Lucia, de la A la Z
https://www.ziarulmetropolis.ro/lucia-de-la-a-la-z/

Lucia vorbeşte, într-un interviu sub formă de alfabet, despre oameni şi pisici, piese preferate şi vieţi visate, mereu cu o melodie bună pe fundal. Lucia va concerta în cadrul festivalului Living Rock 2021, care are loc în perioada 20-22 august, pe Plaja Tuzla (Constanţa), în data de 22 august, la ora 14.00.

Un articol de Dan Boicea|20 august 2021

A – Alexei Țurcan

Compozitor și producător, alături de care am scris albumul „Samsara” și cu care lucrez și pentru viitorul nostru EP, Immersia. Aș zice că e un mic geniu, dar de fapt e un mare geniu. 

B – bass 

Probabil range-ul meu preferat din muzică, de care simt nevoia mereu din plin și în piesele mele, dar pe care nu-l înțeleg și disting la fel de clar ca pe celelalte. 

C – coincidențe

Deși nu cred 100% în sincronicitate, îmi place să mă bucur de toate coincidențele bizare din viața mea, toate evenimentele care se pupă cumva fără niciun sens sau explicație.  

D – Dan Georgescu

A treia parte a trio-ului cu care am scris EP-ul pe care îl lansăm în toamnă. Omul multitalentat pe care, probabil, l-am disperat de nenumărate ori. Cu toate astea, continuă să mă ajute în haosul numit cariera mea muzicală – în calitate de, ca să-l citez chiar pe el, “flight attendant”.  

E – echipă

Mi-a luat mult timp să-mi dau seama cât de important e să ai una în jurul tău și încă lucrez la abilitățile mele de lucrat în echipă. Merge greu, dar merge, zic eu.  

F – foame

Nu există moment în care să nu-mi fie foame. Sunt un aspirator de mâncare fără fund. De fapt, cu un fund mare. Din cauza mâncării, evident.  

G – greu

Încerc mereu să nu zic că mi-e greu, că aia e greu, că asta e greu, dar zău dacă nu e greu. La tăți ni-i greu.  

H – hibernare

Perioadă experimentată de muzicieni în lunile de iarnă, când nu mai există concerte în aer liber și de fapt nu prea mai există evenimente deloc. Din păcate, pandemia asta a făcut hibernarea de 100 de ori mai nasoală.  

I – impact

Cred că toți, ca artiști, ne dorim să avem un impact asupra celor care ne consumă arta. Deși sper ca impactul ăla să fie unul pozitiv, cred că orice reacție e bună: cât timp oamenii simt ceva când ne ascultă muzica, my job here is done.  

J – jonglat

Cam asta simt că fac zi de zi, jonglez cu toate lucrurile din jurul meu ca să le fac să meargă. Fie că e vorba de trupă, de timpul liber, de job-urile pe care le mai iau pe lângă muzică, sunt o jongleuză profesionistă. 

K – kitsch

Ador estetica kitsch-ului. De la ăla românesc la ăla universal, da, vreau tot kitsch-ul din lume: pe mine, în jurul meu, hai să ne distrăm puțin și să normalizăm piticii de grădină ca decorațiuni de interior.  

L – Lucia

Uneori mă gândesc că ar fi fost fun să am un nume de scenă, dar nimic nu părea mai potrivit decât propriul meu nume. Lucia înseamnă „lumină”, ceea ce mi s-a părut mereu super drăguț.  

M – mama

Cea mai bună prietenă a mea. Nu știu ce loterie cosmică am câștigat, dar cred că m-am născut copilul celei mai mișto mame.  

N – nu

Cuvântul pe care încă învăț când să-l spun și când să nu.  

O – Overground Music

Mâna de oameni fără de care nimic n-ar mai funcționa. Echipa mea. Oamenii care o să mă înjure că am întârziat cu scrisul acestui interviu. 

P – PISICI

Dacă e ceva pe lumea asta care mă liniștește instant, sunt pisicile. Am cinci la ai mei acasă și două la mine. Chiar dacă s-ar termina lumea, dacă aș rămâne ultima persoană de pe planetă și totul ar fi în flăcări, aș fi ok dacă aș avea pisici.  

Q – Quarrel – Moses Sumney

Primul lucru care mi-a venit în cap, o piesă de pe albumul meu preferat de la el. Recomand, aruncați o ureche.  

R – Riga Crypto și lapona Enigel

Poezie de care am crezut că am scăpat după liceu, dar care a venit să mă bântuie când Oigăn m-a întrebat dacă vreau să cânt pe piesa Limba și literatura română (spoiler alert am vrut).  

S – Soviet Kitsch – Regina Spektor

Primul album pe care l-am cumpărat vreodată din banii de buzunar.  

T – timp

Mereu simt că n-am destul. Aveam 17 ani, am clipit puțin, și acum am 27.  

U – Unda Recording

Iar oameni care mă primesc ca acasă. Aici am înregistrat și albumul Samsara și aici suntem în lucru și cu EP-ul Immersia.   

V – Videotape – Radiohead

Știți cum e în filme atunci când moare cineva și i se derulează toată viața prin fața ochilor? Ei bine, la mine piesa asta o să fie pe fundal.  

W – “Who”

Primul single lansat de pe Immersia și, deși nu e bine să alegem copilul preferat, e posibil ca ea să fie. Se găsește pe YouTube cu un videoclip minunat făcut de niște fete minunate.  

X – xilofon

Am avut un șoc când am văzut prima oară unul în mărime naturală. Credeam că sunt mititele, ca alea pentru copii.  

Y – “Yours”

Piesa care încă îmi place de pe primul nostru album, Silence. 

Z – zână

Eu sunt una. Am zis.

Living Rock afis 2021

Bilete la singurul festival de rock alternativ de la mare, din weekendul 20-22 august, găsiți aici.

Festivalul Living Rock, unicul festival de alternativ de la mare, are ca scop promovarea scenei underground din România și sprijinirea artiștilor din zona de rock alternativ. Construit pe conceptul unic de combinare a rock-ului alternativ cu frumusețea Mării Negre, evenimentul are loc în aer liber, pe plaja Tuzla, una dintre cele mai frumoase plaje din România. Citiți mai multe despre festival, aici.

Citiți și un interviu sub formă de alfabet cu Teodora Moroșanu (Rockabella), care va fi prezentă în cadrul festivalului.

11
/02
/13

NOUA GENERAŢIE DE ARTIŞTI Într-o după-amiază întunecată de ianuarie am ajuns la Teatrul Apropo, un nou spaţiu neconvenţional al teatrului independent, unde talentele actoriceşti şi regizorale se conturează în voie. Astfel, am văzut piesa Night on Earth de Jim Jarmusch în regia lui Dragoş Muşoiu, din a cărui distribuţie face parte Alexandru Bogdan (27), a cărui […]

04
/02
/13

NOUA GENERAŢIE DE ARTIŞTI Diana Iarca (25 de ani) este actriţă la Teatrul Notarra din Bucureşti şi creatoarea primei piese de teatru despre binecunoscuta reţea de socializare, intitulată Feisbuc. Absolventă a Liceului de Arte din oraşul Buzău, secţia actorie, Diana Iarca explică alegerea facultăţii cu acelaşi profil: “Am dat la facultatea de teatru fiindcă nu am […]

28
/01
/13

NOUA GENERAŢIE DE ARTIŞTI Ionuţ Niculae (20 de ani) este unul dintre actorii din distribuţia filmului „Rocker” regizat de Marian Crişan, care a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la San Sebastian în septembrie 2012, film care în România va avea premiera pe 23 februarie. Tânărul actor entuziast şi dedicat meseriei, pentru care se […]

04
/01
/13

Deşi extrem de ocupat, Dan Lungu a avut amabilitatea de a îmi rãspunde la câteva întrebãri legate de parcursul literaturii în România. Scriitorul a deschis porṭile artei larg pentru toṭi cei care doresc sã afle câte o pãrticicã din marele univers al creaṭiei.      Andrada Vãsii: în primul rând felicitãri pentru selecṭia de la […]

19
/12
/12

Leonard Ancuṭa face parte din literatura tânãrã- de pluton. Diferenṭa constã în mesajul sãu- a pãrãsit plutonul şi a ieşit în faṭã. Elegant. Cu succes. In bãtaia opiniei cititorului. A avut amabilitatea de a vorbi despre cel mai rapid roman, la a cãrui scriere a participat, dar şi despre mesajul catarhic al artei, despre cititori, […]

04
/12
/12

Compozitorul George Balint a fost prezent de curând la Bruxelles, în cadrul Festivalului „World Music Days”cu lucrarea „Din demult” cântată de reputatul ansamblu coral „Aquarius”,  dirijat de Marc M. De Smet.   J. F. : Ce ar trebui să ştie orice ascultător despre compoziţia dumneavoastră „Din demult” ? George Balint: Se pleacă de la ideea […]

06
/11
/12

Între 8 şi 18 noiembre se va desfăşura cel mai de amploare eveniment cultural al anului, Festivalul Internaţional al artelor spectacolului Viaţa e frumoasă!,care ne oferă o multitudine de ocazii de admira şi celebra arta: expoziţii de pictură şi fotografie, spectacole de teatru, concerte, ateliere, conferinţe, video-proiecţii, lansări de carte, seri tradiţionale. Deschiderea oficială a […]

24
/10
/12

Monica Davidescu a avut amabilitatea de a vorbi despre experienṭa de la Dansez pentru tine, dar şi despre viaṭa de artist. Interviul de mai jos este unul cald, deschis, cu o mare actriṭã care vorbeşte din suflet despre tumultul vieṭii de artist, despre continua grabã în care se aflã, dar şi despre modul în care reuşeşte […]

24
/09
/12

            Pe Mihai Munteniṭã l-am cunoscut la Casa de Culturã a Studenṭilor. Atitudinea acestuia din momentul în care ne-am întâlnit a contrastat în totalitate cu vremea ploioasã din acea zi de toamnã. Mihai Munteniṭã mi-a lãsat impresia omului dechis, mereu activ şi care vorbeşte cu drag despre meseria sa. Pe tot parcursul interviului am avut […]

18
/09
/12

Maestrul Radu Beligan a avut amabilitatea de a ne primi în casa dumnealui pentru a discuta despre piesa Jubileul, al cărei regizor este. Într-o atmosferă prietenească, dar încărcată de emoţie, am avut ocazia de a îi lua un interviu celui care îşi lasă o amprentă puternică asupra teatrului românesc – fie din postura de regizor, […]