, una dintre cele mai cunoscute şi apreciate actriţe de film şi teatru pe plan internaţional, Charlotte Rampling este invitata lui Cătălin Ştefănescu la „Garantat 100%”, de la TVR 1.